ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

22.09.05 N 11/6-10/11838-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Про запровадження єдиної форми заяви пiдприємства

     Надсилаємо для використання в роботi наказ Державної митної служби України вiд 09.08.2005 N 735 "Про запровадження єдиної форми заяви пiдприємства, подання якої митному органу передує митному оформленню товарiв i транспортних засобiв", зареєстрований в Мiнiстерствi юстицiї України 26.08.2005 за N 934/11214, N 935/11215. Наказ опублiкований в Офiцiйному вiснику України N 35 вiд 16.09.05 та набирає чинностi через 10 днiв пiсля його офiцiйного опублiкування.

     Звертаємо увагу, що пiдприємство - будь-яка юридична особа, а також громадянин, який здiйснює пiдприємницьку дiяльнiсть без створення юридичної особи (п.29 статтi 1 Митного кодексу України).

     Повiдомляємо також, що разом iз вiдповiдною заявою пiдприємства митному органу повиннi подаватися документи, що пiдтверджують вiдомостi, внесенi до роздiлу 1 "Загальнi вiдомостi про зовнiшньоекономiчну операцiю" цiєї заяви.

     За наявностi у партiї товарiв значної кiлькостi найменувань, загальнi вiдомостi про цi товари зазначаються у роздiлi 1 заяви, наприклад, галузева належнiсть товарiв, а розширенi - у специфiкацiї чи списку товарiв, якi подаються разом iз заявою та реквiзити яких зазначаються у роздiлi 2 цiєї заяви.

     При цьому, у специфiкацiї чи списку товарiв зазначаються виключно найменування та кiлькiсть товарiв в основнiй одиницi вимiру без зазначення кодiв згiдно з УКТЗЕД та iнших даних.

     Не допускається удосконалення форми заяви пiдприємства, подання якої митному органу передує митному оформленню товарiв i транспортних засобiв, а також правил її заповнення в мiсцях її застосування.

     У мiсячний термiн прошу вжити заходiв щодо максимальної унiфiкацiї заяв пiдприємств, подання яких митному органу регламентується наказами, порядками, технологiчними схемами тощо митного органу, вiдповiдно до форми заяви пiдприємства, затвердженої наказом Держмитслужби України вiд 09.08.2005 N 735.

     Додаток: на 10 арк.

Т.в.о. Голови Служби В.В.Вовк
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.