ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

11.06.2007р. N 11/2-9/5774-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


Стосовно питань вдосконалення системи контролю доставки

     До моменту нормативного врегулювання вимог окремих положень митного законодавства, Вам необхiдно забезпечити органiзацiю та технологiчне виконання в автомобiльних пунктах пропуску через митний кордон України наступних заходiв, направлених на посилення контролю за пропуском та перемiщенням до митниць призначення товарiв та транспортних засобiв, що ввозяться на адресу суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi:

     1.Встановити порядок, за якого внесення посадовою особою пункту пропуску мiтки до ЄАIС i запису до журналу щодо пропуску товарiв за конкретним ПП/ПД повинен пiдтвердити старший змiни, який має ввiйти до ЄАIС пiд своїм паролем.

     Друк витягу з електронної копiї ПП/ПД має здiйснюватись тiльки пiсля цього пiдтвердження старшим змiни, iз вiдображенням його на витягу з електронної копiї.

     2. Дозвiл на перемiщення транспортного засобу старший змiни надає тiльки пiсля запису мiтки у ЄАIС внесеної посадовою особою пункту пропуску, та шляхом внесення свого пiдтвердження до ЄАIС Держмитслужби України.

     3. Забезпечити чiтке виконання вимог абзацу 10 пункту 4.18 Положення, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 08.12.98 N 771: "Начальник структурного пiдроздiлу митницi вiдправлення несе персональну вiдповiдальнiсть за проведення звiрення кiлькостi перемiщень товарiв, унесених до реєстру, з кiлькiстю перемiщень товарiв, зазначеною у журналi реєстрацiї пропуску товарiв через митний кордон України".

     Начальнику Регiональної iнформацiйної митницi Копосову С.А. забезпечити доопрацювання вiдповiдних програмно-iнформацiйних комплексiв з метою практичної реалiзацiї вищезазначених вимог починаючи з 17.07.07

Перший заступник Голови Служби Р.А.Черкасський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.