МIЖВIДОМЧА КОМIСIЯ З МIЖНАРОДНОЇ ТОРГIВЛI РIШЕННЯ

РIШЕННЯ

вiд 18 жовтня 2005 року N АД-119/2005/52-116


Про застосування остаточних антидемпiнгових заходiв щодо iмпорту в Україну гвинтових компресорних установок стацiонарних та пересувних походженням з Республiки Бiлорусь, Королiвства Бельгiя, Iталiйської Республiки та Фiнляндської Республiки

     Вiдповiдно до Закону України "Про захист нацiонального товаровиробника вiд демпiнгового iмпорту" (далi - Закон) Мiжвiдомча комiсiя з мiжнародної торгiвлi (далi - Комiсiя) розглянула поданий Мiнiстерством економiки України (далi - Мiнiстерство) Звiт "Про результати антидемпiнгового розслiдування щодо iмпорту в Україну гвинтових компресорних установок стацiонарних та пересувних походженням з Республiки Бiлорусь, Королiвства Бельгiя, Iталiйської Республiки та Фiнляндської Республiки з урахуванням його продовження", iнформацiю, надану органами виконавчої влади України, заiнтересованими сторонами, а також запропонованi ЗAT "Ремеза" зобов'язання щодо обмеження iмпорту гвинтових компресорних установок походженням з Республiки Бiлорусь та за результатами такого розгляду встановила наступне:

     - що протягом перiоду розслiдування (01.07.2003 р. - 31.06.2004 р.) iмпорт в Україну гвинтових компресорних установок стацiонарних та пересувних походженням з Республiки Бiлорусь, Королiвства Бельгiя, Iталiйської Республiки та Фiнляндської Республiки здiйснювався за демпiнговими цiнами;

     - зазначений iмпорт заподiював шкоду нацiональному товаровиробнику;

     - нацiональнi iнтереси вимагають застосування до такого iмпорту антидемпiнгових заходiв;

     - добровiльнi зобов'язання ЗАТ "Ремеза" були запропонованi не в строки встановленi Законом, а також вони не гарантують усунення демпiнгових поставок в Україну гвинтових компресорних установок виробництва ЗАТ "Ремеза".

     Зважаючи на зазначене та керуючись положеннями Закону, Комiсiя, з метою усунення та попередження нанесення шкоди нацiональному товаровиробнику в майбутньому, вирiшила:

     1. Вiдхилити добровiльнi зобов'язання запропонованi бiлоруським пiдприємством ЗАТ "Ремеза".

     2. Застосувати остаточнi антидемпiнговi заходи щодо iмпорту в Україну товару, що має наступний опис:

     Гвинтовi компресорнi установки стацiонарнi та пересувнi походженням з Республiки Бiлорусь, Королiвства Бельгiя, Iталiйської Республiки та Фiнляндської Республiки.

     Компресорнi установки можуть класифiкуватися, згiдно з Державним класифiкатором України "Українська класифiкацiя товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi" (УКТ ЗЕД) за кодами: 8414 80 71 00, 8414 40 10 00, 8414 40 90 00.

     Iнформацiя щодо класифiкацiї товару згiдно з УКТ ЗЕД надається в порядку iнформування.

     3. Установити, що:

     3.1. Остаточнi антидемпiнговi заходи застосовуються строком на п'ять рокiв.

     3.2. Остаточнi антидемпiнговi заходи застосовуються з моменту набрання чинностi цього рiшення.

     3.3. Остаточнi антидемпiнговi заходи застосовуються шляхом запровадження справляння остаточного антидемпiнгового мита щодо iмпорту в Україну товару, зазначеного в п. 2 цього рiшення.

     3.4. Розмiр ставки остаточного антидемпiнгового мита на iмпорт в Україну товару, зазначеного в п. 2 цього рiшення, становить:

     для Республiки Бiлорусь 28,52%

     для Iталiйської Республiки 29%

     для Фiнляндської Республiки 29%

     для Королiвства Бельгiя 29%

     3.5. Iмпорт на митну територiю України гвинтових компресорних установок стацiонарних та пересувних без сертифiкату походження здiйснюється зi сплатою остаточного антидемпiнгового мита, встановленого за ставкою 29%.

     3.6. Остаточне антидемпiнгове мито справляється у вiдсотках до митної вартостi товару, зазначеного в п. 2 цього рiшення. Митна вартiсть товару, зазначеного в п. 2 цього рiшення, розраховується вiдповiдно до базисних умов поставки DAF - кордон України.

     3.7. Остаточне антидемпiнгове мито справляється митними органами України незалежно вiд сплати iнших податкiв i зборiв (обов'язкових платежiв), в т. ч. мита, митних податкiв i зборiв тощо, якi справляються при iмпортi в Україну товарiв.

     3.8. Застосування остаточних антидемпiнгових заходiв не має створювати перешкод для здiйснення митного оформлення товару, зазначеного в п. 2 цього рiшення.

     4. Доручити:

     4.1. Мiнiстерству:

     - завершити антидемпiнгове розслiдування щодо iмпорту в Україну гвинтових компресорних установок стацiонарних та пересувних походженням з Республiки Бiлорусь, Королiвства Бельгiя, Iталiйської Республiки та Фiнляндської Республiки порушене рiшенням Комiсiї N АД-103/2004/52-116 вiд 02.08.2004р.;

     - забезпечити публiкацiю повiдомлення про це рiшення у газетi "Урядовий кур'єр".

     4.2. Мiнiстерству закордонних справ України нотифiкувати Посольства в Українi: Республiки Бiлорусь, Королiвства Бельгiя, Iталiйської Республiки та Фiнляндської Республiки, а також Представництво Європейської Комiсiї в Українi про це рiшення Комiсiї.

     4.3. Державнiй митнiй службi України:

     - видати вiдповiднi акти на виконання рiшення Комiсiї;

     - протягом перiоду застосування остаточних антидемпiнгових заходiв надавати щоквартально до Мiнiстерства митну статистику щодо обсягiв та вартостi iмпорту в Україну гвинтових компресорних установок стацiонарних та пересувних, що можуть класифiкуватися, згiдно з УКТ ЗЕД, за кодами: 8414 80 71 00, 8414 40 10 00, 8414 40 90 00.

     4.4. Мiнiстерству i Державнiй митнiй службi України вживати всiх необхiдних заходiв для запобiгання недобросовiсного виконання iноземними виробниками/експортерами, iмпортерами вимог рiшення Комiсiї.

     5. Рiшення Комiсiї набирає чинностi з моменту опублiкування повiдомлення про нього.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.