ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

06 червня 2008 р. N 617


Про посилення контролю за переробкою окремих категорiй товарiв

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказом Державної митної служби України
вiд 18 серпня 2008 року N 907

     Для посилення контролю за переробкою окремих категорiй товарiв та з метою реалiзацiї положень статей 230, 233 i 234 Митного кодексу України, роздiлу 5 Порядку застосування митних режимiв переробки на митнiй територiї України та переробки за межами митної територiї України, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 13.09.03 N 609 i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 06.10.03 за N 897/8218, зi змiнами (далi - Порядок) наказую:

(преамбула iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Державної митної служби України вiд 18.08.2008р. N 907)

     1. Начальникам регiональних митниць, митниць:

     1.1. Створити комiсiї на чолi з керiвником пiдроздiлу органiзацiйно-контрольної роботи митницi iз залученням посадових осiб пiдроздiлiв митного оформлення товарiв, по боротьбi з контрабандою та порушеннями митних правил, митної варти та (у разi необхiдностi) iнших пiдроздiлiв митницi (далi - Комiсiя) для здiйснення контролю за ввезенням, переробкою товарiв груп 01 - 02, 16 згiдно з Українською класифiкацiєю товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi (далi - товари) та вивезенням за межi митної територiї України продуктiв переробки, виготовлених iз зазначених товарiв.

     1.2. Покласти на Комiсiю функцiї з перевiрки:

     дотримання порядку ввезення на митну територiю України товарiв з метою переробки та вивезення за її межi продуктiв переробки (готової продукцiї);

     фактичної кiлькостi ввезених, перероблених та вивезених товарiв вiдомостям, заявленим у митних декларацiях i технологiчнiй схемi переробки;

     дотримання пiдприємствами встановлених Митним кодексом України, iншими законами України та нормативно-правовими актами Держмитслужби правил провадження дiяльностi, контроль за якою покладено на митнi органи;

     пiд час надання митними органами дозволiв на переробку товарiв на митнiй територiї України - мiсць, де зберiгатимуться товари, розмiщенi в режим переробки на митнiй територiї України, а також виготовленi з них продукти переробки (готова продукцiя) до моменту їх декларування митним органам.

(пiдпункт 1.2 пункту 1 доповнено абзацом п'ятим згiдно з наказом Державної митної служби України вiд 18.08.2008р. N 907)

     1.3. Забезпечувати виконання Комiсiями контрольних заходiв, передбачених статтями 233 i 234 Митного кодексу України, роздiлом 5 Порядку та пiдпунктом 1.2 пункту 1 цього наказу, один раз на два тижнi за кожним пiдприємством, що здiйснює переробку товарiв, шляхом огляду територiй та примiщень складiв тимчасового зберiгання, митних лiцензiйних складiв та iнших мiсць, де перебувають або можуть перебувати товари, що пiдлягають митному контролю, чи провадиться дiяльнiсть, контроль за якою покладено законом на митнi органи, зi складенням Акта, форма якого затверджена наказом Держмитслужби вiд 04.07.03 N 435, зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї України 22.07.03 за N 625/7946.

(пiдпункт 1.3 пункту 1 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Державної митної служби України вiд 18.08.2008р. N 907)

     1.4. Забезпечувати здiйснення Комiсiями контролю за вiдповiднiстю обсягiв товарiв, оформлених у митний режим переробки на митнiй територiї України, виробничим потужностям пiдприємств.

     1.5. Здiйснювати координацiю та контроль за дiяльнiстю Комiсiй. Iнформувати Департамент митної варти та органiзацiї боротьби з порушеннями митного законодавства, Департамент власної безпеки, Департамент аналiзу ризикiв та аудиту i Департамент декларування та митних режимiв про виявленi Комiсiями порушення законодавства.

     2. Департаменту митної статистики (Овдiєнко Н.Т.), Департаменту аналiзу ризикiв та аудиту (Нiмченко С.М.), Департаменту власної безпеки (Бриль К.I.) i Департаменту декларування та митних режимiв (Муратов I.М.) у двотижневий строк розробити вимоги до програмного забезпечення, форми та порядки ведення:

     2.1. Реєстру пiдприємств, що здiйснюють операцiї з переробки товарiв.

     2.2. Звiтностi митних органiв про обсяги оформлених у митний режим переробки на митнiй територiї України товарiв та обсяги оформлених продуктiв переробки (готової продукцiї).

     3. Регiональнiй iнформацiйнiй митницi (Копосов С.А.) в мiсячний строк з моменту затвердження вимог до програмного забезпечення, зазначених у пунктi 2 цього наказу, розробити вiдповiдне програмне забезпечення.

     4. Начальникам регiональних митниць, митниць протягом двох мiсяцiв вжити в установленому порядку заходiв щодо перевiрки вiдповiдностi поданих митницi технiчних умов, згiдно з якими пiдприємствами виготовляються продукти переробки, технiчним умовам, затвердженим компетентними органами.

     5. Департаменту декларування та митних режимiв (Муратов I.М.) протягом тижня iнiцiювати опрацювання з уповноваженими пiдроздiлами Мiнiстерства аграрної полiтики України питання щодо шляхiв перевiрки технологiчних схем переробки товарiв на предмет вiдповiдностi їх обсягам виходу продуктiв переробки (готової продукцiї).

     6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Служби Федорова О.О.

Голова Державної митної служби України В.I.Хорошковський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.