КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

від 12 вересня 2005 р. N 882


Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2003 р. N 623

     Кабінет Міністрів України постановляє:

     Внести до постанови Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2003 р. N 623 "Про затвердження Порядку присвоєння і нанесення на диски для лазерних систем зчитування спеціального ідентифікаційного коду та визнання спеціальних ідентифікаційних кодів, нанесених на диски, що імпортуються" (Офіційний вісник України, 2003 р., N 18 - 19, ст. 836) зміни, що додаються.

Виконуючий обов'язки Прем'єр-міністра України Ю. ЄХАНУРОВ

Інд. 28

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 12 вересня 2005 р. N 882

ЗМІНИ,
що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2003 р. N 623

     1. У назві та постановляючій частині постанови слова "зчитування" і "диски, що імпортуються" замінити відповідно словами "зчитування та/або матриці" і "диски та/або матриці, що експортуються, або матриці, що імпортуються".

     2. У Порядку, затвердженому зазначеною постановою:

     1) у назві слова "зчитування" і "диски, що імпортуються" замінити відповідно словами "зчитування та/або матриці" і "диски та/або матриці, що експортуються, або матриці, що імпортуються";

     2) пункти 1, 2, 3 і 8 викласти у такій редакції:

     "1. Цей Порядок установлює механізм присвоєння і нанесення на диски для лазерних систем зчитування (далі - диски) та/або матриці спеціального ідентифікаційного коду (далі - СІД-код), а також визнання СІД-кодів, нанесених на диски та/або матриці, що експортуються, або матриці, що імпортуються.

     2. СІД-код призначається для визначення (ідентифікації) виробника дисків та/або матриць і вироблених ним дисків та/або матриць.

     СІД-код виробникові дисків та/або матриць в Україні присвоюється МОН на підставі заяви виробника.

     Присвоєний СІД-код наноситься виробником дисків та/або матриць під час їх виробництва в Україні з дотриманням технічних специфікацій СІД-коду (далі - технічні специфікації), визначених у додатку 1. На кожному виготовленому диску із записом інформації проставляється СІД-код прес-форми та СІД-код матриці, які забезпечують ідентифікацію відповідно виробника дисків та матриць. На кожному виготовленому диску без запису інформації проставляється СІД-код прес-форми, який забезпечує ідентифікацію виробника дисків. На кожній виготовленій матриці проставляється СІД-код матриці, який забезпечує ідентифікацію її виробника.

     СІД-код, нанесений на диск та/або матрицю з порушенням технічних специфікацій, не вважається нанесеним.

     СІД-код, нанесений за межами України на матриці, що імпортуються, а також СІД-код, нанесений на території України на диски та/або матриці, що експортуються, визнається МОН відповідно до пункту 8 цього Порядку.

     СІД-код, нанесений на диски та/або матриці, що експортуються, складається з літер і/або цифр чи інших знаків, які ідентифікують виробника таких дисків та/або матриць.

     СІД-код, нанесений на матриці, що імпортуються, складається з літер і/або цифр чи інших знаків, які ідентифікують виробника матриць.

     3. Заява виробника дисків та/або матриць про присвоєння СІД-коду подається МОН за формою згідно з додатком 2 і підлягає розгляду одночасно із заявою про видачу ліцензії на виробництво дисків та/або матриць.

     У разі прийняття рішення про видачу ліцензії на виробництво дисків та/або матриць присвоєний СІД-код зазначається у ліцензії.

     У разі прийняття рішення про відмову у видачі ліцензії на виробництво дисків та/або матриць заява про присвоєння СІД-коду не розглядається";

     "8. Для визнання СІД-коду, нанесеного на диски та/або матриці, що експортуються, або матриці, що імпортуються, МОН подається відповідна заява за формою згідно з додатком 3. У заяві зазначається СІД-код, нанесений на диски та/або матриці, що експортуються, або на матриці, що імпортуються, відомості про виробника та експортера цих дисків та/або матриць або про виробника та імпортера матриць.

     До заяви додається копія зовнішньоекономічного договору (контракту) та копія дозволу суб'єктів авторського права та/або суміжних прав на:

     експорт дисків та/або матриць, на яких зафіксовані їх твори та/або виконання;

     імпорт матриць, на яких зафіксовані їх твори та/або виконання.

     Відповідальність за достовірність інформації, зазначеної у документах, що подані для визнання СІД-коду, несе заявник відповідно до законодавства.

     МОН протягом 15 робочих днів після надходження заяви перевіряє достовірність інформації, включає СІД-код до реєстру та видає заявникові рішення про визнання СІД-коду разом з витягом з реєстру. Один і той самий СІД-код може бути визнаний для різних експортерів дисків та/або матриць або імпортерів матриць.

     У разі подання неповного або оформленого неналежним чином комплекту документів, виявлення в них недостовірних відомостей приймається рішення про відмову у визнанні СІД-коду.

     Копія витягу з реєстру подається заявником разом з іншими документами для митного оформлення дисків та/або матриць.

     Датою визнання СІД-коду є дата його включення до реєстру.

     МОН подає МВС та Держмитслужбі щомісяця (станом на 1 та 15 число) інформацію про визнані СІД-коди в електронному вигляді та/або на паперових носіях";

     3) у пункті 4, абзаці другому пункту 5 і в пункті 9 слова "орган ліцензування" в усіх відмінках замінити словом "МОН";

     4) абзаци перший і другий пунктів 5 і 6, абзаци другий і четвертий пункту 7 та пункт 9 після слова "дисків" доповнити словами "та/або матриць";

     5) абзаци шостий - дев'ятий пункту 7 виключити;

     6) у додатку 1 до Порядку:

     назву викласти у такій редакції:

"ТЕХНІЧНІ СПЕЦИФІКАЦІЇ
СІД-коду, що присвоюється виробникові дисків та/або матриць в Україні";

     в абзацах другому і третьому пункту 1 слова "органом ліцензування" замінити словом "МОН";

     7) у додатку 2 до Порядку:

     в абзаці п'ятому слова "диски для лазерних систем зчитування або матриць (якщо воно відрізняється від зазначеного вище)" замінити словами "диски та/або матриці";

     в абзаці сьомому слова "дисків для лазерних систем зчитування" замінити словами "дисків та/або матриць";

     в абзаці десятому слова "(IFPI чи Philips, дата надання)" замінити словами "(Державний департамент інтелектуальної власності, IFPI чи Philips, дата подання)";

     8) у додатку 3 до Порядку:

     у назві слова "нанесеного на диски, що імпортуються" виключити;

     в абзаці десятому слова "нанесені на диски, що імпортуються" замінити словами "нанесені на диски та/або матриці, що експортуються, та матриці, що імпортуються";

     текст додатка після слова "дисків" доповнити словами "та/або матриць".

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.