КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 5 грудня 2007 р. N 1392


Про затвердження Порядку визначення строку та умов завершення iмпортної операцiї без увезення товару на територiю України

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 29 жовтня 2012 року N 1009

     Вiдповiдно до статтi 2 Закону України "Про порядок здiйснення розрахункiв в iноземнiй валютi" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити Порядок визначення строку та умов завершення iмпортної операцiї без увезення товару на територiю України, що додається.

     2. Ця постанова набирає чинностi з 1 сiчня 2008 року.

Прем'єр-мiнiстр України В.ЯНУКОВИЧ

Iнд. 27

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 5 грудня 2007 р. N 1392

ПОРЯДОК
визначення строку та умов завершення iмпортної операцiї без увезення товару на територiю України

     1. Дiя цього Порядку поширюється на всiх суб'єктiв господарювання - резидентiв незалежно вiд форми власностi.

     2. Строк завершення iмпортної операцiї без увезення товару на територiю України за зовнiшньоекономiчними договорами (контрактами) не може перевищувати 180 календарних днiв з моменту здiйснення резидентом авансового платежу або виставлення векселя на користь нерезидента, а у разi проведення розрахункiв у формi документарного акредитиву - з моменту здiйснення уповноваженим банком платежу на користь нерезидента.

     3. Iмпортна операцiя резидента без увезення товару на територiю України вважається завершеною за наявностi однiєї з таких умов:

     зарахування виручки, одержаної вiд нерезидента, на рахунок резидента в уповноваженому банку в разi продажу нерезиденту товару за межами України;

     подання документiв, що пiдтверджують використання резидентом товару за межами України, перелiк яких визначається Нацiональним банком.

(пункт 3 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29.10.2012р. N 1009)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.