ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

04.06.08 N 29/1-11.1/4100-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


Про класифiкацiю попереднiх сумiшей

     У зв'язку з набранням чинностi з 1 сiчня 2008 року Закону України "Про внесення змiн до Закону України "Про Митний тариф України" вiд 31.05.07 N 1109-V та з метою уникнення розбiжностей при класифiкацiї попереднiх сумiшей (премiксiв) згiдно з вимогами УКТЗЕД повiдомляємо наступне.

     Класифiкацiю попереднiх сумiшей (премiксiв) проводити з урахуванням вимог Української класифiкацiї товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi (далi - УКТЗЕД), що є товарною номенклатурою Митного тарифу України затвердженого Законом України "Про Митний тариф України" вiд 05.04.01 N 2371-III зi змiнами та доповненнями, Пояснень до УКТЗЕД затверджених наказом Держмитслужби вiд 31.01.04 N 68 (зi змiнами та доповненнями) та Закону України вiд 25.06.92 N 2498-ХII "Про ветеринарну медицину" (зi змiнами та доповненнями).

     Вiдповiдно до Закону України вiд 25.06.92 N 2498-ХII "Про ветеринарну медицину" (зi змiнами та доповненнями) премiкси - сумiшi кормових добавок або сумiшi однiєї чи декiлькох кормових добавок, у тому числi вiтамiнiв, амiнокислот, мiнералiв тощо, з кормами тваринного чи рослинного походження або з водою, виготовленi за спецiальною технологiєю на високотехнологiчному обладнаннi, якi використовуються як носiї i не призначенi для безпосередньої годiвлi тварин.

     Згiдно з Поясненнями до УКТЗЕД до товарної позицiї 2309 "Продукти, що використовуються для годiвлi тварин" включаються готовi продукти, вiдомi в торгiвлi як попереднi сумiшi (премiкси) - являють собою складнi сумiшi, що складаються з ряду речовин (iнодi називаних добавками), склад i спiввiдношення яких змiнюються залежно вiд вимог тваринництва. Цi речовини пiдроздiляються на три групи:

     1) Речовини, що полiпшують травлення i забезпечують добру засвоюванiсть кормiв, а також зберiгають здоров'я тварин: вiтамiни чи провiтамiни, амiнокислоти, антибiотики, кокцидiостати, мiкроелементи, емульгатори, ароматизувальнi речовини, збудники апетиту i т.д.

     2) Речовини, призначенi для запобiгання псуванню кормiв (особливо жировмiсних компонентiв) до згодовування їх тваринам, такi як стабiлiзатори, антиокислювачi i т.д.

     3) Речовини, що є носiями i складаються з одного чи бiльше органiчних поживних речовин (манiоки чи соєвого борошна, крупи, дрiбних крупок, дрiжджiв, рiзних вiдходiв харчової промисловостi i т.д.) або неорганiчних речовин (наприклад, магнезиту, крейди, каолiну, солi, фосфатiв).

     Концентрацiя речовин, описаних вище в пунктi 1, та природа носiя визначаються так, щоб, зокрема, забезпечити гомогенну дисперсiю i змiшання цих речовин у комбiкормах, в якi додаються цi продукти.

     За умови використання для годiвлi тварин до групи вищезгаданих товарiв також включаються:

     - готовi продукти, що складаються з декiлькох мiнеральних речовин;

     - готовi продукти, що складаються з активної речовини типу, описаного вище в пунктi 1, з носiєм.

     При здiйсненнi класифiкацiї вiтамiнiв або провiтамiнiв на носiї слiд враховувати Пояснення до товарних позицiй 2309 та 2936.

     Однак, до попереднiх сумiшей (премiксiв) не вiдносяться готовi продукти, до складу яких входять "енергетичнi" поживнi речовини, що складаються з речовин з високим вмiстом вуглеводiв (висококалорiйних речовин), таких як крохмаль, цукор, целюлоза та жири (наприклад, зерно зернових культур, напiвцукровий кормовий буряк, твердий тваринний жир i т.д.) та "формуючi тiло" поживнi речовини, якi багатi бiлками (наприклад, насiння бобових рослин, вiдходи пивоварства, макуха i т.д.). Такi продукти класифiкуються у вiдповiдних товарних пiдпозицiях.

     Отже, попереднi сумiшi (премiкси) - це висококонцентрована сумiш бiологiчно активних речовин з наповнювачем, що використовується при виготовленнi комбiкормiв, та не призначена для безпосередньої годiвлi тварин. Такi сумiшi додаються до корму, як правило, в кiлькостi не бiльше 1 %. Виготовляють унiверсальнi або комплекснi премiкси, спецiалiзованi премiкси: вiтамiннi, мiнеральнi, амiнокислотнi i т.д.

Начальник Управлiння I.П.Рамусь
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.