КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 31 жовтня 2007 р. N 1280


Про затвердження Порядку вiдбору зразкiв продукцiї для визначення її якiсних показникiв та форми акта вiдбору зразкiв продукцiї

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 30 травня 2018 року N 419

     Вiдповiдно до статей 14 i 15 Закону України "Про основнi засади державного нагляду (контролю) у сферi господарської дiяльностi" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити такi, що додаються:

     Порядок вiдбору зразкiв продукцiї для визначення її якiсних показникiв;

     форму акта вiдбору зразкiв продукцiї.

     2. Мiнiстерствам та iншим центральним органам виконавчої влади привести власнi акти у вiдповiднiсть з цiєю постановою.

     3. Ця постанова набирає чинностi одночасно iз Законом України "Про основнi засади державного нагляду (контролю) у сферi господарської дiяльностi".

Прем'єр-мiнiстр України В. ЯНУКОВИЧ

Iнд. 25

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 31 жовтня 2007 р. N 1280

ПОРЯДОК
вiдбору зразкiв продукцiї для визначення її якiсних показникiв

     1 Цей Порядок визначає механiзм здiйснення органами державного нагляду (контролю) вiдбору зразкiв продукцiї у суб'єктiв господарювання для проведення експертизи (випробування).

     Особливостi вiдбору зразкiв окремих видiв продукцiї визначаються iншими нормативно-правовими актами.

     2. Вiдбiр зразкiв продукцiї здiйснюється на пiдставi письмового вмотивованого рiшення керiвника органу державного нагляду (контролю) або його заступника згiдно iз Законом України "Про основнi засади державного нагляду (контролю) у сферi господарської дiяльностi".

     У рiшеннi про вiдбiр зразкiв продукцiї зазначається кiлькiсть зразкiв для кожного виду (типу) продукцiї (не менш як два), необхiдних для проведення експертизи (випробування), а також мiсце її проведення. При цьому кiлькiсть зразкiв продукцiї, що вiдбираються, повинна вiдповiдати кiлькостi, зазначенiй у вiдповiдному рiшеннi органу державного нагляду (контролю).

     3. Вiдбiр зразкiв продукцiї здiйснюється посадовою особою органу державного нагляду (контролю) у присутностi керiвника юридичної особи, фiзичної особи - пiдприємця або уповноваженої ними особи, якi мають право заявляти клопотання з приводу пов'язаних з таким вiдбором дiй, про що вноситься запис до акта вiдбору зразкiв продукцiї.

     4. Посадова особа органу державного нагляду (контролю) до початку вiдбору зразкiв продукцiї зобов'язана пред'явити суб'єкту господарювання вiдповiдне рiшення та ознайомити його з порядком вiдбору зразкiв продукцiї.

     5. Вiдiбранi зразки продукцiї повиннi бути укомплектованi, упакованi та опломбованi (опечатанi) посадовою особою органу державного нагляду (контролю) i зберiгатися та транспортуватися в умовах, що забезпечують незмiннiсть параметрiв, за якими буде проводитися експертиза (випробування) таких зразкiв.

     Контрольний зразок продукцiї залишається у суб'єкта господарювання i зберiгається в умовах, що забезпечують збереження його якостi та цiлiсностi, до ознайомлення з результатами експертизи (випробування).

     6. Посадова особа, яка вiдбирає зразки продукцiї для проведення експертизи (випробування), забезпечує їх збереження i своєчаснiсть доставки до мiсця проведення експертизи (випробування).

     7. Посадова особа органу державного нагляду (контролю) складає акт вiдбору зразкiв продукцiї (далi - акт) у трьох примiрниках.

     В актi зазначаються:

     мiсце i дата його складення;

     номер i дата рiшення керiвника органу державного нагляду (контролю), на пiдставi якого здiйснюється вiдбiр зразкiв продукцiї, посада, прiзвище, iм'я та по батьковi посадової особи, яка здiйснила їх вiдбiр;

     найменування та мiсцезнаходження юридичної особи та/або її вiдокремленого пiдроздiлу або прiзвище, iм'я та по батьковi фiзичної особи - пiдприємця, в яких здiйснюється вiдбiр зразкiв продукцiї;

     посада, прiзвище, iм'я та по батьковi уповноваженої особи суб'єкта господарювання;

     перелiк i кiлькiсть вiдiбраних зразкiв продукцiї iз зазначенням виробника, дати виробництва, серiї (номера) партiї, загальної вартостi зразкiв;

     додатковi вiдомостi (з урахуванням специфiки зразкiв продукцiї).

     8. Усi примiрники акта пiдписуються посадовою особою, яка вiдiбрала зразки продукцiї, та керiвником юридичної особи, фiзичною особою - пiдприємцем або уповноваженою ними особою.

     У разi вiдмови керiвника юридичної особи, фiзичної особи - пiдприємця або уповноваженої ними особи вiд пiдписання акта посадова особа органу державного нагляду (контролю) робить в актi запис про те, що керiвник юридичної особи, фiзична особа - пiдприємець або уповноважена ними особа з актом ознайомленi i вiд пiдпису вiдмовились.

     9. Один примiрник акта передається разом з опломбованими (опечатаними) зразками продукцiї до уповноваженої та/або акредитованої органiзацiї (лабораторiї), що призначена для проведення експертизи (випробування) та зазначена в рiшеннi про вiдбiр зразкiв продукцiї, другий - залишається у суб'єкта господарювання, третiй - у посадової особи, яка здiйснила вiдбiр зразкiв продукцiї.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 31 жовтня 2007 р. N 1280

АКТ
вiдбору зразкiв продукцiї

   
(мiсце складення акта) (дата складення акта)
 

Вiдповiдно до статтi 14 Закону України "Про основнi засади державного нагляду (контролю) у сферi господарської дiяльностi" та згiдно з

 
(номер i дата рiшення керiвника органу державного нагляду (контролю),
 
на пiдставi якого здiйснюється вiдбiр зразкiв продукцiї)
 
(посада, прiзвище, iм'я та по батьковi посадових осiб, якi здiйснюють вiдбiр зразкiв продукцiї)
здiйснили у  
(найменування та мiсцезнаходження юридичної особи та/або її вiдокремленого пiдроздiлу або
 
прiзвище, iм'я та по батьковi фiзичної особи - пiдприємця, в яких здiйснюється вiдбiр зразкiв продукцiї)
у присутностi  
(посада, прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника юридичної особи,
 
фiзичної особи - пiдприємця або уповноваженої ними особи)
вiдбiр зразкiв продукцiї  
(перелiк та кiлькiсть вiдiбраних зразкiв продукцiї iз зазначенням виробника,
 
дати виробництва, серiї (номера) партiї, загальної вартостi зразкiв)
Додаткова iнформацiя:  
 
 
 

Цей акт складено у трьох примiрниках, один з яких передається разом з опломбованими (опечатаними) зразками продукцiї до уповноваженої та/або акредитованої органiзацiї (лабораторiї), що призначена для проведення експертизи (випробування) та зазначена в рiшеннi про вiдбiр зразкiв продукцiї, другий - залишається у суб'єкта господарювання, третiй - у посадової особи, яка здiйснила вiдбiр зразкiв продукцiї.

Пiд час вiдбору зразкiв продукцiї  
(посада, прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника
 
юридичної особи, фiзичної особи - пiдприємця або уповноваженої ними особи)
заявлено такi клопотання:  
 
 
 
   
(посада, прiзвище, iм'я та по батьковi (посада та прiзвище, iм'я та по батьковi керiвника
   
посадової особи, юридичної особи, фiзичної особи - пiдприємця
   
її пiдпис) або уповноваженої ними особи, їх пiдпис)
 
(форма акта iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 30.05.2018р. N 419)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.