КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 3 вересня 2008 р. N 782


Про внесення змiн до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 4 березня 1996 р. N 288

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Внести до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 4 березня 1996 р. N 288 "Про затвердження Порядку надання дозволу на ввезення та застосування незареєстрованих пестицидiв i агрохiмiкатiв iноземного виробництва" (ЗП України, 1996 р., N 8, ст. 250; Офiцiйний вiсник України, 2000 р., N 50, ст. 2156; 2004 р., N 24, ст. 1588; 2006 р., N 23, ст. 1720), змiни, що додаються.

Прем'єр-мiнiстр України Ю. ТИМОШЕНКО

Iнд. 33

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 3 вересня 2008 р. N 782

ЗМIНИ,
що вносяться до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 4 березня 1996 р. N 288

     1. У назвi та постановляючiй частинi постанови слова "та застосування незареєстрованих пестицидiв i агрохiмiкатiв iноземного виробництва" замiнити словами "незареєстрованих пестицидiв i агрохiмiкатiв, що використовуються для проведення державних випробувань та наукових дослiджень, а також обробленого ними насiннєвого (посадкового) матерiалу".

     2. Порядок надання дозволу на ввезення та застосування незареєстрованих пестицидiв i агрохiмiкатiв iноземного виробництва, затверджений зазначеною постановою, викласти в такiй редакцiї:

"ПОРЯДОК
надання дозволу на ввезення на митну територiю України незареєстрованих пестицидiв i агрохiмiкатiв, що використовуються для проведення державних випробувань i наукових дослiджень, а також обробленого ними насiннєвого (посадкового) матерiалу

     1. Цей Порядок визначає умови надання дозволу на ввезення на митну територiю України (далi - ввезення) незареєстрованих пестицидiв i агрохiмiкатiв, що використовуються для проведення державних випробувань i наукових дослiджень (далi - незареєстрованi препарати), а також обробленого ними насiннєвого (посадкового) матерiалу.

     Дiя цього Порядку не поширюється на ввезення стандартних аналiтичних зразкiв препаратiв, призначених для проведення контрольно-аналiтичних вимiрювань, розроблення методик визначення залишкових кiлькостей препаратiв, приготування калiбрувальних або реперних розчинiв.

     2. Дозвiл на ввезення незареєстрованих препаратiв, а також обробленого ними насiннєвого (посадкового) матерiалу (далi - дозвiл) надається за умови, що такий препарат включено до плану державних випробувань, затвердженого Мiнприроди, або до науково-дослiдницьких планiв наукових установ та органiзацiй.

     3. Дозвiл надається Мiнприроди, за встановленою ним формою:

     у разi ввезення незареєстрованих препаратiв - за погодженням з МОЗ;

     у разi ввезення насiннєвого (посадкового) матерiалу, обробленого незареєстрованими препаратами, - за погодженням з МОЗ та Мiнагрополiтики з обов'язковим зазначенням його кiлькостi.

     4. Для надання дозволу суб'єкт господарювання подає Мiнприроди такi документи:

     заявку за формою, затвердженою Мiнiстерством;

     лист-погодження МОЗ, а у разi ввезення насiннєвого (посадкового) матерiалу, обробленого незареєстрованими препаратами, - Мiнагрополiтики;

     копiї сертифiкатiв якостi та вiдповiдностi незареєстрованих препаратiв, листок безпеки незареєстрованого препарату (карту даних небезпечного фактора);

     копiю договору обов'язкового страхування вiдповiдальностi суб'єктiв перевезення небезпечних вантажiв.

     5. Документи про надання дозволу розглядаються Мiнприроди протягом 10 днiв пiсля їх надходження.

     У разi прийняття рiшення про надання дозволу вiдомостi, зазначенi в ньому, надсилаються в установленому Мiнприроди порядку в електронному виглядi до Держекоiнспекцiї, Держмитслужби, МОЗ, а у разi ввезення насiннєвого (посадкового) матерiалу, обробленого незареєстрованими препаратами, також Мiнагрополiтики.

     Рiшення про вiдмову в наданнi дозволу може бути оскаржене в установленому порядку.

     Суб'єкти господарювання, яким надано дозвiл, подають до 31 грудня поточного року звiт про використання ввезених незареєстрованих препаратiв Мiнприроди, МОЗ, а у разi ввезення обробленого ними насiннєвого (посадкового) матерiалу також Мiнагрополiтики.".

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.