МIНIСТЕРСТВО ФIНАНСIВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 14 червня 2006 року N 557


Про Порядок надання iнформацiї Мiнiстерству фiнансiв України Державною податковою адмiнiстрацiєю України, Державною митною службою України, Державним казначейством України при пiдготовцi, супроводженнi та розглядi в судах справ, рiшення по яких можуть вплинути на дохiдну та видаткову частини державного бюджету України

     З метою забезпечення ефективного виконання Державного бюджету України та недопущення його розбалансування, вiдповiдно до пункту 2 Порядку спрямування i координацiї дiяльностi центральних органiв виконавчої влади через вiдповiдних мiнiстрiв, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 13 червня 2000 року N 965 (у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21 грудня 2005 року N 1229 iз змiнами), наказую:

     1. Затвердити Порядок надання iнформацiї Мiнiстерству фiнансiв України Державною податковою адмiнiстрацiєю України, Державною митною службою України, Державним казначейством України при пiдготовцi, супроводженнi та розглядi в судах справ, рiшення по яких можуть вплинути на дохiдну та видаткову частини Державного бюджету України (далi - Порядок), що додається.

     2. Державнiй податковiй адмiнiстрацiї України (Кiрєєв О. I.), Державнiй митнiй службi України (Єгоров О. Б.), Державному казначейству України (Шлапак О. В.) у десятиденний строк пiсля набрання чинностi цим наказом надати Мiнiстерству фiнансiв України iнформацiю з додатками до неї щодо наявних судових справ, рiшення по яких можуть вплинути на дохiдну та видаткову частини Державного бюджету України вiдповiдно до Порядку, затвердженого цим наказом.

     3. Юридичному департаменту Мiнiстерства фiнансiв України (Костецька П. В) забезпечити зведення iнформацiї з питань розгляду судами справ, рiшення по яких можуть вплинути на дохiдну та видаткову частини Державного бюджету України, отриманої вiд Державної податкової адмiнiстрацiї України, Державної митної служби України, Державного казначейства України, та постiйне iнформування з цих питань Мiнiстра фiнансiв України.

     4. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Мiнiстр В. Пинзеник

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства фiнансiв України
вiд 14 червня 2006 р. N 557

ПОРЯДОК
надання iнформацiї Мiнiстерству фiнансiв України Державною податковою адмiнiстрацiєю України, Державною митною службою України, Державним казначейством України при пiдготовцi, супроводженнi та розглядi в судах справ, рiшення по яких можуть вплинути на дохiдну та видаткову частини Державного бюджету України

     1. Цей Порядок визначає механiзм надання Мiнiстерству фiнансiв України (далi - Мiнiстерство) Державною податковою адмiнiстрацiєю України, Державною митною службою України, Державним казначейством України (далi - державнi органи) iнформацiї з питань розгляду судами справ, рiшення по яких можуть вплинути на дохiдну та видаткову частини державного бюджету України (далi - iнформацiя).

     2. За наявностi рiшень суду першої iнстанцiї зазначених у цьому пунктi категорiй до Юридичного департаменту Мiнiстерства вiдповiдно до цього Порядку надається iнформацiя з додатками до неї щодо судових рiшень, виконання яких може призвести до збiльшення видаткової чи втрат дохiдної частини державного бюджету на суму понад 20 млн. гривень (крiм судових справ про вiдшкодування податку на додану вартiсть, сума по яких становить понад 50 млн. гривень) стосовно однiєї судової справи, а саме:

     якими юридичнi особи та фiзичнi особи - пiдприємцi звiльненi вiд сплати податкiв, зборiв (обов'язкових платежiв), визначених Законом України "Про систему оподаткування";

     виконання яких призведе до недонадходжень до дохiдної частини державного бюджету України на вiдповiдний рiк, збiльшення обсягiв видаткiв, передбачених Законом України про Державний бюджет України на вiдповiдний рiк, або здiйснення видаткiв, якi не передбаченi Законом України про державний бюджет України на вiдповiдний рiк (вiдшкодування шкоди юридичним та фiзичним особам, завданої неправомiрними дiями органiв державної влади; про стягнення простроченої заборгованостi юридичних осiб за кредитами, залученими державою або пiд державнi гарантiї та бюджетними позичками тощо);

     про вiдшкодування податку на додану вартiсть;

     iнших, якi можуть вплинути на дохiдну або видаткову частини Державного бюджету України.

     3. Iнформацiя, зазначена у пунктi 2 Порядку, надається за формою згiдно з додатком.

     Додатки до iнформацiї мiстять копiї позовних заяв, вiдзивiв на позовну заяву, рiшень (постанов, ухвал) суду першої iнстанцiї.

     4. Iнформацiя в електроннiй та паперовiй формi надається державними органами до Юридичного департаменту Мiнiстерства не пiзнiше нiж наступного робочого дня з моменту прийняття рiшення судом першої iнстанцiї.

     Iнформацiя в електроннiй формi надається електронною поштою на адресу legal@minfin.gov.ua у виглядi xls-файла з iменем jdххх_ddmmyy де:

     ххх - код установи (для Державної податкової адмiнiстрацiї України - DPS, для Державної митної служби України - DMS, для Державного казначейства України - DKU),

     dd - день,

     mm - мiсяць,

     yy - рiк.

     Копiї рiшень суду першої iнстанцiї з iншими додатками до iнформацiї направляються до Юридичного департаменту Мiнiстерства протягом п'яти робочих днiв з моменту отримання зазначених рiшень державними органами.

     5. У подальшому, в ходi апеляцiйного (касацiйного) розгляду справ державнi органи не пiзнiше наступного дня з моменту оскарження надають iнформацiю щодо оскарження рiшень суду першої iнстанцiї, до якої додаються копiї апеляцiйної (касацiйної) скарги.

     При прийняттi судами апеляцiйної (касацiйної) iнстанцiї вiдповiдних рiшень державнi органи не пiзнiше наступного робочого дня з моменту їх прийняття iнформують про це Юридичний департамент Мiнiстерства, а протягом п'яти робочих днiв з моменту отримання рiшень суду направляють їх копiї.

     Iнформацiя надається за формою згiдно з додатком в паперовiй та електроннiй формi з урахуванням вимог абзацу другого пункту 4 Порядку.

     6. На запит Мiнiстерства державнi органи подають додаткову iнформацiю з питань розгляду судами справ, рiшення по яких можуть вплинути на дохiдну та видаткову частини Державного бюджету України, не пiзнiше трьох робочих днiв з моменту отримання залиту вiдповiдним державним органом.

     7. Зведення отриманої iнформацiї та здiйснення монiторингу судових рiшень, якi можуть вплинути на дохiдну та видаткову частини державного бюджету, здiйснюється Юридичним департаментом Мiнiстерства в порядку, визначеному Мiнiстерством.

     8. Державнi органи щоквартально здiйснюють аналiз судових рiшень з вiдповiдних категорiй судових справ, якi мають аналогiчний предмет оскарження, виконання яких у сукупностi призводить до втрат державного бюджету шляхом здiйснення видаткiв, якi не передбаченi Законом України про Державний бюджет України на вiдповiдний рiк (системнi судовi рiшення).

     За результатами аналiзу державнi органи щоквартально до 15 числа мiсяця, що настає за звiтним кварталом, подають iнформацiю до Юридичного департаменту Мiнiстерства.

Директор Юридичного департаменту П. В. Костецька

 

Додаток
до Порядку

ФОРМА
надання iнформацiї з питань розгляду судами справ, рiшення по яких можуть вплинути на доходну та видаткову частини Державного бюджету України

по органах _______________________
ДМС, ДПС, ДКУ
станом на _______________
N
з/п
Дата подання позовної заяви, апеля-
цiйної, касацiйної скарги
Назва суду, прiзвище суддi Цiна позову N справи Назва пози-
вача
Код за ЄДРПОУ Код областi Назва вiдпо-
вiдача
Код за ЄДРПОУ Код областi Предмет спору Дата розгляду справи в судi Всього задоволено позовних вимог на користь Сума втрат бюджету пiсля вступу рiшення в законну силу Дата прийняття постанови/ ухвали При-
мiтка
пози-
вача
вiдпо-
вiдача
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.