Документ скасований: Постанова КМУ № 922 від 07.12.2016

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 17 травня 2006 р. N 685


Про затвердження Порядку повiдомлення адмiнiстратора або дозвiльного органу про вiдповiднiсть матерiально-технiчної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства

     Вiдповiдно до статтi 1 Закону України "Про дозвiльну систему у сферi господарської дiяльностi" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Затвердити Порядок повiдомлення адмiнiстратора або дозвiльного органу про вiдповiднiсть матерiально-технiчної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства, що додається.

Прем'єр-мiнiстр України Ю.ЄХАНУРОВ

Iнд. 25

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 17 травня 2006 р. N 685

ПОРЯДОК
повiдомлення адмiнiстратора або дозвiльного органу про вiдповiднiсть матерiально-технiчної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства

     1. Дiя цього Порядку поширюється на суб'єктiв господарювання незалежно вiд форми власностi, якi мають намiр вчиняти певнi дiї щодо провадження господарської дiяльностi, права на якi набуваються за декларативним принципом (далi - суб'єкт господарювання).

     2. У цьому Порядку термiни "адмiнiстратор", "декларативний принцип" i "дозвiльний орган" вживаються в значеннi, наведеному у Законi України "Про дозвiльну систему у сферi господарської дiяльностi".

     3. Суб'єкт господарювання або уповноважена ним особа подає безпосередньо адмiнiстратору або дозвiльному органу чи надсилає рекомендованим листом у двох примiрниках повiдомлення (декларацiю) про вiдповiднiсть його матерiально-технiчної бази вимогам законодавства (далi - повiдомлення (декларацiя) за формою, встановленою Кабiнетом Мiнiстрiв України на пiдставi подання вiдповiдного дозвiльного органу.

     Матерiально-технiчна база суб'єкта господарювання - виробничi площi, матерiальнi ресурси, засоби виробництва i документи, що використовуються суб'єктом господарювання в процесi вчинення певних дiй щодо провадження господарської дiяльностi.

     У разi коли повiдомлення (декларацiя) надсилається рекомендованим листом, пiдпис фiзичної особи-пiдприємця засвiдчується її печаткою (у разi вiдсутностi печатки - пiдлягає нотарiальному посвiдченню), а пiдпис керiвника юридичної особи - печаткою юридичної особи.

     4. Датою надходження повiдомлення (декларацiї) вважається дата його реєстрацiї як вхiдної кореспонденцiї адмiнiстратором або дозвiльним органом, а у разi надсилання його рекомендованим листом - дата, зазначена на поштовому штемпелi пiдприємства зв'язку.

     5. Адмiнiстратор протягом одного робочого дня пiсля надходження повiдомлення (декларацiї) передає його вiдповiдному дозвiльному органу.

     6. Дозвiльний орган протягом одного робочого дня пiсля надходження повiдомлення (декларацiї) перевiряє вiдповiднiсть наведеної в ньому iнформацiї вимогам законодавства та у разi вiдсутностi пiдстав для вiдмови реєструє його у журналi облiку суб'єктiв господарювання, якi набули права на вчинення певних дiй щодо провадження господарської дiяльностi за декларативним принципом.

     Форму журналу затверджує спецiально уповноважений орган з питань дозвiльної системи у сферi господарської дiяльностi.

     7. Перший примiрник повiдомлення (декларацiї) зберiгається в дозвiльному органi, другий примiрник не пiзнiше наступного робочого дня пiсля надходження передається суб'єкту господарювання або адмiнiстратору з вiдмiткою про дату i номер реєстрацiї, що пiдтверджує вiдповiднiсть матерiально-технiчної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства. Адмiнiстратор протягом одного робочого дня пiсля дня надходження повiдомлення (декларацiї) вiд дозвiльного органу повiдомляє суб'єкта господарювання про отримання зареєстрованого примiрника повiдомлення (декларацiї).

     8. У разi невiдповiдностi наведеної в повiдомленнi (декларацiї) iнформацiї вимогам законодавства дозвiльний орган не пiзнiше наступного робочого дня пiсля його надходження надає суб'єкту господарювання письмову вiдповiдь з обґрунтуванням вiдмови у реєстрацiї повiдомлення (декларацiї).

     Вiдмова дозвiльного органу у реєстрацiї повiдомлення (декларацiї) не позбавляє суб'єкта господарювання права подати повiдомлення (декларацiю) повторно пiсля усунення недолiкiв, зазначених дозвiльним органом.

     9. У разi вiдмови в реєстрацiї або за вiдсутностi у суб'єкта господарювання зареєстрованого дозвiльним органом повiдомлення (декларацiї) про вiдповiднiсть його матерiально-технiчної бази вимогам законодавства такий суб'єкт не має права вчиняти певнi дiї щодо провадження господарської дiяльностi.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.