ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до Закону України "Про металобрухт" щодо спецiалiзованих або спецiалiзованих металургiйних переробних пiдприємств, а також форм розрахункiв при прийманнi металобрухту

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести до Закону України "Про металобрухт" (Вiдомостi Верховної Ради України, 1999 p., N 25, ст. 212; 2001 p., N 1, ст. 3; 2003 p., N 6, ст. 52; 2006 р., N 22, ст. 184) такi змiни:

     1. У статтi 1:

     абзац дванадцятий викласти в такiй редакцiї:

     "спецiалiзованi пiдприємства (суб'єкти пiдприємницької дiяльностi всiх форм власностi) - такi, якi здiйснюють операцiї з металобрухтом, мають у власностi або закрiплене за пiдприємствами на правi господарського вiдання вагове, брухтопереробне та вантажопiдйомне обладнання, забезпечують згiдно iз законодавством пожежну, вибухову, екологiчну i радiацiйну безпеку та отримали вiдповiднi лiцензiї";

     абзац вiсiмнадцятий викласти в такiй редакцiї:

     "приймальний пункт спецiалiзованого або спецiалiзованого металургiйного переробного пiдприємства (далi - приймальний пункт) - виробничий пiдроздiл спецiалiзованого або спецiалiзованого металургiйного переробного пiдприємства, на базi якого проводяться операцiї iз заготiвлi та переробки металобрухту. Кожний приймальний пункт повинен мати вагове, брухтопереробне, вантажопiдйомне обладнання, а також вiдповiдну дiлянку з твердим покриттям, площа якої визначається його виробничими потребами вiдповiдно до Закону".

     2. Частину першу статтi 5 доповнити реченням такого змiсту: "Перелiк обладнання та устаткування, якi необхiдно мати спецiалiзованому або спецiалiзованому металургiйному переробному пiдприємству та їх приймальним пунктам, визначається центральним органом виконавчої влади з питань промислової полiтики при здiйсненнi операцiй з металобрухтом у порядку, встановленому законодавством".

     3. Частину третю статтi 6 викласти в такiй редакцiї:

     "Оплата закупленого у населення металобрухту здiйснюється через каси спецiалiзованих та спецiалiзованих металургiйних переробних пiдприємств чи через каси в банках готiвкою або шляхом поштових переказiв за рахунок суб'єкта пiдприємницької дiяльностi, який здiйснює купiвлю металобрухту. Забороняється проведення готiвкових розрахункiв при здiйсненнi операцiй з промисловим металобрухтом".

     II. Прикiнцевi положення

     1. Цей Закон набирає чинностi з дня його опублiкування.

     2. До приведення законодавства у вiдповiднiсть iз цим Законом закони та iншi нормативно-правовi акти застосовуються в частинi, що не суперечить цьому Закону.

     3. Кабiнету Мiнiстрiв України у шестимiсячний строк з дня набрання чинностi цим Законом розробити i привести вiдповiдно до цього Закону свої нормативно-правовi акти, забезпечити розробку та прийняття мiнiстерствами та iншими центральними органами виконавчої влади нормативно-правових актiв вiдповiдно до цього Закону.

Президент України В.ЮЩЕНКО

м. Київ
24 травня 2007 року
N 1073-V

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.