ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

07.08.07 N 09/1489-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


Щодо отримання свiдоцтв про визнання пiдприємства декларантом

     За результатом аналiзу документiв, якi надсилаються митними органами на адресу Держмитслужби України з метою отримання суб'єктами господарської дiяльностi свiдоцтва про визнання пiдприємства декларантом, виявлено непоодинокi випадки недотримання митними органами вимог Положення про дiяльнiсть пiдприємств, що здiйснюють декларування на пiдставi договору, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 22.07.97 N 340 (зареєстрований в Мiнiстерствi юстицiї України 23.10.97 за N 495/2299) (далi - Положення).

     Вiдповiдно до абзацу другого пункту 3.3 Положення, пакет документiв, визначених у пунктi 3.1, та лист узгодження митницi надсилаються на адресу Державної митної служби України. Копiї зазначених документiв залишаються у справах митницi.

     У пунктi 3.1 Положення серед iнших документiв визначено такi як заява на iм'я Голови Держмитслужби України та заява на iм'я начальника митницi стосовно погодження митницею видачi свiдоцтва про визнання пiдприємства декларантом.

     Звертаю увагу на обов'язкову наявнiсть цих двох заяв у комплектi документiв, якi надсилаються на адресу Держмитслужби України.

<...>

     З урахуванням вищевикладеного, прошу неухильно дотримуватись вимог Положення при направленнi документiв до Держмитслужби України.

Директор Департаменту органiзацiї митного контролю С.М.Сьомка
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.