ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до Закону України "Про телекомунiкацiї" щодо безоплатного отримання рахункiв за наданi телекомунiкацiйнi послуги

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести до Закону України "Про телекомунiкацiї" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2004 р., N 12, ст. 155) такi змiни:

     1. Пункт 16 частини першої статтi 32 викласти в такiй редакцiї:

     "16) безоплатне отримання вiд оператора, провайдера телекомунiкацiй рахункiв за наданi телекомунiкацiйнi послуги. За особистим зверненням споживача з урахуванням технiчної можливостi обладнання телекомунiкацiйної мережi нарахована до оплати сума за наданi послуги повинна бути розшифрована тiльки за той розрахунковий перiод, до якого споживач має претензiї, iз зазначенням номера абонента, якого викликав споживач, виду послуги часу початку i закiнчення кожного сеансу зв'язку, обсягу наданих послуг, суми коштiв до сплати за кожний сеанс зв'язку. Телекомунiкацiйнi послуги, якi надаються знеособлено (анонiмно), розшифровцi не пiдлягають".

     2. Статтю 68 викласти в такiй редакцiї:

     "Стаття 68. Порядок розрахункiв за телекомунiкацiйнi послуги

     1. Розрахунки за телекомунiкацiйнi послуги здiйснюються на умовах договору про надання телекомунiкацiйних послуг мiж оператором, провайдером телекомунiкацiй та споживачем або без договору за готiвкову оплату чи за допомогою карток тощо в разi одержання споживачем замовленої за передоплатою (авансованої) послуги за тарифами, затвердженими згiдно iз законодавством.

     2. У разi невикористання авансу протягом розрахункового перiоду залишок суми коштiв переноситься на наступний розрахунковий перiод, якщо iнше не передбачено договором. Списання оператором або провайдером телекомунiкацiй залишку суми коштiв абонента, в тому числi на свою користь, забороняється".

     II. Прикiнцевi положення

     1. Цей Закон набирає чинностi з дня його опублiкування.

     2. Кабiнету Мiнiстрiв України у тримiсячний термiн привести свої нормативно-правовi акти у вiдповiднiсть iз цим Законом.

Президент України В.ЮЩЕНКО

м. Київ
19 сiчня 2006 року
N 3375-IV

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.