Документ скасований: Наказ Мінфіну № 631 від 30.05.2012

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 22 квiтня 2008 року N 414


Про затвердження Порядку здiйснення митного контролю за реалiзацiєю товарiв магазинами безмитної торгiвлi фiзичним особам на повiтряних транспортних засобах, що виконують мiжнароднi рейси

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
19 травня 2008 р. за N 432/15123


     Вiдповiдно до статтi 187 Митного кодексу України, Правил продажу товарiв магазинами безмитної торгiвлi, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.07.2003 N 1089, наказую:

     1. Затвердити Порядок здiйснення митного контролю за реалiзацiєю товарiв магазинами безмитної торгiвлi фiзичним особам на повiтряних транспортних засобах, що виконують мiжнароднi рейси (додається).

     2. Департаменту органiзацiї митного контролю (Сьомка С. М.) i Юридичному департаменту (Бабюк В. Л.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     3. Установити, що цей наказ набирає чинностi через 45 днiв з дня його офiцiйного опублiкування.

     4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Державної митної служби України Федорова О. О.

Голова Держмитслужби В. I. Хорошковський
ПОГОДЖЕНО:
Мiнiстр фiнансiв України В. М. Пинзеник
Голова Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва К. О. Ващенко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Державної митної служби України
вiд 22 квiтня 2008 р. N 414
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
19 травня 2008 р. за N 432/15123

Порядок здiйснення митного контролю за реалiзацiєю товарiв магазинами безмитної торгiвлi фiзичним особам на повiтряних транспортних засобах, що виконують мiжнароднi рейси

I. Загальнi положення

     1. Цей Порядок визначає механiзм здiйснення митного контролю за дiяльнiстю магазинiв безмитної торгiвлi пiд час постачання, повернення, облiку товарiв, якi реалiзуються фiзичним особам на повiтряних транспортних засобах, що виконують мiжнароднi рейси (далi - повiтрянi транспортнi засоби).

     2. Дiя цього Порядку поширюється тiльки на мiжнароднi рейси, виконавцями яких є резиденти.

II. Порядок здiйснення митного контролю за товарами, що постачаються магазинами безмитної торгiвлi на повiтрянi транспортнi засоби для реалiзацiї фiзичним особам

     1. Постачання товарiв з магазину безмитної торгiвлi на повiтрянi транспортнi засоби здiйснюється пiд контролем митного органу в контейнерах за письмовою заявою власника магазину безмитної торгiвлi (далi - МБТ) на iм'я начальника митного органу, у зонi дiяльностi якого розташований МБТ.

     2. До заяви додається засвiдчена власником МБТ копiя договору мiж власником МБТ i виконавцем мiжнародного рейсу про передачу товарiв на повiтрянi транспортнi засоби, умовами якого не передбачено перехiд права власностi на товари, що передаються на повiтряний транспортний засiб.

     Якщо договiр є довгостроковим, то подана власником МБТ його копiя разом iз заявою зберiгається в окремiй справi в пiдроздiлi митного оформлення.

     3. Товаросупровiднi документи на товари подаються посадовiй особi митного органу, яка здiйснює митний контроль i митне оформлення товарiв, призначених для постачання на повiтряний транспортний засiб.

     4. Посадова особа митного органу перевiряє вiдповiднiсть товарiв у контейнерi вiдомостям, зазначеним у звiтi про товари, поставленi, реалiзованi та не реалiзованi на повiтряному транспортному засобi (далi - звiт про товари), зразкова форма якого наведена в додатку до цього Порядку.

     Митний орган або власник МБТ чи виконавець мiжнародного рейсу за погодженням з митним органом мають право доповнювати зразкову форму звiту додатковими колонками.

     5. За вiдсутностi зауважень посадова особа митного органу погоджує постачання товарiв на повiтряний транспортний засiб шляхом проставляння вiдбитка особистої номерної печатки на звiтi про товари.

     6. Постачання товарiв у контейнерах з МБТ на повiтряний транспортний засiб здiйснюється пiд митним забезпеченням та/або забезпеченням власника МБТ. Забезпечення власника МБТ повинно гарантувати можливiсть iдентифiкацiї цього забезпечення за iнформацiєю, зазначеною у звiтi про товари.

     7. Посадова особа митного органу має право перевiрити вмiст контейнера на будь-якому етапi постачання товарiв з МБТ на повiтряний транспортний засiб чи в зворотному напрямку.

     8. Товари можуть перебувати на повiтряному транспортному засобi тiльки протягом польоту в прямому та зворотному напрямку.

     9. Пiсля здiйснення повiтряним транспортним засобом польоту в прямому та зворотному напрямку товари, що не були реалiзованi, повертаються в контейнерах пiд контролем митницi до МБТ.

     10. Облiк постачання з МБТ на повiтряний транспортний засiб товарiв, призначених для реалiзацiї, проводиться окремо вiд облiку товарiв, що реалiзуються в МБТ.

     11. Власник МБТ щомiсяця проводить декларування товарiв, реалiзованих у МБТ.

     12. Начальник митного органу, у зонi дiяльностi якого розташований МБТ, затверджує вiдповiдну технологiчну схему щодо постачання товарiв з МБТ на повiтряний транспортний засiб.

     13. Технологiчна схема повинна визначати:

     порядок митного контролю й оформлення товарiв посадовою особою митного органу та послiдовнiсть дiй власника МБТ (або вповноваженої ним особи) i виконавця мiжнародного рейсу при постачаннi товарiв з МБТ на повiтряний транспортний засiб;

     порядок заповнення звiту про товари;

     порядок контролю за товарами, що передаються з МБТ на повiтряний транспортний засiб;

     порядок контролю за товарами, повернутими до МБТ з повiтряного транспортного засобу;

     заходи, що унеможливлюють надходження товарiв поза митним контролем на повiтряний транспортний засiб пiд час його перебування на митнiй територiї України.

     14. У разi порушення цього Порядку власник МБТ несе вiдповiдальнiсть, установлену законодавством.

Директор Департаменту органiзацiї митного контролю С. М. Сьомка

 

 

Додаток
до Порядку здiйснення митного контролю за реалiзацiєю товарiв магазинами безмитної торгiвлi фiзичним особам на повiтряних транспортних засобах, що виконують мiжнароднi рейси

Зразкова форма

Звiт про товари, поставленi,
реалiзованi та не реалiзованi на повiтряному транспортному засобi

N
з/п
Номер i дата рейсу повiтряного транспортного засобу Найменування товару (комерцiйна назва) Кiлькiсть (або вага, кг) товару, поставленого на повiтряний транспортний засiб Кiлькiсть (або вага, кг) товару, реалiзованого на повiтряному транспортному засобi Кiлькiсть (або вага, кг) не реалiзованого товару, повернутого до МБТ
1 2 3 4 5 6
Власник МБТ (або вповноважена ним особа):
Здав  
(пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)
Виконавець мiжнародного рейсу:
Здав:  
(пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)
Виконавець мiжнародного рейсу:
Прийняв  
(пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)
Власник МБТ (або вповноважена ним особа):
Прийняв:  
(пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)
Забезпечення N ______________ Забезпечення N ______________
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.