ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
МIНIСТЕРСТВО ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО ПРИРОДНОГО СЕРЕДОВИЩА

вiд 27.04.2006 N 11/2-18/4665
N 9/4-8-244

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць
Головним державним iнспекторам з охорони навколишнього природного середовища Автономної Республiки Крим, областей, м.Києва та м.Севастополя
Чорного моря, Азовського моря
Азовського i Чорного морiв


Щодо екологiчного контролю енергоносiїв, що перемiщуються трубопровiдним транспортом

     З метою узгодження дiй посадових осiб митної служби України та служби екологiчного контролю територiальних органiв i спецiальних пiдроздiлiв Мiнiстерства охорони навколишнього природного середовища України пiд час проведення митного контролю та митного оформлення енергоносiїв, що перемiщуються через митний кордон України трубопровiдним транспортом, повiдомляємо таке.

     Види енергоносiїв, що пiдлягають екологiчному та радiологiчному контролю у разi перемiщення їх через митний кордон України, наведенi в додатку 2 до Порядку справляння єдиного збору у пунктах пропуску через державний кордон, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24.10.2002 N 1569.

     У вiдповiдностi до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28.12.2001 N 1788 "Про внесення змiн до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20 березня 1995 р. N 198", енергоносiї, що перемiщуються транзитом через митну територiю України без перевантаження з трубопровiдного транспорту на iншi види транспорту, екологiчному контролю не пiдлягають. Вiдбиток штампа, що свiдчить про проходження екологiчного контролю, на документах, якi подаються до митного оформлення, не потрiбен.

     При здiйсненнi перевантаження енергоносiїв з трубопровiдного транспорту на iншi види транспорту пiд час їх транзиту через митну територiю України на товарно-транспортних документах проставляється вiдбиток штампа "Екологiчний контроль. Ввiз/вивiз дозволено", який є пiдставою для подальшого направлення енергоносiїв до пункту пропуску на державному кордонi України та вивезення їх за межi митної територiї України. Сплата єдиного збору проводиться в пунктi пропуску на державному кордонi України, через який здiйснюватиметься вивезення енергоносiїв.

     При ввезеннi трубопровiдним транспортом нафти чи нафтопродуктiв з метою їх вiльного використання на митнiй територiї України вiдбиток штампа "Пiдлягає екологiчному контролю за мiсцем надходження" проставляється на маршрутному дорученнi.

     При ввезеннi природного газу зазначений вiдбиток проставляється на зворотнiй сторонi першого аркуша вантажної митної декларацiї, тимчасової або перiодичної декларацiй.

     Наявнiсть вiдбитку штампа "Пiдлягає екологiчному контролю за мiсцем надходження" на перiодичнiй або тимчасовiй декларацiях для природного газу та на маршрутному дорученнi для нафти та нафтопродуктiв є однiєю iз пiдстав для завершення митного оформлення перiодичної, тимчасової декларацiй, та розпорядження товаром у вiдповiдностi з метою, заявленою митному органу.

     Вiдбиток штампа "Екологiчний контроль. Ввiз/вивiз дозволено" проставляється на актах приймання-передачi або сертифiкатах (паспортах) якостi на партiю енергоносiїв i є однiєю з пiдстав завершення митного оформлення у повному обсязi.

     Спiльний лист Державної митної служби України та Головного державного iнспектора України з охорони навколишнього природного середовища України вiд 01.04.2004 N 25/2-9-17/3941-ЕП, N 7-6-1991 вiдкликається.

Перший заступник Голови Державної митної служби України О.О.Федоров
Головний державний iнспектор України з охорони навколишнього природного середовища М.М.Костров
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.