ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

27.04.06 N 29/1-11/2970-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


     З метою уникнення безпiдставних затримок митного оформлення товарiв, в порядку взаємодiї регiональних митниць, митниць та Центрального митного управлiння лабораторних дослiджень та експертної роботи повiдомляємо.

     1. Направлення запитiв митних органiв для отримання класифiкацiйного висновку (далi - висновку) проводиться у разi, коли питання класифiкацiї товару через його складнiсть не може бути розв'язане самостiйно у вiдповiдностi до пункту 2.10 "Порядку роботи вiддiлу номенклатури та класифiкацiї товарiв регiональної митницi, вiддiлу контролю митної вартостi та номенклатури митницi при вирiшеннi питань класифiкацiї товарiв, що перемiщуються через митний кордон України", затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 01.10.03 N 646.

     2. При направленнi запиту митним органом до Управлiння щодо складних питань з класифiкацiї товарiв мають бути вказанi вiдомостi про товар (склад, властивостi, призначення тощо), якi необхiднi для класифiкацiї згiдно з УКТ ЗЕД, наданi товаросупровiднi документи, та у разi необхiдностi надана додаткова iнформацiя про товар, при наявностi рiшення про класифiкацiю товару копiю такого рiшення.

     У запитi необхiдно зазначати наступне:

     - причина направлення запиту;

     - позицiя митного органу з вiдповiдного питання щодо класифiкацiї товару;

     - пропозицiї щодо вирiшення означеного питання, у тому числi запропонований пiдроздiлом код товару згiдно з УКТ ЗЕД;

     - порiвнювальний аналiз позицiї митницi з питання класифiкацiї та пiдходiв до класифiкацiї подiбних товарiв митними органами України або митними органами iнших країн.

     3. У разi iнiцiювання запиту пiдроздiлами митниць, якi не спецiалiзуються на визначеннi коду товару, такий запит повинен мiстити позицiю вiддiлiв номенклатури (вiддiлiв контролю митної вартостi та номенклатури) митниць

Начальник Управлiння I.П.Рамусь
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.