Документ скасований: Наказ ДМСУ (до 2012) № 743 від 25.12.2012

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

31.01.08 N 74


Про затвердження Методичних рекомендацiй щодо особливостей застосування митних режимiв до товарiв, якi перемiщуються через митний кордон з використанням книжок (карнетiв) А.Т.А.

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказами Державної митної служби України
вiд 23 грудня 2008 року N 1445,
вiд 10 квiтня 2009 року N 328

     На виконання пункту 3 наказу Держмитслужби України вiд 17.12.07 N 1027 "Про затвердження Порядку митного оформлення товарiв, що перемiщуються через митний кордон з використанням книжок (карнетiв) А.Т.А.", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 27.12.07 за N 1415/14682, вiдповiдно до статтi 187 Митного кодексу України наказую:

     1. Затвердити Методичнi рекомендацiї з особливостей застосування митних режимiв до товарiв, що перемiщуються через митний кордон з використанням книжок (карнетiв) А.Т.А., що додаються.

     2. Установити, що цей наказ набирає чинностi з 1 березня 2008 року.

     Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

Голова Державної митної служби України В.I.Хорошковський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної митної служби України
31.01.2008 N 74

Методичнi рекомендацiї
щодо особливостей застосування митних режимiв до товарiв, якi перемiщуються через митний кордон з використанням книжок (карнетiв) А.Т.А.

     1. Цi Методичнi рекомендацiї розроблено вiдповiдно до положень Конвенцiї про тимчасове ввезення, учиненої у м. Стамбулi 26 червня 1990 року (далi - Стамбульська конвенцiя), Митного кодексу України, Порядку митного оформлення товарiв, що перемiщуються через митний кордон з використанням книжок (карнетiв) А.Т.А., затвердженого наказом Держмитслужби вiд 17.12.07 N 1058, зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї України 27.12.07 за N 1415/14682 (далi - Порядок), Угоди про спiвробiтництво мiж Державною митною службою України та Торгово-промисловою палатою України, пiдписаної 22 лютого 2007 року в м. Києвi.

     2. У цих Методичних рекомендацiях термiни вживаються в значеннях, наведених у Стамбульськiй конвенцiї, Митному кодексi України та Порядку.

     3. Книжка (карнет) А.Т.А. має формат А4 та складається з:

     обкладинки;

     додаткових аркушiв до загального списку (необов'язково);

     комплекту вiдривних документiв;

     комплекту невiдривних корiнцiв документiв.

     Додатковi аркушi до загального списку використовуються якщо вiдомостi про товари не помiщуються на другiй сторiнцi обкладинки книжки (карнета) А.Т.А., де наведений загальний список товарiв, якi є об'єктами тимчасового ввезення (вивезення). Кiлькiсть додаткових аркушiв до загального списку наводиться в полi "а" графи G першої сторiнки обкладинки.

     З метою полегшення використання книжок (карнетiв) А.Т.А. окремi аркушi цих книжок залежно вiд призначення мають рiзнi кольори:

     зелений - обкладинка книжки (карнета) А.Т.А. (на якiй зазначаються номер цiєї книжки, iм'я власника та його адреса, мета тимчасового ввезення товарiв, найменування асоцiацiї, що видає документи, загальний список товарiв, iнструкцiя з користування книжки (карнета) А.Т.А. тощо), а також додатковi аркушi до загального списку;

     жовтий - комплекти вiдривних документiв, їх невiдривних корiнцiв i додатковi аркушi до загального списку, що використовуються для тимчасового вивезення та зворотного ввезення товарiв;

     бiлий - комплекти вiдривних документiв, їх невiдривних корiнцiв i додатковi аркушi до загального списку, що використовуються для тимчасового ввезення та зворотного вивезення товарiв;

     блакитний - комплекти вiдривних документiв, їх невiдривних корiнцiв i додатковi аркушi до загального списку, що використовуються для транзиту товарiв, призначених для тимчасового ввезення на територiю будь-якої iншої договiрної сторони Стамбульської конвенцiї.

     При використаннi додаткових аркушiв до загального списку такi додатковi аркушi вiдповiдного кольору долучаються до кожного вiдривного документа книжки (карнета) А.Т.А. та її обкладинки.

     4. Перелiк товарiв, що можуть перемiщуватися через митний кордон України з використанням книжок (карнетiв) А.Т.А., наведено в Додатках B.1 - B.9 i D до Стамбульської конвенцiї.

     Перелiк країн, що є членами мiжнародної гарантiйної мережi системи карнетiв А.Т.А. та можуть здiйснювати оформлення товарiв з використанням книжок (карнетiв) А.Т.А., наведено в додатку 1 до цих Методичних рекомендацiй.

(абзац другий пункту 4 у редакцiї наказу Державної митної служби України вiд 23.12.2008р. N 1445)

     5. Органiзацiєю в Українi, що видає та гарантує вiдповiдно до положень Стамбульської конвенцiї книжки (карнети) А.Т.А., є Торгово-промислова палата України (далi - ТПП України):

     адреса: 01601, м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33.

     тел. (044) 272-29-11, факс (044) 272-33-53,
     адреса електронної пошти: zav-ata@ucci.org.ua,
     WEB-сторiнка: http://www.ucci.org.ua.

     Контактнi особи:

     Лобачов Геннадiй Сергiйович - начальник Управлiння органiзацiї участi спецiалiстiв у закордонних виставках та оформлення тимчасового ввезення товарiв, тел. (044) 278-27-04;

     Житник Олексiй Володимирович - заступник начальника Управлiння органiзацiї участi спецiалiстiв у закордонних виставках та оформлення тимчасового ввезення товарiв, тел. (044) 279-23-43.

     6. Вiдривнi документи книжки (карнета) А.Т.А. заповнюються уповноваженою особою митного органу вiдповiдно до положень Порядку українською мовою.

     Якщо книжки (карнети) А.Т.А. заповненi асоцiацiєю, що їх видала, українською чи росiйською мовами, то невiдривнi корiнцi документiв цiєї книжки заповнюються уповноваженою особою митного органу українською чи росiйською мовами вiдповiдно. В iнших випадках невiдривнi корiнцi документiв книжки (карнета) А.Т.А. заповнюються уповноваженою особою митного органу вiдповiдно до положень Порядку англiйською мовою.

     7. Товари, тимчасово ввезенi в Україну (вивезенi за межi України) з використанням книжки (карнета) А.Т.А., повиннi зворотно вивозитися за межi України (ввозитися на митну територiю України) з використанням цiєї книжки як упродовж строку її дiї, так i пiсля закiнчення такого строку.

     8. Уповноваженi посадовi особи митного органу пiсля завершення процедури оформлення вiдповiдно до роздiлiв II - VII Порядку книжки (карнета) А.Т.А. протягом трьох дiб передають до пiдроздiлу органiзацiї митного контролю цього ж митного органу:

(абзац перший пункту 8 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Державної митної служби України вiд 23.12.2008р. N 1445)

     оригiнали вiдривних документiв, додаткових аркушiв (за наявностi) до загального списку книжок (карнетiв) А.Т.А. та iншi документи, на пiдставi яких здiйснювалось митне оформлення товарiв iз використанням цих книжок (карнетiв) А.Т.А.;

     завiренi копiї вiдривних документiв та додаткових аркушiв (за наявностi) до загального списку книжки (карнета) А.Т.А, якi вiдповiдно до положень Порядку повиннi направлятися на адресу iншого митного органу.

     Якщо тимчасово вивезенi (ввезенi) товари оформленi вiдповiдно до роздiлiв III або VI Порядку, то оригiнали вiдривних документiв та додаткових аркушiв (за наявностi) до загального списку книжок (карнетiв) А.Т.А. передаються разом з копiями оформлених вантажних митних декларацiй (далi - ВМД).

     У документах, що повиннi зберiгатися в митному органi разом з оформленими ВМД, залишаються завiренi вiдбитком особистої номерної печатки посадової особи митницi вiдривнi документи та додатковi аркушi (за наявностi) до загального списку книжки (карнета) А.Т.А.

     Контроль за транзитним перемiщенням товарiв, оформлених вiдповiдно до роздiлу VIII Порядку, здiйснюється в установленому порядку.

     9. Уповноваженi посадовi особи пiдроздiлу органiзацiї митного контролю митного органу, отримавши документи, зазначенi в пунктi 8 цих Методичних рекомендацiй, залежно вiд характеру цих документiв:

     ставлять на контроль операцiї з тимчасового ввезення (вивезення) товарiв;

     знiмають з контролю операцiї з тимчасового ввезення (вивезення) товарiв, якщо зобов'язання про зворотне вивезення (ввезення) виконано в повному обсязi;

     долучають цi документи до вiдповiдних документiв щодо операцiй з тимчасового ввезення (вивезення) товарiв, якi перебувають на контролi, якщо зобов'язання про зворотне вивезення (ввезення) виконано в не повному обсязi;

     направляють на адресу iншого митного органа завiренi копiї вiдривних документiв i додаткових аркушiв (за наявностi) до загального списку книжки (карнета) А.Т.А. вiдповiдно до положень Порядку разом iз супровiдним листом, в якому зазначають, зокрема, пункт i роздiл Порядку, на пiдставi якого такi документи направляються.

     10. Контроль за дотриманням митного режиму тимчасового ввезення (вивезення) здiйснюється згiдно з положеннями глави 6 Порядку застосування митного режиму тимчасового ввезення (вивезення), затвердженого наказом Держмитслужби вiд 28.03.00 N 173, зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї України 27.04.2000 за N 250/4471.

     Якщо тимчасово ввезенi товари перебувають у зонi дiяльностi iншого митного органу, нiж того, посадова особа якого прийняла рiшення про можливiсть допущення товарiв до перемiщення в митному режимi тимчасового ввезення, то за обґрунтованим зверненням цього митного органу заходи, передбаченi пунктами 6.2 i 6.3 Порядку застосування митного режиму тимчасового ввезення (вивезення), уживаються митним органом, у зонi дiяльностi якого перебувають тимчасово ввезенi товари. Копiя акта про проведення митного огляду, завiрена в установленому порядку, направляється на адресу митного органу, на контролi якого перебувають тимчасово ввезенi товари.

     Уповноважена посадова особа пiдроздiлу органiзацiї митного контролю митного органу, на контролi якого перебувають тимчасово ввезенi товари, уносить за допомогою засобiв програмного забезпечення до ЄАIС Держмитслужби вiдомостi про направлення звернення та результати заходiв, передбачених абзацом другим цього пункту.

     11. Зобов'язання ТПП України вiдповiдно до положень Стамбульської конвенцiї сплатити митним органам суму ввiзного мита, особливих видiв мита, податку на додану вартiсть, акцизного збору та будь-якi iншi суми, за винятком зазначених у пунктi 4 статтi 4 цiєї Конвенцiї, виникає у зв'язку з:

     невивезенням за межi митної територiї України товарiв, тимчасово ввезених в Україну з використанням книжки (карнета) А.Т.А.;

     порушенням установленого митним органом термiну зворотного вивезення товару, увезеного в Україну з використанням книжки (карнета) А.Т.А.;

     використанням товарiв, щодо яких надано пiльги зi сплати податкiв i зборiв, в iнших цiлях, нiж тi, у зв'язку з якими було надано такi пiльги;

     недоставленням у митний орган призначення в установленi строки товарiв, що перемiщувалися через митну територiю України транзитом з використанням книжки (карнета) А.Т.А.

     За наявностi обставин, вказаних у абзацi першому цього пункту, митний орган у п'ятиденний термiн пiсля завершення дiї книжки (карнету) А.Т.А. направляє на адресу ТПП України Вимогу про сплату податкiв згiдно з книжкою (карнетом) А.Т.А. (далi - Вимога), що складається вiдповiдно до п. 17 цього Порядку.

(пункт 11 доповнено абзацом згiдно з наказом Державної митної служби України вiд 10.04.2009р. N 328)

     12. Посадова особа пiдроздiлу органiзацiї митного контролю (у разi виявлення порушень умов тимчасового ввезення) або посадова особа пiдроздiлу контролю за перемiщенням товарiв митницi вiдправлення (у разi виявлення порушень умов транзиту) учиняє такi дiї:

     12.1. Заповнює графу А Розрахунку суми податкiв згiдно з книжкою (карнетом) А.Т.А., форма якого наведена в додатку 2 до цих Методичних рекомендацiй (далi - Розрахунок), i вносить до колонок 1-7 Розрахунку вiдомостi про товари, що тимчасово ввозились або перемiщувалися транзитом (у тому числi з використанням вiдомостей, що мiстяться в ЄАIС Держмитслужби щодо цiєї книжки).

     12.2. Зазначає в графi Д Розрахунку своє прiзвище та iнiцiали, посаду, поточну дату та засвiдчує цi вiдомостi особистим пiдписом.

     12.3. Уносить до графи Г Розрахунку залежно вiд характеру виявленого порушення найменування пiдроздiлу органiзацiї митного контролю або пiдроздiлу контролю за перемiщенням товарiв.

     12.4. Передає заповнений Розрахунок та його електронну копiю до пiдроздiлу номенклатури та класифiкацiї товарiв митного органу.

     13. Посадова особа пiдроздiлу номенклатури та класифiкацiї товарiв:

     13.1. Класифiкує згiдно з Українською класифiкацiєю товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi зазначенi в колонцi 3 Розрахунку товари та вписує вiдповiднi коди в колонку 8 цього Розрахунку. Якщо опис товару, наведений у книжцi (карнетi) А.Т.А., не дозволяє визначити однозначний код згiдно з УКТЗЕД, то товару присвоюється вiдповiдний код, якому вiдповiдає максимальна ставка ввiзного мита.

     13.2. Зазначає в графi Д Розрахунку своє прiзвище та iнiцiали, посаду, поточну дату та засвiдчує цi вiдомостi особистим пiдписом.

     13.3. Передає заповнений Розрахунок та його електронну копiю до пiдроздiлу митних платежiв митного органа.

     14. Посадова особа пiдроздiлу митних платежiв:

     14.1. Визначає ставки податкiв i зборiв, чиннi на день ввезення товарiв на митну територiю України.

     14.2. Розраховує суму податкiв i зборiв, на яку при ввезеннi товарiв в Україну на пiдставi книжки (карнета) А.Т.А. надано умовне повне звiльнення вiд оподаткування. При цьому, як митна вартiсть товару використовується вартiсть, зазначена в колонцi 5 загального списку книжки (карнета) А.Т.А. Уносить вiдповiднi вiдомостi до графи Б, колонок 9 - 15 та поля "Всього" Розрахунку.

     14.3. Зазначає в графi Д Розрахунку своє прiзвище та iнiцiали, посаду, поточну дату та засвiдчує цi вiдомостi особистим пiдписом.

     14.4. Передає заповнений Розрахунок та його електронну копiю до служби фiнансiв, бухгалтерського облiку та звiтностi.

     15. Посадова особа служби фiнансiв, бухгалтерського облiку та звiтностi:

     15.1. Уносить до графи В Розрахунку вiдомостi про вiдповiдний рахунок митного органу, на який повиннi перераховуватися кошти.

     15.2. Зазначає в графi Д Розрахунку своє прiзвище та iнiцiали, посаду, поточну дату та засвiдчує цi вiдомостi особистим пiдписом.

     15.3. Повертає заповнений Розрахунок та його електронну копiю до пiдроздiлу митного органу, зазначеного в графi Г цього розрахунку.

     16. За рiшенням керiвника митного органу Розрахунок може передаватися також i до iнших пiдроздiлiв митницi. Посадовi особи цих пiдроздiлiв пiсля опрацювання вносять вiдповiднi вiдомостi до графи Д цього Розрахунку та повертають його до пiдроздiлу митного органу, зазначеного в графi Г цього розрахунку.

     17. Посадова особа пiдроздiлу, визначеного вiдповiдно до пункту 12 цих Методичних рекомендацiй, на пiдставi вiдомостей, що мiстяться в Розрахунку, готує на бланку митного органу Вимогу, форма якої наведена в додатку 3 до цих Методичних рекомендацiй.

     До Вимоги повиннi додаватися завiренi митним органом у встановленому порядку копiї документiв i вiдривних документiв книжок (карнетiв) А.Т.А., що пiдтверджують виявлене порушення, а також Розрахунок.

     Вимога пiдписується начальником митного органу або особою, яка виконує його обов'язки, та направляється засобами поштового зв'язку з повiдомленням про вручення поштового вiдправлення на адресу ТПП України, зазначену в пунктi 5 цих Методичних рекомендацiй. Копiї Вимоги та документiв, надiсланих на адресу ТПП України, направляються митними органами в Державну митну службу України.

     Копiї Вимоги та Розрахунку надаються службi фiнансiв, бухгалтерського облiку та звiтностi для контролю надходження коштiв за цiєю Вимогою.

(пункт 17 у редакцiї наказу Державної митної служби України вiд 10.04.2009р. N 328)

     18. Контроль за виконанням Вимоги здiйснюється посадовою особою пiдроздiлу, визначеного вiдповiдно до пункту 12 цих Методичних рекомендацiй, до повного виконання ТПП України зобов'язань за цiєю Вимогою згiдно з положеннями Стамбульської конвенцiї або до визнання одержаних вiд ТПП України доказiв про зворотне вивезення чи доставку товарiв у встановленi митним органом строки.

     19. У разi надходження вiд ТПП України коштiв вiдповiдно до статтi 9 Додатка А до Стамбульської конвенцiї на рахунок, вiдкритий митним органом у вповноваженому банку за балансовим рахунком 2603 "Розподiльчi рахунки суб'єктiв господарської дiяльностi", посадова особа служби фiнансiв, бухгалтерського облiку та звiтностi:

     19.1. Уносить вiдомостi про цi кошти до журналу, форма якого наведена в додатку 4 до цих Методичних рекомендацiй.

     19.2. Повiдомляє пiдроздiл митного органу, на контролi якого перебуває Вимога, про факт надходження зазначених коштiв та про кiнцеву дату їх зберiгання на вiдповiдному рахунку, що становить три мiсяцi з дня одержання цих коштiв.

     20. Якщо на дату закiнчення строку зберiгання коштiв, зазначених у пунктi 19 цих Методичних рекомендацiй, докази вивезення товарiв за межi митної територiї України не отримано або не визнано митним органом, то пiдроздiл митного органу, на контролi якого перебуває Вимога, повiдомляє службу фiнансiв, бухгалтерського облiку та звiтностi про необхiднiсть перерахування зазначених коштiв до державного бюджету.

     21. Служба фiнансiв, бухгалтерського облiку та звiтностi на пiдставi iнформацiї, одержаної вiд пiдроздiлу митного органу, на контролi якого перебуває Вимога, наступного дня за днем строку закiнчення зберiгання коштiв, зазначених у пунктi 19 цих Методичних рекомендацiй:

     21.1. Перераховує зазначенi кошти до державного бюджету за вiдповiдними кодами бюджетної класифiкацiї.

     21.2. Повiдомляє про це пiдроздiл митного органу, на контролi якого перебуває Вимога, та пiдроздiл митних платежiв.

     22. Як доказ вивезення товарiв за межi митної територiї України митний орган на пiдставi пункту 1 статтi 10 Додатка А до Стамбульської конвенцiї приймає невiдривний корiнець документа на вивезення ранiше ввезених товарiв ("reexportation") або невiдривний корiнець документа на транзит ("transit"), заповнений посадовою особою митного органу України та завiрений вiдбитком її особистої номерної печатки.

     За погодженням з Державною митною служби України як доказ вивезення товарiв за межi митної територiї України митнi органи мають право приймати iншi документи, зазначенi в пунктi 2 статтi 10 Додатка А до Стамбульської конвенцiї.

     Визнання факту виконання зобов'язання про зворотне вивезення чи про доставлення товарiв у митницю призначення здiйснюється шляхом накладення вiдповiдної резолюцiї начальником митного органу або особою, яка виконує його обов'язки, на доповiднiй записцi пiдроздiлу митного органу, на контролi якого перебуває Вимога.

     23. Якщо митним органом визнано факт виконання зобов'язання про зворотне вивезення чи про доставлення товарiв у митницю призначення, або коли кошти, унесенi ТПП України на вiдповiдний рахунок митного органу, перерахованi до державного бюджету, книжка (карнет) А.Т.А., за якою направлялася Вимога, звiльняється вiд зобов'язань, про що повiдомляється ТПП України.

     При цьому, якщо митним органом визнано факт виконання зобов'язання про зворотне вивезення чи про доставлення товарiв у митницю призначення, то Вимога скасовується, про що вповноважена посадова особа пiдроздiлу митного органу, на контролi якого перебуває ця Вимога, повiдомляє службу фiнансiв, бухгалтерського облiку та звiтностi, посадовi особи якої повертають в установленому порядку ТПП України суми внесених податкiв (якщо такi надходили).

Директор Департаменту декларування та митних режимiв В.П.Науменко

 

Додаток 1
до Методичних рекомендацiй щодо особливостей застосування митних режимiв до товарiв, якi перемiщуються через митний кордон з використанням книжок (карнетiв) А.Т.А.
(у редакцiї наказу Державної митної служби України вiд 23 грудня 2008р. N 1445)

ПЕРЕЛIК КРАЇН,
ЩО Є ЧЛЕНАМИ МIЖНАРОДНОЇ ГАРАНТIЙНОЇ МЕРЕЖI СИСТЕМИ КАРНЕТIВ А.Т.А.

N Країна N Країна
1 Австралiя 34 Монголiя
2 Австрiя 35 Марокко
3 Алжир 36 Нiдерланди
4 Андорра 37 Нiмеччина
5 Бельгiя 38 Нова Зеландiя
6 Бiлорусь 39 Норвегiя
7 Болгарiя 40 Пакистан
8 Великобританiя 41 Пiвденна Африка
9 Гiбралтар 42 Польща
10 Гонконг 43 Португалiя
11 Грецiя 44 Росiя
12 Данiя 45 Румунiя
13 Естонiя 46 Сенегал
14 Iзраїль 47 Сербiя
15 Iндiя 48 Сiнгапур
16 Iран 49 Словаччина
17 Iрландiя 50 Словенiя
18 Iсландiя 51 США
19 Iспанiя 52 Таїланд
20 Iталiя 53 Тунiс
21 Канада 54 Туреччина
22 Китай 55 Угорщина
23 Кiпр 56 Україна
24 Корея 57 Фiнляндiя
25 Кот-д'Iвуар 58 Францiя
26 Латвiя 59 Хорватiя
27 Литва 60 Чеська Республiка
28 Лiван 61 Чилi
29 Люксембург 62 Чорногорiя
30 Мавританiя 63 Швейцарiя
31 Македонiя 64 Швецiя
32 Малайзiя 65 Шрi-Ланка
33 Мальта 66 Японiя
(додаток 1 у редакцiї наказу Державної митної служби України вiд 23.12.2008р. N 1445)

 

Додаток 2
до Методичних рекомендацiй щодо особливостей застосування митних режимiв до товарiв, якi перемiщуються через митний кордон з використанням книжок (карнетiв) А.Т.А.
(у редакцiї наказу Держмитслужби вiд 10 квiтня 2009р. N 328)

 

РОЗРАХУНОК СУМИ ПОДАТКIВ ЗГIДНО З КНИЖКОЮ (КАРНЕТОМ) А.Т.А.
CALCULATION OF DUTIES SUM ACCORDING TO CARNET A.T.A.

  Б. ЗАГАЛЬНА СУМА ВИМОГИ:/
TOTAL SUM OF CLAIM:
Г. Пiдроздiл митного органу, що виявив порушення//
Customs unit, which detected a breach
А. НОМЕР КНИЖКИ (КАРНЕТА) А.Т.А./
A.T.A. CARNET NUMBER
Д. Вiдомостi про осiб, якi склали розрахунок/
Information about persons, who drew up calculation
ПIБ/
FULL NAME
Посада/
Position
Дата та пiдпис/
Date and signature
Присвоєний асоцiацiєю, що видає документи:/
Assigned by issuing Association:
В. Номер рахунку, найменування та код за ЄДРПОУ митного органу, реквiзити фiнансової установи/
Account N, name and EDRPOU Code (Single state register of enterprises and organizations of Ukraine) of customs, financial institution details
     
     
     
     
Присвоєний митним органом України:/
Assigned by Ukrainian Customs Authority
     
     
     
     
N з/п N за карнетом//
Carnet N
Короткий опис товару/
Brief description of goods
Кiлькiсть товару/
Quantity of goods
Вага / об'єм/
Weight/ volume
Вартiсть товару/
Value of goods
Країна походження/
Country of origin
Код за УКТЗЕД/
Code according to foreign trade nomenclature of goods of Ukraine
Мито/
Customs Duty
Акцизний збiр/
Excise
ПДВ/
VAT
Ставка/
Rate
Сума/
Sum
База/
Base
Ставка/
Rate
Сума/
Sum
База/
Base
Сума/
Sum
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
                             
                             
                             
                             
Усього:/
Total:
             
(додаток 2 у редакцiї наказу Державної митної служби України вiд 10.04.2009р. N 328)

 

Додаток 3
до Методичних рекомендацiй щодо особливостей застосування митних режимiв до товарiв, якi перемiщуються через митний кордон з використанням книжок (карнетiв) А.Т.А.
Форма
Торгово-промислова палата України
01601, м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33

ВИМОГА
про сплату податкiв згiдно з книжкою (карнетом) А.Т.А.

"     " _____________ 2007 р. N
     митниця повiдомляє Торгово-промислову палату України
(найменування митного органу)
про факт  
(порушення умов тимчасового ввезення або транзиту, наведенi в пунктi 11 Методичних рекомендацiй)
товарiв, що перемiщувалися через митний кордон України з використанням
книжки (карнета) А.Т.А   .
(номер книжки А.Т.А., присвоєний асоцiацiєю, що видає документи)
    У зв'язку з цим вiдповiдно до статтi 8 Додатка А до Стамбульської конвенцiї
Торгово-промислова палата України в термiн до  
(зазначається останнiй день 6-тимiсячного строку з дати виставлення Вимоги)
повинна перерахувати на рахунок  
(наводяться вiдомостi про рахунок, зазначений в графi В Розрахунку)
  митницi суму в розмiрi  
(найменування митного органу) (наводиться цифрами та прописом сума, зазначена в графi Б Розрахунку)

або надати протягом цього строку документальнi докази, що тимчасово ввезенi товари або товари, що перемiщувалися транзитом з використанням вищезазначеної книжки (карнета) А.Т.А., належним чином вивезено за межi митної територiї України в установлений строк.
    У випадку невиконання ТПП України цiєї Вимоги митницею будуть вжитi заходи, передбаченi законодавством України, спрямованi на забезпечення виконання Вимоги.

Перелiк документiв, що додаються, на арк.
 
 
(зазначається перелiк документiв, що додаються)
Начальник митницi    
(пiдпис) (iнiцiали та прiзвище)

 

Додаток 4
до Методичних рекомендацiй щодо особливостей застосування митних режимiв до товарiв, якi перемiщуються через митний кордон з використанням книжок (карнетiв) А.Т.А.
Форма

ЖУРНАЛ ОБЛIКУ КОШТIВ, ЩО НАДХОДЯТЬ ВIД ТОРГОВО-ПРОМИСЛОВОЇ ПАЛАТИ УКРАЇНИ ВIДПОВIДНО ДО ПОЛОЖЕНЬ СТАМБУЛЬСЬКОЇ КОНВЕНЦIЇ

N з/п Вимога Результат контролю протягом 6 мiсяцiв: Контроль за надходженням коштiв: вiдомостi про платiжне доручення Результат контролю протягом 3 мiсяцiв:
дата номер сума Дата закiнчення 6-мiс. строку Вимога скасована/ Вимога не скасована
Дата закiн-чення 3-мiс. строку перераховано до бюджету/ повернуто ТПП України Платiжне доручення
дата номер сума
дата номер сума
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.