Документ скасований: Постанова КМУ № 451 від 21.05.2012

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 6 червня 2007 р. N 811


Про внесення змiн до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24 грудня 2003 р. N 1989

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Внести до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24 грудня 2003 р. N 1989 "Питання пропуску через державний кордон автомобiльних, водних, залiзничних та повiтряних транспортних засобiв перевiзникiв i товарiв, що перемiщуються ними" (Офiцiйний вiсник України, 2003 р., N 52, ст. 2778; 2005 р., N 34, ст. 2080) змiни, що додаються.

Прем'єр-мiнiстр України В.ЯНУКОВИЧ

Iнд. 27

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 6 червня 2007 р. N 811

ЗМIНИ,
що вносяться до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24 грудня 2003 р. N 1989

     1. У Порядку здiйснення митного контролю водних транспортних засобiв перевiзникiв i товарiв, що перемiщуються ними, у пунктах пропуску через державний кордон, затвердженому зазначеною постановою:

     1) в абзацi п'ятому пункту 2 слова "якi плавають пiд iноземним прапором," виключити;

     2) доповнити Порядок пунктом 31 такого змiсту:

     "31. Агентська органiзацiя (морський агент) зобов'язана не пiзнiше нiж за одну добу до прибуття судна в порт призначення на митнiй територiї України подати митному органу, в зонi дiяльностi якого розташований такий порт, iнформацiю в електронному виглядi за встановленою Держмитслужбою формою про товари, прийнятi до перевезення у контейнерах у порт призначення на митнiй територiї України. Подана у порядку, встановленому Держмитслужбою, iнформацiя використовується митним органом виключно для визначення форми та обсягу контролю, достатнього для забезпечення додержання законодавства з питань митної справи.

     Порядок i форма подання iнформацiї про товари, що пiдлягають санiтарно-епiдемiологiчному, ветеринарному, фiтосанiтарному, радiологiчному, екологiчному контролю, а також контролю за перемiщенням культурних цiнностей, встановлюються органами державної влади, якi здiйснюють такi види контролю.";

     3) пункт 14 викласти в такiй редакцiї:

     "14. Декларування судна закордонного плавання, що використовується виключно для перевезення пасажирiв i товарiв через митний кордон України, здiйснюється без подання вантажної митної декларацiї. Вiдомостi про таке судно закордонного плавання зазначаються в генеральнiй декларацiї.

     Для здiйснення митного контролю капiтан судна або iнша особа, що входить до командного складу судна i належним чином уповноважена на це капiтаном, подає такi документи:

     генеральну декларацiю;

     зобов'язання капiтана судна про зворотне вивезення за межi митної територiї України (ввезення на митну територiю України) судна закордонного плавання за формою, встановленою Держмитслужбою;

     декларацiю про вантаж;

     коносамент, рiчкову накладну, де зазначаються найменування, маркування, кiлькiсть та/або мiра (маса, об'єм) вантажу чи кiлькiсть мiсць, яку вiн займає, а в разi необхiдностi - вiдомостi про зовнiшнiй вигляд, стан i особливi властивостi вантажу;

     список членiв суднового екiпажу (суднова роль);

     список пасажирiв;

     декларацiю про особистi речi членiв суднового екiпажу;

     декларацiю про судновi припаси;

     довiдку капiтана судна про наявнiсть на борту судна наркотичних (психотропних) засобiв, зброї та боєприпасiв;

     довiдку про наявнiсть у судновiй касi валюти;

     зобов'язання капiтана судна, яке плаває пiд Державним Прапором України, про те, що закупленi за кордоном судновi припаси, зокрема запаси споживання, не будуть винесенi iз судна;

     документи, передбаченi Митним кодексом України, iншими законодавчими актами з питань митної справи та мiжнародними договорами України (в разi необхiдностi).

     Поданi документи повиннi бути скрiпленi судновою печаткою та засвiдченi пiдписом капiтана судна або iншої особи, що входить до командного складу судна i належним чином уповноважена на це капiтаном. У разi перевезення товарiв у контейнерах допускається подання коносамента, скрiпленого печаткою та засвiдченого пiдписом керiвника або iншого належним чином уповноваженого працiвника агентської органiзацiї (морського агента). Посадова особа митного органу здiйснює оформлення поданих документiв у встановленому Держмитслужбою порядку.

     Декларування судна, що перемiщується через митний кордон України як товар на пiдставi зовнiшньоекономiчного договору (контракту), крiм договору перевезення, здiйснюється у вiдповiдному митному режимi з поданням вантажної митної декларацiї, заповненої у встановленому Держмитслужбою порядку.";

     4) доповнити абзац перший пункту 20 пiсля слiв "митних декларацiй" словами "або iнших документiв, передбачених законодавством з питань митної справи".

     2. Пункт 9 Порядку здiйснення митного контролю повiтряних транспортних засобiв перевiзникiв i товарiв, що перемiщуються ними, у пунктах пропуску через державний кордон, затвердженого зазначеною постановою, викласти в такiй редакцiї:

     "9. Декларування повiтряного судна, що використовується виключно для перевезення пасажирiв i товарiв через митний кордон України, здiйснюється без подання вантажної митної декларацiї. Вiдомостi про таке повiтряне судно зазначаються в генеральнiй декларацiї.

     Для здiйснення митного контролю командир повiтряного судна подає такi документи:

     генеральну декларацiю;

     зобов'язання командира судна про зворотне вивезення за межi митної територiї України (ввезення на митну територiю України) повiтряного судна за формою, встановленою Держмитслужбою;

     список запасiв споживання;

     каргоманiфест;

     авiацiйнi вантажнi та поштовi накладнi;

     товаросупровiднi документи;

     документи, передбаченi Митним кодексом України, iншими нормативно-правовими актами з питань митної справи та мiжнародними договорами України (в разi необхiдностi).

     Зобов'язання командира повiтряного судна про зворотне вивезення за межi митної територiї України (ввезення на митну територiю України) такого повiтряного судна не подається митному органу в разi:

     здiйснення мiжнародних регулярних польотiв на пiдставi мiжнародних договорiв України про повiтряне сполучення;

     перевезення вищих посадових осiб i офiцiйних державних делегацiй;

     перемiщення через державний кордон повiтряних суден з метою забезпечення лiквiдацiї наслiдкiв стихiйного лиха, аварiї, катастрофи, епiдемiї;

     перемiщення через державний кордон повiтряних суден у зв'язку з проведенням Збройними Силами та iншими вiйськовими формуваннями України за її межами або вiйськовими формуваннями iноземних держав на територiї України заходiв у рамках мiжнародних договорiв України, що передбачають вiдповiдний механiзм державного контролю за перемiщенням таких повiтряних суден.

     Контроль за зворотним вивезенням повiтряного судна за межi митної територiї України (ввезенням на митну територiю України) здiйснюється митними органами на пiдставi iнформацiї про вилiт повiтряного судна з аеропорту та прилiт його в аеропорт України, яка щоденно подається Держмитслужбi та Адмiнiстрацiї Держприкордонслужби на безоплатнiй основi Державiаадмiнiстрацiєю.

     Порядок i форма подання iнформацiї встановлюються Держмитслужбою та Адмiнiстрацiєю Держприкордонслужби за погодженням з Державiаадмiнiстрацiєю.

     Декларування повiтряного судна, що перемiщується через митний кордон України як товар на пiдставi зовнiшньоекономiчного договору (контракту) купiвлi-продажу, мiни, оренди, лiзингу тощо, здiйснюється у вiдповiдному митному режимi з поданням вантажної митної декларацiї, заповненої у встановленому порядку.".

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.