ПОПРАВКА

до Монреальського протоколу, прийнята на одинадцятiй Нарадi Сторiн

Пекiн, 29 листопада - 3 грудня 1999 року

[Джерело: додаток V до доповiдi одинадцятої Наради Сторiн]

Офiцiйний переклад

Стаття 1: Поправка

A. Стаття 2, пункт 5

     У пунктi 5 статтi 2 Протоколу слова:

     "статтях 2A - 2E"

     слiд замiнити словами:

     "статтях 2A - 2F".

B. Стаття 2, пункти 8a) та 11

     У пунктах 8a) та 11 статтi 2 Протоколу слова:

     "статей 2A - 2H"

     слiд замiнити словами:

     "статей 2A - 2I".

C. Стаття 2F, пункт 8

     До статтi 2F Протоколу пiсля пункту 7 додати такий пункт:

     "Кожна Сторона, що виробляє одну чи бiльше iз цих речовин, забезпечує, щоб за перiод дванадцяти мiсяцiв, який починається 1 сiчня 2004 року, i за кожний наступний перiод дванадцяти мiсяцiв щорiчний розрахунковий рiвень виробництва регульованих речовин, уключених до групи I додатка C, щорiчно не перевищував у середньому:

     суми її розрахункового споживання в 1989 роцi регульованих речовин, уключених до групи I додатка C, i двох цiлих восьми десятих процента вiд розрахункового рiвня споживання нею в 1989 роцi регульованих речовин, уключених до групи I додатка A; та суми її розрахункового рiвня виробництва в 1989 роцi регульованих речовин, уключених до групи I додатка A; та суми її розрахункового рiвня виробництва в 1989 роцi регульованих речовин, уключених до групи I додатка C, i двох цiлих восьми десятих процента вiд розрахункового рiвня виробництва нею в 1989 роцi регульованих речовин, уключених до групи I додатка A.

     Однак для задоволення основних внутрiшнiх потреб Сторiн, якi дiють у рамках пункту 1 статтi 5, розрахунковий рiвень виробництва нею не може перевищувати цiєї межi на п'ятнадцять процентiв вiд розрахункового рiвня виробництва нею регульованих речовин, уключених до групи I додатка C, як визначено вище".

     Пiсля статтi 2H Протоколу додати таку статтю:

"Стаття 21: Бромхлорметан

     Кожна Сторона забезпечує, щоб на перiод дванадцяти мiсяцiв, який починається 1 сiчня 2002 року, i за кожний подальший перiод дванадцяти мiсяцiв розрахунковий рiвень виробництва й споживання нею регульованої речовини, уключеної до групи III додатка C не перевищував нульового рiвня. Цей пункт застосовується за винятком тих випадкiв, коли Сторона приймає рiшення дозволити рiвень виробництва або споживання, який необхiдний для задоволення видiв застосування, якi визначенi ними як основнi".

E. Стаття 3

     У статтi 3 Протоколу слова:

     "статей 2, 2A - 2H"

     слiд замiнити словами:

     "статей 2, 2A - 2I".

F. Стаття 4, пункти 1квiн та 1секс

     До статтi 4 Протоколу пiсля пункту 1ква додати такi пункти:

     "1квiн. Починаючи з 1 сiчня 2004 року кожна Сторона забороняє iмпорт регульованих речовин, уключених до групи I додатка C, з будь-якої держави, яка не є Стороною цього Протоколу.

     1секс. Протягом одного року пiсля дати набуття чинностi цим пунктом кожна Сторона забороняє iмпорт регульованої речовини, уключеної до групи III додатка C, з будь-якої держави, яка не є Стороною цього Протоколу".

G. Стаття 4, пункти 2квiн та 2секс

     До статтi 4 Протоколу пiсля пункту 2ква додати такi пункти:

     "2квiн. Починаючи з 1 сiчня 2004 року кожна Сторона забороняє експорт регульованих речовин, уключених до групи I додатка C, до будь-якої держави, яка не є стороною цього Протоколу.

     2секс. Протягом одного року пiсля дати набуття чинностi цим пунктом кожна Сторона забороняє експорт регульованої речовини, уключеної до групи III додатка C, до будь-якої держави, яка не є Стороною цього Протоколу".

H. Стаття 4 пункти 5 - 7

     У пунктах 5 - 7 статтi 4 Протоколу слова:

     "додатки A й B, групу II додатка C та додаток E"

     замiнити словами:

     "додатки A, B, C та E".

I. Стаття 4, пункт 8

     У пунктi 8 статтi 4 Протоколу слова:

     "статей 2A - 2E, статей 2G та 2H"

     замiнити словами:

     "статей 2A - 2I".

J. Стаття 5, пункт 4

     У пунктi 4 статтi 5 Протоколу слова:

     "статтях 2A - 2H"

     замiнити словами:

     "статтях 2A - 2I".

K. Стаття 5, пункти 5 i 6

     У пунктах 5 i 6 статтi 5 Протоколу слова:

     "статтями 2A - 2E"

     замiнити словами:

     "статтями 2A - 2E й статтею 21".

L. Стаття 5, пункт 8тер а)

     У кiнцi пiдпункту а) пункту 8тер статтi 5 Протоколу додати таке речення:

     "Починаючи з 1 сiчня 2016 року кожна Сторона, яка дiє в рамках пункту 1 цiєї статтi, дотримується заходiв регулювання, передбачених у пунктi 8 статтi 2F, i як основу для дотримання цих заходiв регулювання вона використовує свої середньорiчнi розрахунковi рiвнi споживання та виробництва за 2015 рiк".

M. Стаття 6

     У статтi 6 Протоколу слова:

     "статтях 2A - 2H"

     замiнити словами:

     "статтях 2A - 2I".

N. Стаття 7, пункт 2

     У пунктi 2 статтi 7 Протоколу слова:

     "додаткiв B i C".

     замiнити словами:

     "додатка B та груп I й II додатка C".

O. Стаття 7, пункт 3

     Пiсля першого речення в пунктi 3 статтi 7 Протоколу додати таке речення:

     "Кожна Сторона надає секретарiату статистичнi данi про обсяг щорiчного використання регульованої речовини, зазначеної в додатку E, для карантинної обробки й обробки перед транспортуванням".

P. Стаття 10

     У пунктi 1 статтi 10 Протоколу слова:

     "статтях 2A - 2E"

     замiнити словами:

     "статтях 2A - 2E й статтi 21".

Q. Стаття 17

     У статтi 17 Протоколу слова:

     "статтями 2A - 2H"

     замiнити словами:

     "статтями 2A - 2I".

R. Додаток C

     Додати до додатка C до Протоколу таку групу:

"Група Речовина Кiлькiсть iзомерiв Властивiсть
руйнувати озон
Група III      
CH2BrCL бромхлорметан 1 0,12"

Стаття 2: Зв'язок з Поправкою 1997 року

     Жодна держава або регiональна органiзацiя економiчної iнтеграцiї не можуть здати на зберiгання документ про ратифiкацiю, прийняття чи схвалення або приєднання до цiєї Поправки, якщо вони завчасно або одночасно не здали на зберiгання такого роду документа, який стосується Поправки, прийнятої на дев'ятiй Нарадi Сторiн у Монреалi 17 вересня 1997 року.

Стаття 3: Набуття чинностi

     1. Ця Поправка набуває чинностi 1 сiчня 2001 року за умови здачi на зберiгання не менше двадцяти документiв про ратифiкацiю, прийняття або схвалення Поправки державами або регiональними органiзацiями економiчної iнтеграцiї, якi є Сторонами Монреальського протоколу про речовини, що руйнують озоновий шар. Якщо до цiєї дати зазначенi умови не дотриманi, Поправка набуває чинностi на дев'яностий день пiсля дати дотримання цих умов.

     2. Для цiлей пункту 1 будь-який документ, зданий на зберiгання якою-небудь регiональною органiзацiєю економiчної iнтеграцiї, не вважається додатковим стосовно документiв, зданих на зберiгання державами - членами такої органiзацiї.

     3. Пiсля набуття чинностi цiєю Поправкою згiдно з пунктом 1 Поправка набуває чинностi стосовно будь-якої iншої Сторони Протоколу на дев'яностий день пiсля здачi на зберiгання документа про ратифiкацiю, прийняття або схвалення.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.