ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

30.05.08 N 574


Про органiзацiю роботи вiддiлiв оформлення транспортних засобiв, що ввозяться в Україну громадянами та пiдлягають реєстрацiї в органах ДАI МВС України

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказами Державної митної служби України
вiд 15 жовтня 2009 року N 974,
вiд 17 лютого 2010 року N 120

     З метою вдосконалення Класифiкатора митних органiв України та їх структурних пiдроздiлiв, спецiалiзованих митних установ та органiзацiй, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 26.04.06 N 335 (зi змiнами), та у зв'язку з набранням чинностi наказом Держмитслужби вiд 17.03.08 N 229 "Про внесення змiн до Правил митного контролю та митного оформлення транспортних засобiв, що перемiщуються громадянами через митний кордон України", зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї України 10.04.08 за N 291/14982, наказую:

     1. Затвердити Примiрне положення про вiддiл оформлення транспортних засобiв регiональної митницi, митницi, що додається.

     2. Начальникам регiональних митниць, митниць на основi Примiрного положення про вiддiл оформлення транспортних засобiв регiональної митницi, митницi в десятиденний строк розробити та затвердити наказом митницi вiдповiднi положення в митницях.

     3. Унести до Класифiкатора митних органiв України та їх структурних пiдроздiлiв, спецiалiзованих митних установ та органiзацiй, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 26.04.06 N 335, такi змiни:

     3.1. У пунктi 1 рядок "Зона дiяльностi - Київ (крiм питань здiйснення митної справи, що належать до компетенцiї Енергетичної регiональної митницi), аеродром "Київ (Антонов)" ("Гостомель") та територiї митних лiцензiйних складiв i складiв тимчасового зберiгання (у тому числi територiї, що будуть використовуватися за таким призначенням), якi розташованi в Київськiй областi, власниками яких є суб'єкти зовнiшньоекономiчної дiяльностi, що перебувають на облiку в Київськiй регiональнiй митницi" доповнити словами "а також митне оформлення транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають у Київськiй областi".

     3.2. У пiдпунктi 1.3 рядок "Зона дiяльностi - Бахмацький, Борзнянський, Коропський, Новгород-Сiверський, Семенiвський i Талалаївський райони Чернiгiвської областi" доповнити словами "за винятком митного оформлення транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають у цих районах".

     3.3. У пiдпунктi 1.4 рядок "Зона дiяльностi - Днiпропетровська область, за винятком Апостолiвського, Криворiзького, Нiкопольського, П'ятихатського, Софiївського, Томакiвського, Широкiвського районiв" доповнити словами "крiм митного оформлення транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають у цих районах".

     3.4. У пiдпунктi 1.5 рядок "Зона дiяльностi - Бердянський, Мелiтопольський, Приазовський, Приморський, Чернiгiвський, Якимiвський райони Запорiзької областi" доповнити словами "за винятком митного оформлення транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають у цих районах".

     3.5. У пiдпунктi 1.6 рядок "Зона дiяльностi - Запорiзька область, за винятком Бердянського, Мелiтопольського, Приазовського, Приморського, Чернiгiвського, Якимiвського районiв" доповнити словами "крiм митного оформлення транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають у цих районах".

     3.6. У пiдпунктi 1.7 рядок "Зона дiяльностi - Апостолiвський, Криворiзький, Нiкопольський, П'ятихатський, Софiївський, Томакiвський, Широкiвський райони Днiпропетровської областi" доповнити словами "за винятком митного оформлення транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають у цих районах".

     3.7. У пiдпунктi 1.9 рядок "Зона дiяльностi - м. Севастополь" доповнити словами "за винятком митного оформлення транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають у цьому мiстi".

     3.8. У пунктi 2 рядок "Зона дiяльностi - Волинська область, за винятком Володимир-Волинського, Iваничiвського, Любомльського та Шацького районiв" доповнити словами "крiм митного оформлення транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають у цих районах".

     3.9. У пiдпунктi 2.3 рядок "Зона дiяльностi - Володимир-Волинський, Iваничiвський, Любомльський, Шацький райони та м. Нововолинськ Волинської областi" доповнити словами "за винятком митного оформлення транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають у цих районах та м. Нововолинську".

     3.10. У пунктi 3 рядок "Зона дiяльностi - Ужгородський, Великоберезнянський, Воловецький, Мукачiвський, Перечинський та Свалявський райони Закарпатської областi, за винятком населених пунктiв Чопа, Тийглаша, Сюрте, Соломонового, Есеня, Малої Добронi, Великої Добронi, Червоного, Тисаашванi Ужгородського району" доповнити словами "та митне оформлення транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають на територiї Закарпатської областi".

     3.11. У пiдпунктi 3.1 рядок "Зона дiяльностi - Берегiвський, Виноградiвський, Iршавський, Мiжгiрський, Рахiвський, Тячiвський, Хустський райони Закарпатської областi, за винятком с.м.т. Батьово Берегiвського району" доповнити словами "крiм митного оформлення транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають у цих районах, у тому числi тих, якi проживають у с.м.т. Батьово Берегiвського району ".

     3.12. У пiдпунктi 3.2 рядок "Зона дiяльностi - населенi пункти Чоп, Цеглiвка, Струмкiвка, Соломонове, Есень, Мала Добронь, Велика Добронь, Червоне, Тисаашвань Ужгородського району, с.м.т. Батьово Берегiвського району Закарпатської областi" доповнити словами "крiм митного оформлення транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають у цих населених пунктах".

     3.13. У пiдпунктi 4.1 рядок "Зона дiяльностi - Вiнницька область, крiм Крижопiльського, Могiлiв-Подiльського, Мурованокуриловецького, Пiщанського, Чернiвецького, Шаргородського, Ямпiльського районiв" доповнити словами "за винятком митного оформлення транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають у цих районах".

     3.14. У пiдпунктi 4.3 рядок "Зона дiяльностi - Чернiвецька область, за винятком Кельменецького, Новоселицького, Сокирянського та Хотинського районiв" доповнити словами "крiм митного оформлення транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають у цих районах".

     3.15. У пiдпунктi 4.4 рядок "Зона дiяльностi - Кельменецький, Новоселицький, Сокирянський, Хотинський райони Чернiвецької областi" доповнити словами "за винятком митного оформлення транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають у цих районах".

     3.16. У пiдпунктi 4.5 рядок "Зона дiяльностi - Крижопiльський, Могилiв-Подiльський, Мурованокуриловецький, Пiщанський, Чернiвецький, Шаргородський, Ямпiльський райони Вiнницької областi" доповнити словами "за винятком митного оформлення транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають у цих районах".

     3.17. У пунктi 5 рядок "Зона дiяльностi - мiста Одеса, Iллiчiвськ, Теплодар, Южний, Березiвський, Бiлгород-Днiстровський (крiм територiй пунктiв пропуску через державний кордон України: "Старокозаче - Тудора", "Маяки-Удобне - Паланка"), Комiнтернiвський, Миколаївський, Овiдiопольський райони Одеської областi, залiзнична станцiя "Усатове" (Бiляївський район)" доповнити словами "та митне оформлення транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають на територiї Одеської областi".

     3.18. У пiдпунктi 5.4 рядок "Зона дiяльностi - Iзмаїльський, Кiлiйський, Ренiйський, Болградський, Татарбунарський, Арцизький, Тарутинський, Саратський райони Одеської областi" доповнити словами "за винятком митного оформлення транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають у цих районах".

     3.19. У пiдпунктi 5.6 рядок "Зона дiяльностi - Котовський, Ананьївський, Савранський, Любашiвський, Балтський, Кодимський, Фрунзiвський, Красноокнянський райони Одеської областi" доповнити словами "за винятком митного оформлення транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають у цих районах".

     3.20. У пiдпунктi 5.7 рядок "Зона дiяльностi - Великомихайлiвський, Iванiвський, Роздiльнянський, Ширяївський, Бiляївський (крiм м. Теплодара та залiзничної станцiї "Усатове") райони Одеської областi, територiї пунктiв пропуску через державний кордон України: "Старокозаче - Тудора", "Маяки-Удобне - Паланка" (Бiлгород-Днiстровський район)" доповнити словами "за винятком митного оформлення транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають у цих районах та м. Теплодарi".

     3.21. У пунктi 6 рядок "Зона дiяльностi - Автономна Республiка Крим, за винятком Ленiнського району Автономної Республiки Крим, м. Керчi та м. Севастополя й територiй, пiдпорядкованих їхнiм мiськвиконкомам" доповнити словами "та митне оформлення транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають на територiї Автономної Республiки Крим, у тому числi тих, що проживають у м. Севастополi".

     3.22. У пiдпунктi 6.1 рядок "Зона дiяльностi - Ленiнський район Автономної Республiки Крим, м. Керч та територiя, пiдпорядкована його мiськвиконкому" доповнити словами "за винятком митного оформлення транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають у Ленiнському районi, м. Керчi та на територiї, пiдпорядкованiй його мiськвиконкому".

     3.23. У пунктi 7 рядок "Зона дiяльностi - м. Донецьк, Артемiвський, Великоновосiлкiвський, Волноваський, Добропiльський, Костянтинiвський, Красноармiйський, Краснолиманський, Мар'їнський, Олександрiвський, Слов'янський, Ясинуватський райони Донецької областi, мiста Краматорськ, Дружкiвка, Авдiївка, Горлiвка, Дебальцеве, Дзержинськ, Димитров, Добропiлля, Єнакiєве, Красний Лиман, Макiївка, Новогродiвка, Селидове та територiї зон митного контролю, митних лiцензiйних складiв i складiв тимчасового зберiгання (у тому числi територiї, що будуть використовуватися за таким призначенням), якi розташованi в iнших районах Донецької областi, власниками яких є суб'єкти зовнiшньоекономiчної дiяльностi, що перебувають на облiку в Схiднiй митницi" доповнити словами "та митне оформлення транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають на територiї Донецької областi".

     3.24. У пiдпунктi 7.1 рядок "Зона дiяльностi - Амвросiївський, Старобешiвський, Тельманiвський, Шахтарський райони Донецької областi, м. Харцизьк" доповнити словами "за винятком митного оформлення транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають у цих районах та м. Харцизьку".

     3.25. У пiдпунктi 7.2 рядок "Зона дiяльностi - Луганська область, за винятком Бiловодського, Бiлокуракинського, Кремiнського, Маркiвського, Мiловського, Новоайдарського, Новопсковського, Попаснянського, Сватiвського, Старобiльського, Троїцького районiв i мiст Лисичанська, Первомайська, Рубiжного й Сєверодонецька Луганської областi" доповнити словами "крiм митного оформлення транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають у цих районах i мiстах".

     3.26. У пiдпунктi 7.3 рядок "Зона дiяльностi - м. Марiуполь, Володарський, Новоазовський, Першотравневий райони Донецької областi" доповнити словами "за винятком митного оформлення транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають у цих районах та м. Марiуполi".

     3.27. У пiдпунктi 7.4 рядок "Зона дiяльностi - Бiловодський, Бiлокуракинський, Кремiнський, Маркiвський, Мiловський, Новоайдарський, Новопсковський, Попаснянський, Сватiвський, Старобiльський, Троїцький райони й мiста Лисичанськ, Первомайськ, Рубiжне та Сєверодонецьк Луганської областi" доповнити словами "за винятком митного оформлення транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають у цих районах i мiстах".

     3.28. У пунктi 8 рядок "Зона дiяльностi - Харкiвська область, за винятком Боровського, Великобурлуцького, Вовчанського, Дворiчанського, Iзюмського, Куп'янського та Шевченкiвського районiв" доповнити словами "та митне оформлення транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають на територiї Харкiвської областi".

     3.29. У пiдпунктi 8.1 рядок "Зона дiяльностi - Буринський, Глухiвський, Конотопський, Кролевецький, Путивльський, Середино-Будський, Шосткинський, Ямпiльський райони Сумської областi" доповнити словами "за винятком митного оформлення транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають у цих районах".

     3.30. У пiдпунктi 8.1 рядок "Зона дiяльностi - Боровський, Великобурлуцький, Вовчанський, Дворiчанський, Iзюмський, Куп'янський, Шевченкiвський райони Харкiвської областi" доповнити словами "за винятком митного оформлення транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають у цих районах".

     3.31. У пiдпунктi 8.1 рядок "Зона дiяльностi - Сумська область, за винятком Буринського, Глухiвського, Конотопського, Кролевецького, Путивльського, Середино-Будського, Шосткинського, Ямпiльського районiв доповнити словами "крiм митного оформлення транспортних засобiв, що належать громадянам, якi постiйно або тимчасово проживають у цих районах".

     4. Установити, що вищезазначенi змiни набирають чинностi з 24.06.08.

     5. Начальникам регiональних митниць, митниць з дати пiдписання даного наказу у тижневий строк надати обґрунтованi пропозицiї щодо:

     структури вiддiлiв та їх кодiв для внесення змiн до Класифiкатора митних органiв України та їх структурних пiдроздiлiв, спецiалiзованих митних установ та органiзацiй, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 26.04.06 N 335, - Департаменту органiзацiї митного контролю;

     структури, штатного розпису та кошторису митницi з урахуванням вимог цього наказу - Фiнансово-економiчному управлiнню,

     а також проiнформувати суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi й громадян у зонi дiяльностi митниць про змiни, передбаченi цим наказом.

     6. Департаменту органiзацiї митного контролю (Сьомка С.М.) забезпечити до 10.06.08 внесення змiн до нормативно-правових актiв Держмитслужби з питань визначення зон дiяльностi регiональних митниць, митниць, а також до Класифiкатора митних органiв України та їх структурних пiдроздiлiв, спецiалiзованих митних установ та органiзацiй, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 26.04.06 N 335.

     7. Регiональнiй iнформацiйнiй митницi (Копосов С.А.) протягом десяти робочих днiв пiсля виконання пункту 4 цього наказу забезпечити внесення потрiбних змiн до вiдповiдних програмно-iнформацiйних комплексiв Єдиної автоматизованої iнформацiйної системи Держмитслужби України.

     8. Прес-службi (Судак С.Д.) забезпечити висвiтлення цього наказу в засобах масової iнформацiї.

     9. Установити, що цей наказ набуває чинностi, крiм пункту 4, через 10 днiв пiсля пiдписання.

     10. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Служби Федорова О. О.

Голова Служби В.I.Хорошковський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Держмитслужби
30.05.2008 N 574

Примiрне
положення про вiддiл оформлення транспортних засобiв регiональної митницi, митницi

Примiрне положення втратило чиннiсть

(Примiрне положення iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Державної митної служби України вiд 15.10.2009р. N 974, втратило чиннiсть згiдно з наказом Державної митної служби України вiд 17.02.2010р. N 120)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.