ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до Закону України "Про розвиток автомобiльної промисловостi України"

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести до Закону України "Про розвиток автомобiльної промисловостi України" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2004 р., N 26, ст. 360) такi змiни:

     1. Пункти 7 i 8 статтi 1 викласти в такiй редакцiї:

     "7) пiдприємство з виробництва автомобiлiв та мотоциклiв (моторолерiв), а також супутнiх комплектуючих виробiв i запасних частин до них - юридична особа - резидент України, що виготовляє автомобiлi, мотоцикли та супутнi комплектуючi вироби i запаснi частини до них та реалiзує програму створення виробничих потужностей i робочих мiсць;

     8) програма створення виробничих потужностей i робочих мiсць - затверджена Кабiнетом Мiнiстрiв України програма будiвництва, реконструкцiї, технiчного обладнання та/або переобладнання виробничих потужностей, створення та/або модернiзацiї об'єктiв виробництва, а також реалiзацiї плану створення (завантаження) робочих мiсць, яка здiйснюється для виробництва автомобiлiв, мотоциклiв, а також супутнiх комплектуючих виробiв i запасних частин до них".

     2. Статтю 4 викласти в такiй редакцiї:

     "Стаття 4. Визначення походження

     1. Протягом трьох рокiв, що настають за роком вступу України до Свiтової органiзацiї торгiвлi, для визначення походження використовуються правила пiдпараграфiв "а"-"с" статтi 2 "Принципи застосування пiд час перехiдного перiоду" частини II Угоди про правила визначення походження у рамках ГАТТ "Принципи застосування правил визначення походження" з урахуванням того, що критерiї операцiй з виробництва автомобiлiв та мотоциклiв (моторолерiв) передбачають:

     а) виготовлення кузова (кабiни) з окремих елементiв, деталей або вузлiв методом нероз'ємного з'єднання (що не передбачає можливостi їх подальшого роз'єднання без втрати якiсних чи цiнових характеристик окремих елементiв);

     6) фарбування кузова (кабiни) автомобiля чи мотоцикла (моторолера);

     в) складання з окремих елементiв (крiм внутрiшнього оздоблення) автомобiля чи мотоцикла (моторолера);

     г) проведення тюнингу за замовленням покупця. Пiд тюнингом розумiються роботи, якi полiпшують внутрiшнi або зовнiшнi показники автомобiля чи мотоцикла (моторолера). Мiсцем тюнингових робiт вважається мiсце розташування (мiсцезнаходження) особи, що їх проводить,

     2. Пiсля закiнчення перехiдного перiоду, визначеного в частинi першiй цiєї статтi, застосовуються правила походження, встановленi пiдпараграфами "а" i "с" статтi 3 "Принципи застосування пiсля перехiдного перiоду" Угоди про правила визначення походження у рамках ГАТТ "Принципи застосування правил визначення походження".

     3. Пункт "в" частини другої статтi 5 викласти в такiй редакцiї:

     "в) перелiку об'єктiв i потужностей для виробництва автомобiлiв, мотоциклiв, а також супутнiх комплектуючих виробiв i запасних частин до них з визначенням термiнiв введення таких об'єктiв i потужностей в експлуатацiю, досягнення на них проектних обсягiв виробництва".

     4. Пiдпункт 2 пункту 3 статтi 7 "Прикiнцевi положення" виключити.

     II. Цей Закон набирає чинностi з дня його опублiкування.

Президент України В. ЮЩЕНКО

м. Київ
6 липня 2005 року
N 2740-IV

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.