МIЖВIДОМЧА КОМIСIЯ З МIЖНАРОДНОЇ ТОРГIВЛI

РIШЕННЯ
Київ

вiд 3 листопада 2006 року N СП-138/2006/143-28


Про застосування спецiальних заходiв щодо iмпорту в Україну кулькових пiдшипникiв незалежно вiд країни походження та експорту

     Вiдповiдно до Закону України "Про застосування спецiальних заходiв щодо iмпорту в Україну" (далi - Закон), Мiжвiдомча комiсiя з мiжнародної торгiвлi (далi - Комiсiя) розглянула поданi Мiнiстерством економiки України (далi - Мiнiстерство) матерiали про результати спецiального розслiдування щодо iмпорту в Україну кулькових пiдшипникiв незалежно вiд країни походження та експорту, iнформацiю, надану органами виконавчої влади України, заiнтересованими сторонами розслiдування та за результатами розгляду встановила наступне:

     - протягом перiоду розслiдування (2003-2005 рр.) частина iмпорту в Україну кулькових пiдшипникiв незалежно вiд країни походження та експорту здiйснювалася у такiй кiлькостi та на таких умовах, що заподiювала шкоду нацiональному товаровиробнику;

     - нацiональнi iнтереси вимагають застосування до такого iмпорту спецiальних заходiв.

     Зважаючи на зазначене та керуючись положеннями статтi 16 Закону, Комiсiя вирiшила:

     1. Застосовувати незалежно вiд країни походження та експорту спецiальнi заходи щодо iмпорту в Україну товару, що має наступний опис:

     - кульковi пiдшипники зовнiшнiй дiаметр яких бiльше 30 мм.

     Зазначений опис пiдпадає пiд код 8482 10 90 00 Української класифiкацiї товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi (УКТ ЗЕД).

     2. Установити, що:

     2.1. Спецiальнi заходи застосовуються з моменту набрання чинностi цього рiшення.

     2.2. Строк застосування спецiальних заходiв становить три роки з дати набрання чинностi цього рiшення.

     2.2. Спецiальнi заходи застосовуються шляхом запровадження справляння спецiального мита щодо iмпорту в Україну товару, зазначеного в пунктi 1 цього рiшення.

     2.3. Спецiальне мито справляється у вiдсотках до митної вартостi товару зазначеного в пунктi 1 цього рiшення.

     2.4. Розмiр ставки спецiального мита на iмпорт в Україну товару, зазначеного в пунктi 1 цього рiшення, становить 5,73 %, але не менше 0,13 Євро за кiлограм кулькових пiдшипникiв, вартiсть якого не перевищує 2,95 дол. США.

     2.5. Сплата спецiального мита здiйснюється у готiвковiй чи безготiвковiй формi або шляхом внесення суми мита на депозит, або оформлення вiдповiдного боргового зобов'язання, якщо iнше не встановлено законодавством України.

     2.6. Кошти на депозит можуть вноситися за мiсцем знаходження митних органiв, якi здiйснюють митне оформлення товару, зазначеного в пунктi 1 цього рiшення.

     2.7. Порядок внесення цих платежiв встановлює Державна митна служба України.

     2.8. Спецiальне мито сплачується iмпортером товару в Україну незалежно вiд iнших податкiв i зборiв (обов'язкових платежiв), якi справляються при iмпортi в Україну.

     3. Доручити:

     3.1. Мiнiстерству завершити спецiальне розслiдування щодо iмпорту в Україну кулькових пiдшипникiв незалежно вiд країни походження та експорту, порушене рiшенням Комiсiї вiд 31 сiчня 2006 року N СП-124/2006/143-28.

     3.2. Мiнiстерству поiнформувати Кабiнет Мiнiстрiв України та Державну митну службу України про прийняття цього рiшення.

     3.3. Мiнiстерству забезпечити опублiкування повiдомлення про це рiшення у газетi "Урядовий кур'єр".

     3.4. Державнiй митнiй службi України видати вiдповiднi акти на виконання цього рiшення.

     3.5. Мiнiстерству i Державнiй митнiй службi України вживати всiх необхiдних заходiв для запобiгання недобросовiсному виконанню iноземними виробниками/експортерами, а також iмпортерами вимог цього рiшення.

     3.6. Мiнiстерству закордонних справ України нотифiкувати Посольства країн - експортерiв в Українi про це рiшення.

     4. Рiшення набирає чинностi вiд дня опублiкування повiдомлення про нього в газетi "Урядовий кур'єр".

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.