ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
вiд 05.04.2006 р. | N 29/1-11.1/2313-ЕП |
---|
Начальникам регiональних митниць, митниць | |
Начальникам лабораторiй з експертного забезпечення митних органiв |
Про класифiкацiю згiдно з УКТЗЕД м'ясної обрiзi
В зв'язку з запитами митниць та з метою уникнення розбiжностей у класифiкацiї згiдно з УКТЗЕД товару "м'яснi обрiзки - фрагменти, що мiстять м'язову i жирову тканини в рiзних спiввiдношеннях", повiдомляємо про наступне.
Класифiкацiя згiдно з УКТЗЕД товару "м'яснi обрiзки - фрагменти, що мiстять м'язову i жирову тканини в рiзних спiввiдношеннях" здiйснюється вiдповiдно до:
- Правила 1 Основних правил iнтерпретацiї класифiкацiї товарiв;
- Додаткової примiтки 2 Г до групи 02 Закону України "Про Митний тариф України" вiд 05.04.2001 N 2371-III;
- Загальних положень до групи 02, Пояснень до товарних позицiй 0206, 0209, зазначених у Поясненнях до УКТЗЕД, затверджених наказом Держмитслужби вiд 31.01.2004 N 68.
У товарнiй позицiї 0209 класифiкується "сало", тобто жирова тканина, розташована пiд шкiркою та з нею зв'язана, незалежно вiд частини тушi, з якої вона одержана. Сало цiєї товарної позицiї обмежується салом без пiсних частин.
Тваринний жир, що мiститься в тушах чи в самому м'ясi, розглядається як складова частина м'яса i класифiкується у товарних позицiях 0203 або 0210 залежно вiд конкретного випадку (наприклад, свинина з прошарками сала та аналогiчне м'ясо з великими прошарками сала i сало з прилеглим шаром м'яса).
У Поясненнях до товарної позицiї 0206 представлено повний перелiк продуктiв, якi згiдно з УКТЗЕД вважаються субпродуктами.
Пропонуємо класифiкацiю згiдно з УКТЗЕД товару "М'яснi обрiзки - фрагменти, що мiстять м'язову i жирову тканини в рiзних спiввiдношеннях" проводити з урахуванням вищезазначеного.
Начальник Управлiння | I. П. Рамусь |
Copyright © 2024 НТФ «Интес» Все права сохранены. |