Документ скасований: Постанова КМУ № 1236 від 27.12.2010

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 15 грудня 2005 р. N 1203


Про внесення змiн до Порядку випуску, обiгу та погашення векселiв, якi видаються на суму податку на додану вартiсть при iмпортi товарiв на митну територiю України

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Внести до Порядку випуску, обiгу та погашення векселiв, якi видаються на суму податку на додану вартiсть при iмпортi товарiв на митну територiю України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 1 жовтня 1997 р. N 1104 (Офiцiйний вiсник України, 1997 р., число 41, с. 26; 1998 р., N 28, ст. 1050, N 34, ст. 1277; 1999 р., N 27, ст. 1330; 2000 р., N 47, ст. 2040; 2001 р., N 43, ст. 1928; 2002 р., N 2, ст. 69, N 7, ст. 288, N 42, ст. 1925; 2003 р., N 15, ст. 666, N 20, ст. 890; 2004 р., N 34, ст. 2267; 2005 р., N 22, ст. 1212), змiни, що додаються.

Прем'єр-мiнiстр України Ю.ЄХАНУРОВ

Iнд. 34

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 15 грудня 2005 р. N 1203

ЗМIНИ,
що вносяться до Порядку випуску, обiгу та погашення векселiв, якi видаються на суму податку на додану вартiсть при iмпортi товарiв на митну територiю України

     1. Пункт 19 викласти в такiй редакцiї:

     "19. Якщо термiн погашення податкового векселя настає до закiнчення термiну подання податкової декларацiї до органу державної податкової служби за звiтний (податковий) перiод, в якому вiн був поданий органовi митного контролю, платник податку не включає суму зобов'язань за векселем до складу податкових зобов'язань та погашає вексель шляхом перерахування коштiв до бюджету. При цьому платник податку має право на включення перерахованої суми зобов'язань за векселем до складу податкового кредиту у звiтному (податковому) перiодi, в якому проведене таке перерахування.

     Якщо термiн погашення податкового векселя настає пiсля закiнчення термiну подання податкової декларацiї до органу державної податкової служби за звiтний (податковий) перiод, в якому вiн був поданий органовi митного контролю, платник податку включає суму зобов'язань за векселем до складу податкових зобов'язань у звiтному (податковому) перiодi, в якому вiн був поданий органовi митного контролю. При цьому платник податку має право на включення суми зобов'язань за векселем до складу податкового кредиту у наступному звiтному (податковому) перiодi за умови погашення суми податкових зобов'язань шляхом перерахування коштiв до бюджету.

     Якщо платнику податку на дату подання податкового векселя органовi митного контролю органом державної податкової служби пiдтверджено суму бюджетного вiдшкодування, яка дорiвнює або бiльша вiд суми зобов'язання за векселем, платник податку має право включити суму зобов'язань за векселем до складу податкових зобов'язань за звiтний (податковий) перiод, в якому вiн був поданий органовi митного контролю. При цьому податковий вексель вважається погашеним, а платник податку має право на включення суми зобов'язань за векселем до складу податкового кредиту у наступному звiтному (податковому) перiодi.

     Сума податку на додану вартiсть, зазначена в податковому векселi, вiдображається в податковiй декларацiї окремим рядком.

     Платник податку може за самостiйним рiшенням достроково погасити податковий вексель шляхом перерахування коштiв до бюджету або залiку суми бюджетного вiдшкодування, пiдтвердженого органом державної податкової служби, згiдно з поданою ним письмовою заявою.

     Комерцiйнi банки зобов'язанi оплатити податковий вексель у разi його непогашення платником у строк.

     До податкової декларацiї платник податку додає перелiк та копiї погашених у звiтному (податковому) перiодi, за який подається декларацiя, податкових векселiв, суму зобов'язань за якими вiдповiдно сплачено чи включено до податкових зобов'язань за цей звiтний перiод".

     2. У пунктi 20:

     абзац перший викласти в такiй редакцiї:

     "20. Сума податку на додану вартiсть, зазначена в податковому векселi, включається у визначених Законом випадках до суми податкового кредиту платника податку, який видав цей вексель, i вiдображається в податковiй декларацiї окремим рядком";

     абзац другий виключити.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.