ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

03.09.08 N 11/2-15/9732-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Щодо порядку заповнення перiодичної митної декларацiї

     Вiдповiдно до статтi 83 Митного кодексу України (далi - Кодексу) у разi, якщо товари регулярно перемiщуються через митний кордон України однiєю i тiєю ж особою на одних i тих же умовах та пiдставах, митний орган може дозволити такiй особi подавати перiодичну митну декларацiю, яка оформлюється на перемiщення товарiв за певний погоджений митним органом перiод.

     Кодексом також визначено, що митне оформлення - це виконання митним органом дiй (процедур), якi пов'язанi iз закрiпленням результатiв митного контролю товарiв i транспортних засобiв, що перемiщуються через митний кордон України, i мають юридичне значення для подальшого використання цих товарiв i транспортних засобiв.

     У вiдповiдностi до статтi 72 Кодексу митне оформлення розпочинається пiсля подання митному органу митної декларацiї, а також усiх необхiдних для здiйснення митного контролю та оформлення документiв, вiдомостей щодо товарiв i транспортних засобiв, якi пiдлягають митному оформленню.

     Умовою прийняття митним органом митної декларацiї є наявнiсть на його рахунку коштiв у сумi забезпечення сплати митних платежiв, нарахованих за такою декларацiєю.

     Таким чином, митний орган може надати дозвiл на митне оформлення товарiв iз застосуванням перiодичної митної декларацiї за наявностi на його рахунку сум обов'язкових платежiв, якi пiдлягають сплатi при оформленнi таких товарiв у режимi iмпорту (експорту).

     Наявнiсть коштiв у сумi обов'язкових платежiв на рахунку митного органу на момент оформлення перiодичної митної декларацiї не є необхiдною, якщо суб'єкт зовнiшньоекономiчної дiяльностi надає митному органу всi необхiднi документи, якi пiдтверджують надання пiльг по сплатi податкiв та зборiв (обов'язкових платежiв).

     При цьому, "19" код способу розрахунку згiдно з Класифiкатором способiв розрахункiв, затвердженим наказом Держмитслужби України вiд 12.12.07 N 1048, зазначається у колонцi "Спосiб платежу" лише по податку та збору (обов'язковому платежу), на суму якого внесено кошти по забезпеченню його сплати.

     Прошу довести цю iнформацiю до вiдома декларантiв та iнших зацiкавлених осiб.

Перший заступник Голови Служби А.Є.Гутник
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.