КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 24 жовтня 2001 р. N 1387


Про затвердження Порядку надiслання органам державної податкової служби подання про здiйснення заходiв з погашення податкового боргу платника податкiв та iнформацiї про скасування або змiну суми нарахованого податкового зобов'язання за рiшенням суду (господарського суду) вiд iнших контролюючих органiв

     З метою забезпечення виконання пiдпункту 6.2.1 пункту 6.2 та пункту 6.7 статтi 6 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платникiв податкiв перед бюджетами та державними цiльовими фондами" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Затвердити Порядок надiслання органам державної податкової служби подання про здiйснення заходiв з погашення податкового боргу платника податкiв та iнформацiї про скасування або змiну суми нарахованого податкового зобов'язання за рiшенням суду (господарського суду) вiд iнших контролюючих органiв (додається).

Прем'єр-мiнiстр України А. КIНАХ

Iнд. 34

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 24 жовтня 2001 р. N 1387

ПОРЯДОК
надiслання органам державної податкової служби подання про здiйснення заходiв з погашення податкового боргу платника податкiв та iнформацiї про скасування або змiну суми нарахованого податкового зобов'язання за рiшенням суду (господарського суду) вiд iнших контролюючих органiв

     1. Цей Порядок визначає механiзм надсилання контролюючим органом, який не є органом державної податкової служби (далi - контролюючий орган), подання про здiйснення заходiв з погашення податкового боргу платника податкiв (далi - подання) та iнформацiї про скасування або змiну суми нарахованого податкового зобов'язання за рiшенням суду (господарського суду) до органу державної податкової служби, в якому платник податкiв перебуває на податковому облiку (далi - податковий орган).

     2. У разi коли платник податкiв не сплачує в установленi термiни узгоджену суму податкового зобов'язання, контролюючий орган складає подання за зразком згiдно з додатком 1.

     Подання повинно мiстити iнформацiю, необхiдну для формування податкової вимоги, i може складатися щодо одного платника податкiв або декiлькох платникiв податкiв за умови їх облiку в одному податковому органi.

     3. Подання для виставлення першої податкової вимоги надсилається податковому органу не пiзнiше нiж на п'ятий робочий день пiсля закiнчення встановленого законом граничного термiну сплати узгодженої суми податкового зобов'язання.

     4. Подання для виставлення другої податкової вимоги надсилається податковому органу на 40 календарний день з дати надiслання подання, зазначеного у пунктi 3 цього Порядку.

     У разi самостiйного повного погашення платником податкiв суми податкового боргу протягом 40 календарних днiв з дати надiслання подання, зазначеного у пунктi 3 цього Порядку, подання для виставлення податковим органом другої податкової вимоги не надсилається.

     5. Для здiйснення заходiв щодо залучення додаткових джерел погашення податкового боргу шляхом стягнення коштiв та (або) продажу iнших активiв платника податкiв подання надсилається податковому органу на 40 календарний день з дати надiслання подання, зазначеного у пунктi 4 цього Порядку.

     У разi самостiйного повного погашення платником податкiв суми податкового боргу протягом 40 календарних днiв з дати надiслання подання, зазначеного у пунктi 4 цього Порядку, подання для здiйснення заходiв щодо залучення додаткових джерел погашення податкового боргу шляхом стягнення коштiв та (або) продажу iнших активiв платника податкiв не надсилається.

     6. Подання вважається надiсланим контролюючим органом податковому органу, якщо його передано посадовiй особi податкового органу пiд розписку або надiслано листом з повiдомленням про вручення.

     7. Податковий орган на пiдставi подання, одержаного вiд контролюючого органу, здiйснює передбаченi законодавством заходи з погашення податкового боргу платника податкiв.

     8. Обмiн мiж податковими та контролюючими органами iнформацiєю про здiйснення заходiв з погашення податкового боргу провадиться в порядку, встановленому спiльними рiшеннями цих органiв.

     9. У разi коли суд (господарський суд) приймає рiшення про скасування або змiну суми нарахованого контролюючим органом податкового зобов'язання, контролюючий орган у день одержання такого рiшення суду (господарського суду) надсилає iнформацiю про скасування або змiну суми нарахованого податкового зобов'язання податковому органу, якому надсилалося подання.

     Зазначена iнформацiя складається за зразком згiдно з додатком 2.

     10. Якщо контролюючий орган надсилає податковому органу iнформацiю про скасування або змiну суми нарахованого податкового зобов'язання, податковий орган припиняє здiйснення заходiв з погашення податкового боргу платника податкiв.

     У разi коли контролюючий орган надсилає податковому органу iнформацiю про змiну суми нарахованого податкового зобов'язання, одночасно контролюючий орган надсилає уточнене подання про здiйснення заходiв з погашення податкового боргу вiдповiдно до вимог пунктiв 3, 4 та 5 цього Порядку.

     11. Iнформацiя про скасування або змiну суми нарахованого податкового зобов'язання за рiшенням суду (господарського суду) надсилається контролюючим органом у порядку, передбаченому пунктом 6 цього Порядку.

 

Додаток 1
до Порядку
Зразок

Подання

вiд "___" _______________ 200_ р. N __________

    Вiдповiдно до пiдпункту 6.2.1 пункту 6.2 статтi 6 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платникiв податкiв перед бюджетами та державними цiльовими фондами"

  надсилає
(назва контролюючого органу та його адреса)
  подання
(назва податкового органу та його адреса)

про здiйснення заходiв з погашення податкового боргу через несплату платником (платниками) податкiв узгоджених сум податкових зобов'язань у встановленi термiни

N п/п Назва платника податку - юридичної особи або прiзвище, iм'я, по батьковi платника податкiв - фiзичної особи Код згiдно з ЄДРПОУ (номер згiдно з ДРФО)* Назва платежу Код платежу Дати останнього дня граничного термiну сплати узгодженої суми податкового зобов'язання Сума податкового боргу, гривень Код подання
(1, 2 чи 3)**
усього у тому числi  
основний платiж штрафнi (фiнансовi) санкцiї пеня  
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
1                    
2                    
3                    
4                    
5                    
Усього                

____________
     * ЄДРПОУ - Єдиний державний реєстр пiдприємств та органiзацiй України, ДРФО - Державний реєстр фiзичних осiб - платникiв податкiв та iнших обов'язкових платежiв.

     ** 1 - подання для виставлення першої податкової вимоги.

          2 - подання для виставлення другої податкової вимоги.

          3 - подання для здiйснення заходiв примусового стягнення.

    Суми податкового боргу, визначенi в цьому поданнi, пiдлягають сплатi на рахунок одержувача

 
(номер рахунка)
  , в установi банку   МФО  
(назва одержувача)
Керiвник (заступник керiвника)
     
(назва контролюючого органу)
М. П.
(пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)
Виконавець (тел.) __________________
Подання отримав      
(посада) (пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)
"___" _______________ 200_ р.

 

Додаток 2
до Порядку
Зразок

Iнформацiя
про скасування або змiну суми нарахованого податкового зобов'язання

вiд "___" _______________ 200_ р. N _______

 
(назва контролюючого органу та його адреса)
повiдомляє  
(назва податкового органу та його адреса)
що згiдно з рiшенням  
(назва суду (господарського суду), який прийняв рiшення)
вiд "___" _____________ 200_ р. N _____ податкове зобов'язання, нараховане
 
(назва юридичної особи - платника податкiв або прiзвище, iм'я, по батьковi фiзичної особи -
 
платника податкiв, iдентифiкацiйний код або номер згiдно з ДРФО)

скасовано (змiнено), у зв'язку з чим просимо припинити здiйснення заходiв
(непотрiбне викреслити)
з погашення податкового боргу платника податкiв, якi застосовуються до нього вiдповiдно до законодавства на пiдставi подання вiд "___" _______________ 200_ р. N _____________

Керiвник (заступник керiвника)
     
(назва контролюючого органу)
М. П.
(пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)

Виконавець (тел.) __________________
Iнформацiю про скасування (змiну) суми нарахованого податкового зобов'язання отримав:

     
(посада) (пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)
"___" _______________ 200_ р.
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.