ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

вiд 05.04.2006 р. N 29/1-11.1/2313-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць
Начальникам лабораторiй з експертного забезпечення митних органiв


Про класифiкацiю згiдно з УКТЗЕД м'ясної обрiзi

     В зв'язку з запитами митниць та з метою уникнення розбiжностей у класифiкацiї згiдно з УКТЗЕД товару "м'яснi обрiзки - фрагменти, що мiстять м'язову i жирову тканини в рiзних спiввiдношеннях", повiдомляємо про наступне.

     Класифiкацiя згiдно з УКТЗЕД товару "м'яснi обрiзки - фрагменти, що мiстять м'язову i жирову тканини в рiзних спiввiдношеннях" здiйснюється вiдповiдно до:

     - Правила 1 Основних правил iнтерпретацiї класифiкацiї товарiв;

     - Додаткової примiтки 2 Г до групи 02 Закону України "Про Митний тариф України" вiд 05.04.2001 N 2371-III;

     - Загальних положень до групи 02, Пояснень до товарних позицiй 0206, 0209, зазначених у Поясненнях до УКТЗЕД, затверджених наказом Держмитслужби вiд 31.01.2004 N 68.

     У товарнiй позицiї 0209 класифiкується "сало", тобто жирова тканина, розташована пiд шкiркою та з нею зв'язана, незалежно вiд частини тушi, з якої вона одержана. Сало цiєї товарної позицiї обмежується салом без пiсних частин.

     Тваринний жир, що мiститься в тушах чи в самому м'ясi, розглядається як складова частина м'яса i класифiкується у товарних позицiях 0203 або 0210 залежно вiд конкретного випадку (наприклад, свинина з прошарками сала та аналогiчне м'ясо з великими прошарками сала i сало з прилеглим шаром м'яса).

     У Поясненнях до товарної позицiї 0206 представлено повний перелiк продуктiв, якi згiдно з УКТЗЕД вважаються субпродуктами.

     Пропонуємо класифiкацiю згiдно з УКТЗЕД товару "М'яснi обрiзки - фрагменти, що мiстять м'язову i жирову тканини в рiзних спiввiдношеннях" проводити з урахуванням вищезазначеного.

Начальник Управлiння I. П. Рамусь
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.