ДЕРЖАВНИЙ КОМIТЕТ ЛIСОВОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 7 вересня 2007 року N 528


Про затвердження форми Сертифiката про походження лiсоматерiалiв та виготовлених з них пиломатерiалiв для здiйснення експортних операцiй та Iнструкцiї щодо заповнення форми Сертифiката про походження лiсоматерiалiв та виготовлених з них пиломатерiалiв для здiйснення експортних операцiй

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
26 вересня 2007 р. за N 1111/14378

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказами Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України
вiд 20 серпня 2012 року N 513,

вiд 5 серпня 2014 року N 296

     На виконання постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 21 грудня 2005 року N 1260 "Про затвердження Тимчасового порядку видачi сертифiката про походження лiсоматерiалiв та виготовлених з них пиломатерiалiв для здiйснення експортних операцiй" наказую:

     1. Затвердити:

     1.1. Форму Сертифiката про походження лiсоматерiалiв та виготовлених з них пиломатерiалiв для здiйснення експортних операцiй (далi - Сертифiкат) (додається);

     1.2. Iнструкцiю щодо заповнення форми Сертифiката про походження лiсоматерiалiв та виготовлених з них пиломатерiалiв для здiйснення експортних операцiй (додається).

     2. Видачу Сертифiкатiв покласти на обласнi управлiння лiсового та мисливського господарства.

     3. Начальникам обласних управлiнь лiсового та мисливського господарства забезпечити видачу Сертифiкатiв суб'єктам господарювання, що зареєстрованi на територiї вiдповiдних областей.

     4. Видачу Сертифiкатiв суб'єктам господарювання, що зареєстрованi на територiї Автономної Республiки Крим, покласти на Херсонське обласне управлiння лiсового та мисливського господарства.

     Тимчасово до закiнчення антитерористичної операцiї на сходi України видачу Сертифiкатiв суб'єктам господарювання, що зареєстрованi на територiї Донецької та Луганської областей, покласти на Запорiзьке обласне управлiння лiсового та мисливського господарства, а також на Київське обласне та по м. Києву управлiння лiсового та мисливського господарства.

(пункт 4 у редакцiї наказу Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України вiд 05.08.2014р. N 296)

     5. Начальнику управлiння технiчної полiтики i охорони працi Воронюку В. В. забезпечити державну реєстрацiю цього наказу в установленому законодавством порядку.

     6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступникiв Голови вiдповiдно до посадових обов'язкiв.

Голова В. М. Сiвець
ПОГОДЖЕНО:
Мiнiстр оборони України А. С. Гриценко
Мiнiстр аграрної полiтики України Ю. Ф. Мельник
Мiнiстр економiки України А. К. Кiнах
В. о. Голови Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва К. О. Ващенко
Т. в. о. Голови Державної митної служби України О. О. Федоров
Перший заступник Мiнiстра охорони навколишнього природного середовища України С. Глазунов

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Державного комiтету лiсового господарства України
вiд 7 вересня 2007 р. N 528

 

Серiя ______ N 000001
Сертифiкат про походження лiсоматерiалiв та виготовлених з них пиломатерiалiв для здiйснення експортних операцiй
1. Лiсокористувач - продавець (найменування, мiсцезнаходження, iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ)

 

2. Характеристика купленої продукцiї (назва продукцiї, порода, сорт, геометричнi розмiри, кiлькiсть, код згiдно з УКТЗЕД)

 

3. Експортер (найменування, мiсцезнаходження, iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ - для юридичних осiб, iдентифiкацiйний номер - для фiзичних осiб (за наявностi))

 

4. Пiдстава видачi сертифiката (найменування документа, серiя, номер, дата)

 

5. Характеристика партiї лiсопродукцiї, що експортується (назва продукцiї, порода, сорт, геометричнi розмiри, кiлькiсть, код згiдно з УКТЗЕД)

 

М. П. Дата
Видав

Отримав

 
Начальник управлiння технiчної полiтики i охорони працi
В. В. Воронюк

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Державного комiтету лiсового господарства України
вiд 7 вересня 2007 р. N 528
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
26 вересня 2007 р. за N 1111/14378

IНСТРУКЦIЯ
щодо заповнення форми Сертифiката про походження лiсоматерiалiв та виготовлених з них пиломатерiалiв для здiйснення експортних операцiй

     1. Цей Сертифiкат заповнюється у двох примiрниках. Один примiрник залишається у справi органу, що видав Сертифiкат. Другий примiрник та копiя, завiрена органом, що видав Сертифiкат, надається експортеру. Пiсля митного оформлення примiрник експортера залишається у справi митницi.

     Абзац другий пункту 1 виключено

(згiдно з наказом Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України вiд 20.08.2012р. N 513)

     2. Сертифiкат заповнюється у такiй послiдовностi:

     2.1. Серiя - заповнюється вiдповiдно до Позначення абревiатури областей для зазначення серiї Сертифiката про походження лiсоматерiалiв та виготовлених з них пиломатерiалiв для здiйснення експортних операцiй (додаток).

     2.2. У рядку 1 "Лiсокористувач-продавець" указуються найменування пiдприємства, яке проводило реалiзацiю лiсопродукцiї на внутрiшньому ринку, його мiсцезнаходження, область, район, назва населеного пункту, вулиця та номер будiвлi, iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ.

     2.3. У рядку 2 "Характеристика купленої продукцiї" вказуються вид лiсопродукцiї, яка була реалiзована лiсокористувачем-продавцем на внутрiшньому ринку, її порода, сорт, геометричнi розмiри, кiлькiсть, код згiдно з УКТЗЕД.

     2.4. У рядку 3 "Експортер" указуються вiдомостi про суб'єкта господарської дiяльностi (юридична або фiзична особа), що здiйснює експорт лiсопродукцiї, найменування пiдприємства (органiзацiї) або прiзвище та iнiцiали фiзичної особи - експортера, мiсцезнаходження, iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ. У разi, коли експортером є фiзична особа - указуються її паспортнi данi - номер, серiя, ким i коли виданий та iдентифiкацiйний номер (за наявностi).

     2.5. У рядку 4 "Пiдстава видачi сертифiката" вказуються найменування товаросупровiдних документiв, згiдно яких була придбана лiсопродукцiя, що зазначена в рядку 2, їх серiя, номер та дата видачi. До товаро-транспортних накладних в обов'язковому порядку прикладається специфiкацiя-накладна (форма ЛГ-25).

     2.6. У рядку 5 "Характеристика партiї лiсопродукцiї, що експортується" вказуються найменування лiсопродукцiї, що експортується, порода, сорт, геометричнi розмiри, кiлькiсть, код згiдно з УКТЗЕД. Цей рядок заповнюється вiдповiдно до рахунку-фактури (iнвойсу) на партiю лiсопродукцiї, що експортується.

     3. У разi неможливостi заповнення окремих граф Сертифiката на лицьовiй сторонi у зв'язку iз значним обсягом iнформацiї, допускається її розмiщення на зворотнiй сторонi. У цьому разi запис на зворотнiй сторонi обов'язково завiряється пiдписом вiдповiдальної особи за видачу Сертифiката та печаткою органу, що видає Сертифiкат.

     4. Пiсля видачi Сертифiката на представлених оригiналах супровiдних документiв здiйснюється вiдмiтка iз зазначенням номера та дати виданого Сертифiката для унеможливлення видачi за цими самими документами Сертифiката повторно. Копiя транспортної або залiзничної накладної про придбання лiсо- та пиломатерiалiв, або лiсорубного квитка (для постiйних лiсокористувачiв) зберiгається iз Сертифiкатом в органi, що видав Сертифiкат.

Начальник управлiння технiчної полiтики i охорони працi В. В. Воронюк

 

Додаток
до пiдпункту 2.1 Iнструкцiї

Позначення абревiатури областей для зазначення серiї Сертифiкатiв про походження лiсоматерiалiв та виготовлених з них пиломатерiалiв для здiйснення експортних операцiй

N
з/п
Обласне управлiння Серiя
1 ВIННИЦЬКЕ ВН
2 ВОЛИНСЬКЕ ВЛ
3 ДНIПРОПЕТРОВСЬКЕ ДП
4 ДОНЕЦЬКЕ ДН
5 ЖИТОМИРСЬКЕ ЖТ
6 ЗАКАРПАТСЬКЕ ЗК
7 ЗАПОРIЗЬКЕ ЗП
8 I-ФРАНКIВСЬКЕ
9 КИЇВСЬКЕ КВ
10 КIРОВОГРАДСЬКЕ КР
11 ЛЬВIВСЬКЕ ЛВ
12 ЛУГАНСЬКЕ ЛГ
13 МИКОЛАЇВСЬКЕ МК
14 ОДЕСЬКЕ ОД
15 ПОЛТАВСЬКЕ ПЛ
16 РIВНЕНСЬКЕ РВ
17 СУМСЬКЕ СМ
18 ТЕРНОПIЛЬСЬКЕ ТР
19 ХАРКIВСЬКЕ ХР
20 ХЕРСОНСЬКЕ ХС
21 ХМЕЛЬНИЦЬКЕ ХМ
22 ЧЕРКАСЬКЕ ЧР
23 ЧЕРНIВЕЦЬКЕ ЧЦ
24 ЧЕРНIГIВСЬКЕ ЧН
 
Начальник управлiння технiчної полiтики i охорони працi
В. В. Воронюк
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.