ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

16.11.06 N 29/1-11.2/7847-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць, начальникам служб з експертного забезпечення митних органiв


Щодо класифiкацiї згiдно з УКТЗЕД iнфрачервоних обiгрiвачiв

     Для використання в роботi та з метою однозначної класифiкацiї газових обiгрiвальних пристроїв згiдно з вимогами УКТЗЕД, надаємо пiдходи Секретарiату ВМО щодо класифiкацiї iнфрачервоних газових обiгрiвачiв, якi призначенi для обiгрiву промислових примiщень, спортивних залiв, cтадiонiв, або для сушiння будь-якої продукцiї шляхом нагрiвання.

     Данi вироби головним чином складаються з нагрiвального елементу, однiєї або двох камер згорання, каталiзатору вiдходiв горiння, вогнетривкої поверхнi. Вони також характеризуються наявнiстю керамiчної вогнетривкої поверхнi, яка вiдображає iнфрачервоне теплове випромiнювання та одночасно спрямовує його у зону де воно потрiбно.

     З огляду на вищевикладене, з метою класифiкацiї даних виробiв, Секретарiатом було розглянуто декiлька товарних позицiй.

     При розгядi можливостi класифiкацiї товару у товарнiй позицiї 8416, було встановлено, що цей обiгрiвач не є механiчним пристроєм в розумiннi групи 84, тому Секретарiат схильний розглядати його як термiчний пристрiй, що повинен класифiкуватися вiдповiдно до матерiалу, з якого вiн виготовлений. Таким чином, класифiкацiя у цiй товарнiй позицiї виключається.

     При розгядi можливостi класифiкацiї товару у товарнiй позицiї 7321, було встановлено, що ця товарна позицiя включає апарати, що головним чином використовуються в домашнiх або табiрних умовах. Однак, згiдно з отриманою iнформацiєю, цi пристрої не призначенi для використання у домашнiх умовах. Класифiкацiя у цiй товарнiй позицiї також виключається.

     Зазначений товар, є незалежним пристроєм, що не включає вентилятор. Таким чином, вiн не може класифiкуватися як радiатор для центрального опалення або повiтрянагрiвач у розумiннi товарної позицiї 7322.

     З урахуванням вищевикладеного та зважаючи на вiдсутнiсть товарних позицiй, якi бiльш конкретно описують цей товар, Секретарiат пропонує проводити класифiкацiю вiдповiдно до ОПI 1 та 6 у товарнiй пiдпозицiї 7326 90.

     Лист вiд 27.07.06 N 29/1-11.1/5219-ЕП вважати таким, що втратив чиннiсть.

Начальник Управлiння I.П. Рамусь
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.