ДЕРЖАВНЕ КАЗНАЧЕЙСТВО УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 31 липня 2002 року N 150/417


Про затвердження Порядку взаємодiї та обмiну iнформацiєю мiж органами Державного казначейства України та Державної митної служби України в процесi казначейського обслуговування державного бюджету за доходами, що контролюються митними органами

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
14 серпня 2002 р. за N 660/6948

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказом Державного казначейства України,
Державної митної служби України
вiд 5 грудня 2006 року N 322/1082


     Вiдповiдно до Положення про Державне казначейство України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 31.07.95 N 590, доручення Президента України вiд 17.09.2002 N 1-1/765 та з метою запровадження повнофункцiонального казначейського обслуговування митних органiв за доходами наказуємо:

     1. Затвердити Порядок взаємодiї та обмiну iнформацiєю мiж органами Державного казначейства України та Державної митної служби України в процесi казначейського обслуговування державного бюджету за доходами, що контролюються митними органами, який додається.

     2. Начальнику Управлiння методологiї з виконання бюджетiв, бухгалтерського облiку та звiтностi Державного казначейства України Сушко Н. I. та заступнику начальника Управлiння бухгалтерського облiку та звiтностi - заступнику головного бухгалтера Державної митної служби України Воскресенськiй Л. О. забезпечити державну реєстрацiю зазначеного наказу в Мiнiстерствi юстицiї України.

     3. Начальнику Управлiння органiзацiї дiловодства та контролю виконавської дисциплiни Державного казначейства України Радзiховському Л. Ф. у триденний термiн пiсля державної реєстрацiї наказу забезпечити його доведення управлiнням Державного казначейства в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi.

     4. Управлiнню справами Державної митної служби України Карпенку В. П. у триденний термiн пiсля державної реєстрацiї цього наказу забезпечити його доведення до органiв Державної митної служби всiх рiвнiв.

     5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Державного казначейства України Чечулiну О. О. та на заступника Голови Державної митної служби України Шейка О. П.

Голова Державного казначейства України П. Г. Петрашко
В. о. Голови Державної митної служби України В. Я. Лозко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Державного казначейства України, Державної митної служби України
вiд 31 липня 2002 р. N 150/417
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
14 серпня 2002 р. за N 660/6948

Порядок
взаємодiї та обмiну iнформацiєю мiж органами Державного казначейства України та органами Державної митної служби України в процесi казначейського обслуговування державного бюджету за доходами, що контролюються митними органами

(У текстi Порядку слова "управлiння Державного казначейства в АР Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi" замiнено словами "головнi управлiння Державного казначейства в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi" у вiдповiдних вiдмiнках згiдно з наказом Державного казначейства України, Державної митної служби України вiд 5 грудня 2006 року N 322/1082)

     1. Цей Порядок установлюється у зв'язку з набуттям Державним казначейством України статусу учасника системи електронних платежiв Нацiонального банку України (СЕП НБУ).

     2. Належнi Державному бюджету України митнi платежi та iншi податки i збори, контроль за справлянням яких здiйснюється митними органами (далi - митнi платежi), не пiзнiше наступного робочого дня пiсля дати повного оформлення вантажної митної декларацiї перераховуються митними органами на рахунки з облiку доходiв, вiдкритi в головних управлiннях Державного казначейства в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi в розрiзi митних органiв та кодiв класифiкацiї доходiв бюджету.

(пункт 2 у редакцiї наказу Державного казначейства України, Державної митної служби України вiд 05.12.2006р. N 322/1082)

     3. При змiнах у складi та/або розташуваннi митних органiв органи Державної митної служби України протягом двох тижнiв з дня виникнення зазначених змiн подають вiдповiдну iнформацiю Державному казначейству України.

     4. Пiсля прийняття Закону України про Державний бюджет України на вiдповiдний рiк у разi змiни перелiку видiв митних платежiв та/або порядку їх зарахування до бюджету в головних управлiннях Державного казначейства в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi вiдкриваються (перевiдкриваються) рахунки вiдповiдно до змiн, унесених зазначеним Законом України.

     5. Iнформацiя про реквiзити вiдкритих (перевiдкритих) рахункiв для зарахування митних платежiв, операцiї на яких здiйснюватимуться у термiн не ранiше 10 робочих днiв вiд дати вiдкриття (перевiдкриття) цих рахункiв, надається головними управлiннями Державного казначейства в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi митним органам, Державним казначейством України - Державнiй митнiй службi України (у частинi рахункiв, вiдкритих на центральному рiвнi) протягом 3 робочих днiв з дня вiдкриття (перевiдкриття) цих рахункiв.

     6. Головнi управлiння Державного казначейства в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi щоденно наступного робочого дня, пiсля зарахування митних платежiв на вiдповiднi рахунки, до 11 години формують для уповноважених митних органiв виписки з цих рахункiв у виглядi електронного реєстру, який уповноваженi митнi органи отримують засобами електронної пошти (модемного зв'язку) для подальшої передачi їх вiдповiдним митним органам (додаток 1).

     Державне казначейство України щоденно пiсля отримання звiтiв про виконання державного бюджету за доходами вiд головних управлiнь Державного казначейства в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi до 13-ї години формує звiт про зарахування коштiв за доходами у виглядi електронного документа, який Державна митна служба України отримує його засобами електронної пошти (модемного зв'язку)одаток 2).

     7. Щомiсяця, не пiзнiше 4-го числа мiсяця, наступного за звiтним, митнi органи проводять з органами Державного казначейства в АР Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi звiрку надходжень, перерахованих митними органами в розрiзi кодiв бюджетної класифiкацiї доходiв за станом на 1-ше число мiсяця, наступного за звiтним, результати якої оформлюються актом звiрки за формою, наведеною у додатку 3.

     Акти звiрок надсилаються митними органами та головними управлiннями Державного казначейства в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi вiдповiдно до Державної митної служби України та Державного казначейства України не пiзнiше 15-го числа мiсяця, наступного за звiтним.

     Акти оформлюють в 4 примiрниках.

     1 - для головного управлiння Державного казначейства в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi та Севастополi;

     2 - для Державного казначейства України;

     3 - для митних органiв;

     4 - для Державної митної служби України.

     8. Акти звiрки, передбаченi в пунктi 7, узагальнюються вiдповiдно Державним казначейством України та Державною митною службою України.

     На пiдставi узагальнювальних актiв складається загальний акт звiрки (додаток 4) не пiзнiше 20-го числа мiсяця, наступного за звiтним.

Начальник Управлiння методологiї з виконання бюджетiв, бухгалтерського облiку та звiтностi Державного казначейства України Н. I. Сушко
Заступник начальника Управлiння бухгалтерського облiку та звiтностi - заступник головного бухгалтера Державної митної служби України Л. О. Воскресенська

 

Додаток 1
до Порядку взаємодiї та обмiну iнформацiєю мiж органами Державного казначейства України та Державної митної служби України в процесi казначейського обслуговування державного бюджету за доходами, що контролюються митними органами

Правила формування найменувань файлiв

     Для iдентифiкацiї банкiвських установ використовується трибайтний iдентифiкатор формату Rxx, де

     R - iдентифiкатор адмiнiстративного регiону України, де розташована згадана установа;

     xx - унiкальний iдентифiкатор установи в межах даного адмiнiстративного регiону.

     Rxx збiгається з останнiми трьома байтами електронного iдентифiкатора установи в ЕП НБУ.

     Файли виписок з рахункiв формуються органом Державного казначейства, у якому вiдкрито бюджетнi рахунки, i надсилаються до вiдповiдного обласного органу митної служби.

     Iмена файлiв-виписок, що надаються органам Державної митної служби України, мають таку назву:

     MV0RxxMD.Ynn, де

     M - ознака належностi файла до задачi, константа;

     V - тип файла, константа;

     0 - константа;

     Rxx - iдентифiкатор установи;

     MD - дата формування файла (мiсяць, день у 36-знаковiй системi числення);

     Y - остання цифра року;

     nn - порядковий номер файла протягом дня. Файли нумеруються, починаючи з 1.

     Примiтка. Нумерацiя в 36-знаковiй системi числення - 0, 1, 2, 3, ... 9, A, B, C ... Z.

Начальник Управлiння методологiї з виконання бюджетiв, бухгалтерського облiку та звiтностi Державного казначейства України Н. I. Сушко
Заступник начальника Управлiння бухгалтерського облiку та звiтностi - заступник головного бухгалтера Державної митної служби України Л. О. Воскресенська

 

Додаток 2
до Порядку взаємодiї та обмiну iнформацiєю мiж органами Державного казначейства України та Державної митної служби України в процесi казначейського обслуговування державного бюджету за доходами, що контролюються митними органами

Звiт про зарахування коштiв за доходами

     Файл звiту про зарахування коштiв за доходами у форматi DBF складається з iнформацiйних рядкiв згiдно з такою таблицею:

Структура iнформацiйного рядка файлiв
"Звiтiв про зарахування коштiв за доходами"

N Найменування реквiзиту Реквiзит Тип даних
1 Дата DT D(8)
2 Код територiї KO C(3)
3 Група GR C(1)
4 Символ звiтностi S230 C(3)
5 Код класифiкацiї за доходами (ККД) KOD C(8)
6 Сума за день T060 N(16)
7 Сума пiдсумкова T020 N(16)

     Указанi файли мають таку назву:

     FMGZTMDN.XXX,

     де

     FM - фiксоване iм'я звiту;

     G - ознака виду бюджету:

     0 - державний бюджет;

     Z - ознака зведеного/територiального бюджету:

     0 - зведений за територiєю (регiоном);

     1 - територiальний;

     T - формат звiту:

     0 - DBF;

     1 - текстовий;

     2 - HTML;

     MD - дата створення файла (мiсяць, день у 36-знаковiй системi числення);

     N - номер сеансу;

     XXX - номер територiї з довiдника.

Начальник Управлiння методологiї з виконання бюджетiв, бухгалтерського облiку та звiтностi Державного казначейства України Н. I. Сушко
Заступник начальника Управлiння бухгалтерського облiку та звiтностi - заступник головного бухгалтера Державної митної служби України Л. О. Воскресенська

 

Додаток 3
до Порядку взаємодiї та обмiну iнформацiєю мiж органами Державного казначейства України та Державної митної служби України в процесi казначейського обслуговування державного бюджету за доходами, що контролюються митними органами

Акт звiрки
надходжень, перерахованих _______ митницею
на рахунки __________ обласного казначейства
за станом на ______________________ 200_ р.

(число, мiсяць)

грн., коп.

Назва податку, збору Код бюджетної класифiкацiї
(символ)
За даними органiв ДМСУ За даними органiв ДКУ Повернуто
         
         
         
         
         
         
         
         
         
Пiдпис вiдповiдальної особи органу Державного казначейства    
Пiдпис вiдповiдальної особи органу Державної митної служби    

Начальник Управлiння методологiї з виконання бюджетiв, бухгалтерського облiку та звiтностi Державного казначейства України
Н. I. Сушко
Заступник начальника Управлiння бухгалтерського облiку та звiтностi - заступник головного бухгалтера Державної митної служби України Л. О. Воскресенська

 

Додаток 4
до Порядку взаємодiї та обмiну iнформацiєю мiж органами Державного казначейства України та Державної митної служби України в процесi казначейського обслуговування державного бюджету за доходами, що контролюються митними органами

Загальний акт звiрки
надходжень, перерахованих митними органами Державної митної служби України на рахунки обласних управлiнь Державного казначейства України

за станом на ______________________ 200_ р.
(число, мiсяць)

грн., коп.

Назва податку, збору Код бюджетної класифiкацiї (символ) Загальна сума перерахувань митними органами до державного бюджету Повернуто Усього перераховано до державного бюджету
         
         
         
         
         
         
         
         
Пiдпис вiдповiдальної особи органу Державного казначейства    
Пiдпис вiдповiдальної особи органу Державної митної служби    

Начальник Управлiння методологiї з виконання бюджетiв, бухгалтерського облiку та звiтностi Державного казначейства України
Н. I. Сушко
Заступник начальника Управлiння бухгалтерського облiку та звiтностi - заступник головного бухгалтера Державної митної служби України Л. О. Воскресенська
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.