Документ скасований: Постанова КМУ № 150 від 15.02.2012

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 11 липня 2007 р. N 917


Про внесення змiн до Правил в'їзду iноземцiв та осiб без громадянства в Україну, їх виїзду з України i транзитного проїзду через її територiю

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Внести до Правил в'їзду iноземцiв та осiб без громадянства в Україну, їх виїзду з України i транзитного проїзду через її територiю, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29 грудня 1995 р. N 1074 (ЗП України, 1996 р., N 4, ст. 148; Офiцiйний вiсник України, 2000 р., N 23, ст. 954; 2001 р., N 40, ст. 1798; 2003 р., N 31, ст. 1617, N 37, ст. 1981; 2004 р. N 30, ст. 2015; 2005 р., N 32, ст. 1948; 2006 р., N 16, ст. 1203), змiни, що додаються.

Прем'єр-мiнiстр України В.ЯНУКОВИЧ

Iнд. 31

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 11 липня 2007 р. N 917

ЗМIНИ,
що вносяться до Правил в'їзду iноземцiв та осiб без громадянства в Україну, їх виїзду з України i транзитного проїзду через її територiю

     1. Доповнити Правила пунктом 161 такого змiсту:

     "161. Перетинання державного кордону у разi в'їзду в Україну або транзитний проїзд через територiю України громадянами держав, перелiк яких затверджується Кабiнетом Мiнiстрiв України, та особами без громадянства, якi постiйно проживають у зазначених державах, здiйснюються пiсля подання ними пiдтвердження фiнансового забезпечення свого перебування в Українi, транзитного проїзду через територiю України та виїзду за межi України.

     Контроль за наявнiстю фiнансового забезпечення здiйснюється в пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон.

     Iноземцi - громадяни держави, що включена до перелiку, зазначеного в абзацi першому цього пункту, та особи без громадянства, якi постiйно в нiй проживають, у разi в'їзду в Україну або транзитного проїзду через територiю України повиннi мати кошти в 20-кратному розмiрi прожиткового мiнiмуму, встановленого в Українi на день їх в'їзду на її територiю, з розрахунку на кожен мiсяць перебування або на термiн перебування менше одного мiсяця. Наявнiсть таких коштiв або гарантiя їх наявностi може бути пiдтверджена шляхом пред'явлення для контролю:

     грошових коштiв у нацiональнiй валютi України або у конвертованiй iноземнiй валютi;

     документа iз зазначенням суми грошових коштiв, на пiдставi якого можна отримати кошти в банкiвських установах України;

     платiжної картки мiжнародних платiжних систем з випискою з особового банкiвського рахунка заявника, що пiдтверджує наявну суму грошових коштiв;

     документа, що пiдтверджує бронювання або оплату житла, оплату харчування в Українi;

     договору на туристичне обслуговування (ваучера);

     гарантiйного листа приватного пiдприємця або юридичної особи, що запросили iноземця або особу без громадянства, про взяття на себе зобов'язань iз сплати всiх витрат особи, пов'язаних з її перебуванням в Українi та виїздом з України;

     проїзного квитка для повернення до держави свого громадянства, або постiйного мiсця проживання, або до третьої держави.".

     2. Друге речення абзацу другого пункту 19 викласти в такiй редакцiї: "Реєстрацiя проводиться на перiод короткотермiнового перебування - для iноземцiв та осiб без громадянства з держав з вiзовим порядком в'їзду на перiод дiї вiзи, але не бiльш як 90 днiв, якщо iнший термiн не визначено мiжнародними угодами; для iноземцiв та осiб без громадянства з держав з безвiзовим порядком в'їзду - на термiн не бiльш як 90 днiв протягом 180 днiв, якщо iнший термiн не визначено мiжнародними угодами; пiсля вступу України до Свiтової органiзацiї торгiвлi - для iноземцiв та осiб без громадянства з держав-членiв Свiтової органiзацiї торгiвлi - на термiн не бiльш як 180 днiв протягом року,".

     3. Пункт 39 викласти в такiй редакцiї:

     "39. Рiшення про скорочення термiну тимчасового перебування iноземця та особи без громадянства в Українi приймається органом внутрiшнiх справ за клопотанням юридичної чи фiзичної особи, що їх приймає, органом охорони державного кордону. Iнiцiатором скорочення термiну тимчасового перебування iноземця та особи без громадянства (незалежно вiд мети в'їзду в Україну) може також бути орган внутрiшнiх справ, орган охорони державного кордону та орган СБУ. В паспортному документi особи, якiй скорочено термiн перебування в Українi, ставиться штамп "Термiн перебування в Українi скорочено до ...", а в разi прийняття рiшення про заборону в'їзду в Україну проставляється штамп "Заборонено в'їзд в Україну термiном на ...".

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.