ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

27.12.07 N 11/3-35/13208-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


Щодо формування iдентифiкацiйного номера особи

     Вiдповiдно до наказу Держмитслужби вiд 07.11.2007 р. N 933 з 01.01.08 набирає чинностi Iнструкцiя про порядок заповнення вантажної митної декларацiї, у редакцiї, затвердженiй цим наказом (далi-Iнструкцiя).

     Додатком 3 до Iнструкцiї визначено порядок формування iдентифiкацiйного номера для осiб, що перебувають на облiку в митних органах, який вiдрiзняється вiд дiючого.

     Враховуючи вищевикладене, з метою дотримання вимог Iнструкцiї, та недопущення затримок у митному оформленнi товарiв iнформуємо про наступне.

     При зверненнi суб'єкта ЗЕД, що перебуває на облiку або вповноваженої ним особи щодо митного оформлення товарiв, повiдомленнi про намiр здiйснити перемiщення товарiв через митний кордон України, внести змiни в облiкову картку в частинi формування iдентифiкацiйного номера особи.

     Змiни вносяться в iснуючу картку облiку шляхом перекреслення iдентифiкацiйного номера особи та зазначення iдентифiкацiйного номера особи, сформованого згiдно з додатком 3 до Iнструкцiї, iз зазначенням дати внесення змiни, пiдпису, печатки декларанта, та особистої номерної печатки посадової особи митного органу.

     Змiни вносяться без повторного подання суб'єктами ЗЕД документiв, якi подаються при поставленнi на облiк в митному органi. Документи та нова облiкова картка подається суб'єктом ЗЕД в разi змiни iнших, нiж iдентифiкацiйний номер особи, вiдомостей, зазначених в облiковiй картцi.

     Iдентифiкацiйний номер особи формується з урахуванням наступних особливостей.

     У пiдроздiлi 1.2 роздiлу 1 iдентифiкацiйного номеру особи зазначається 3-значний код Класифiкацiї органiзацiйно-правових форм господарювання, наведенiй у довiдцi з Єдиного державного реєстру пiдприємств i органiзацiй України.

     При митному оформленнi товарiв, призначених для забезпечення Чорноморського флоту Росiйської Федерацiї на митнiй територiї України, iдентифiкацiйний номер особи формується з використанням коду "995" - "iншi органiзацiйно-правовi форми" Класифiкацiї органiзацiйно-правових форм господарювання.

     Начальникам регiональних митниць, митниць забезпечити направлення електронних копiй облiкових карток iз внесеними змiнами до ЄАIС Держмитслужби.

     Регiональнiй iнформацiйнiй митницi внести змiни до програмно-iнформацiйних комплексiв з метою реалiзацiї зазначених роз'яснень. Перевiрку правильностi формування iдентифiкацiйного номера особи здiйснювати з урахуванням можливостi використання попереднiх кодiв Класифiкацiї органiзацiйно-правових форм господарювання, наведених у довiдках з Єдиного державного реєстру пiдприємств i органiзацiй України, виданих до набрання чинностi наказом Держкомстату вiд 12.06.07 N 164.

     Листи Держмитслужби вiд 18.05.07 N 11/3-35/5080-ЕП, вiд 23.05.07 N 11/3-35/5222-ЕП, вiд 13.08.07 N 11/3-35/8250-ЕП вiдкликаються.

Заступник Голови Служби П. Пашко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.