ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

08.05.2008 р. N 11/6-9/5103-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць
Академiї митної служби України, Київському та Хмельницькому центрам пiдвищення квалiфiкацiї та перепiдготовки кадрiв


Про надання роз'яснень

     На запити митних органiв стосовно роз'яснень застосування деяких положень наказу Держмитслужби України вiд 07.04.08 N 329 "Про прийняття екзаменiв, залiкiв у осiб, уповноважених на декларування", повiдомляємо.

     1. Згiдно з пунктом 5.10 Положення про дiяльнiсть пiдприємств, що здiйснюють декларування на пiдставi договору, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 22.07.97 N 340 (зареєстрований в Мiнiстерствi юстицiї України 23.10.97 за N 495/2299) (далi - Положення), якщо у правовому регулюваннi митної справи сталися iстотнi змiни, особа, уповноважена на декларування, повинна пiдтвердити вiдповiднiсть своїх знань новим вимогам шляхом складання залiку комiсiї митного органу.

     Даним пунктом Положення встановлюється обов'язковiсть проведення залiку, а особам, уповноваженим на декларування, надається право його скласти.

     У випадку не виявлення особою, уповноваженою на декларування, бажання скласти залiк або нез'явлення на нього без будь-яких поважних причин, дiя її квалiфiкацiйного свiдоцтва з 06.09.08 наказом митного органу призупиняється на строк до двох мiсяцiв.

     2. У випадку лiквiдацiї митних органiв, повiдомлення (заява, звернення) особи, уповноваженої на декларування, про бажання скласти залiк, надаються митному органу, до зони дiяльностi якого включено територiю лiквiдованого митного органу.

     Виданi лiквiдованим митним органом квалiфiкацiйнi свiдоцтва особи, уповноваженої на декларування, дiють до їх переоформлення новоствореним митним органом за результатом складеного залiку.

     3. Для здiйнення декларування товарiв та транспортних засобiв в зонi дiяльностi митного органу iншого, нiж той, що видав квалiфiкацiйне свiдоцтво, особi, уповноваженiй на декларування, необхiдно отримати нове квалiфiкацiйне свiдоцтво.

     До заяви про видачу квалiфiкацiйного свiдоцтва додаються завiренi копiї:

     - квалiфiкацiйного свiдоцтва;

     - паспорт (iнший документ, данi з якого, зазначено у квалiфiкацiйному свiдоцтвi особи);

     - iнформацiя про погодження здiйснення особою такої дiяльностi, надану митним органом, який направляв особу до митного закладу освiти для складання нею екзамену, залiку. Ця iнформацiя може надаватись як окремим листом, так i шляхом накладення вiдповiдної резолюцiї на заявi особи начальником або заступником начальника регiональної митницi, митницi.

     Квалiфiкацiйне свiдоцтво видається митним органом на пiдставi наказу, без додаткового складання екзамену, при умовi:

     - позитивного розгляду заяви i доданих до неї документiв;

     - отримання вiд митного закладу освiти iнформацiї про складання особою вiдповiдного екзамену, залiку (дата проведення екзамену, залiку, результат). Митними закладами освiти вищевказана iнформацiя надається протягом 3-х робочих днiв з дня отримання звернення митного органу.

Заступник Голови Служби О.О.Федоров
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.