НАЦIОНАЛЬНА КОМIСIЯ З ПИТАНЬ РЕГУЛЮВАННЯ ЗВ'ЯЗКУ УКРАЇНИ

РIШЕННЯ

вiд 11 грудня 2008 року N 1256

Про затвердження Тарифiв на роботи (послуги) Державного пiдприємства "Український державний центр радiочастот", пов'язанi з користуванням радiочастотним ресурсом України та видiленням номерного ресурсу

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
25 грудня 2008 р. за N 1238/15929


     Вiдповiдно до статей 6 та 14 Закону України "Про радiочастотний ресурс України", Нацiональна комiсiя з питань регулювання зв'язку України вирiшила:

     1. Затвердити Тарифи на роботи (послуги) Державного пiдприємства "Український державний центр радiочастот", пов'язанi з користуванням радiочастотним ресурсом України та видiленням номерного ресурсу, що додаються.

     2. Рiшення Нацiональної комiсiї з питань регулювання зв'язку України вiд 02.03.2006 N 217 "Про затвердження Граничних тарифiв на роботи (послуги) Державного пiдприємства "Український державний центр радiочастот", пов'язаних з користуванням радiочастотним ресурсом України", зареєстроване в Мiнiстерствi юстицiї України 24.03.2006 за N 329/12203, визнати таким, що втратило чиннiсть.

     3. Економiчному управлiнню, Юридичному управлiнню в установленому законодавством порядку подати це рiшення на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

Голова С. Колобов
ПОГОДЖЕНО:
Голова Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва К. Ващенко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
рiшенням Нацiональної комiсiї з питань регулювання зв'язку України
вiд 11 грудня 2008 р. N 1256
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
25 грудня 2008 р. за N 1238/15929

ТАРИФИ
на роботи (послуги) Державного пiдприємства "Український державний центр радiочастот", пов'язанi з користуванням радiочастотним ресурсом України та видiленням номерного ресурсу

1. Загальнi положення

     1. Тарифи на роботи (послуги) Державного пiдприємства "Український державний центр радiочастот", пов'язанi з користуванням радiочастотним ресурсом України та видiленням номерного ресурсу (далi - Тарифи), є чинними на всiй територiї України.

     2. Цi Тарифи поширюється на всiх користувачiв радiочастотного ресурсу (далi - РЧР) та операторiв телекомунiкацiй незалежно вiд юридичного статусу та форм власностi.

     3. Тарифи наведено без урахування податку на додану вартiсть, який нараховується згiдно з чинним законодавством.

     4. Державне пiдприємство "Український державний центр радiочастот" (далi - УДЦР) має право за погодженням з Нацiональною комiсiєю з питань регулювання зв'язку України знижувати рiвень Тарифiв не бiльше нiж на 40 вiдсоткiв, але не нижче рiвня витрат УДЦР, пов'язаних з виконанням вiдповiдних робiт.

     5. Дозвiл iмпортеру згiдно iз статтею 13.2 цих Тарифiв оформляється за умови наявностi у виробника дiючого дозволу на ввезення вiдповiдного типу (моделi) термiнала з термiном дiї дозволу виробника, отриманого вiдповiдно до статтi 13.1 цих Тарифiв.

     6. У разi продовження термiну дiї дозволу на експлуатацiю радiоелектронного засобу (далi - РЕЗ) iноземними користувачами на наступнi три мiсяцi справляється плата в розмiрi 50 вiдсоткiв вiд вiдповiдної статтi 40 цих Тарифiв.

     7. У разi змiни типу РЕЗ, що не потребує розрахункiв електромагнiтної сумiсностi (далi - ЕМС), надається новий висновок щодо ЕМС з оплатою 25 вiдсоткiв вiд вiдповiдної статтi 1 цих Тарифiв.

     8. Наведенi в статтях 2 та 3 тарифи визначенi для сiльської мiсцевостi. У разi використання РЕЗ або випромiнювального пристрою (далi - ВП) в адмiнiстративних межах мiст Києва, Сiмферополя, Севастополя та обласних центрiв розмiр оплати збiльшується згiдно з коефiцiєнтом, який враховує ускладнення ЕМС у мiстах i дорiвнює 2,0.

     В адмiнiстративних межах мiст з чисельнiстю населення 0,5 млн i бiльше, крiм вищезазначених, коефiцiєнт дорiвнює 1,7.

     В адмiнiстративних межах мiст та селищ - районних центрiв з чисельнiстю населення менше 0,5 млн, крiм вищезазначених, коефiцiєнт дорiвнює 1,5.

     Пiдставою для вiднесення населених пунктiв до однiєї з передбачених цим пунктом категорiй є довiдник "Чисельнiсть наявного населення України", що видається Державним комiтетом статистики України. У разi, якщо в цьому довiднику населений пункт, у якому передбачається створення радiомережi, вiдсутнiй, уважається, що цей населений пункт є селом i в цьому випадку коефiцiєнт ускладнення електромагнiтної обстановки не застосовується.

     9. Тарифи в статтi 2 визначенi для базових станцiй рухомої служби радiозв'язку. У разi виконання робiт, передбачених статтею 2 цих Тарифiв, для стацiонарних абонентських станцiй рухомої служби радiозв'язку до вiдповiдної статтi 2 цих Тарифiв застосовується коефiцiєнт 0,5.

     10. У разi проведення вимiрювань параметрiв РЕЗ радiорелейного зв'язку на мiсцi їх експлуатацiї до статей 15.1 та 15.2 цих Тарифiв застосовується понижувальний коефiцiєнт 0,5.

     11. У разi проведення заходiв iз вивiльнення смуг радiочастот (конверсiї радiочастот) оплата виконання робiт щодо здiйснення радiочастотних присвоєнь в iнших смугах частот згiдно iз статтями 1 i 2 цих Тарифiв здiйснюється з коефiцiєнтом 0,7.

     12. При втратi оригiналу дозволу на експлуатацiю, реалiзацiю або висновкiв щодо ЕМС РЕЗ або ВП плата за оформлення та видачу дублiката справляється в повному розмiрi.

     13. У всiх випадках застосування Тарифiв для визначення розмiру плати стосовно конкретного РЕЗ або ВП використовуються технiчнi параметри, зазначенi в дозволi на експлуатацiю.

     14. Тарифи на виконання робiт щодо проведення первинного технiчного контролю РЕЗ та ВП на мiсцi їх експлуатацiї i проведення вимiрювань параметрiв РЕЗ та ВП на мiсцi їх експлуатацiї, що наведенi в статтях 14 та 15, установленi за виконання безпосередньо зазначених робiт без урахування вартостi пробiгу автотранспорту. Вартiсть пробiгу автотранспорту до мiсця виконання робiт визначається калькуляцiєю в кожному конкретному випадку.

     15. Для РЕЗ, що використовують один номiнал частоти випромiнювання у рiзних напрямках, застосовуються вiдповiднi тарифи статей 1 i 2 для кожного напрямку випромiнювання.

     16. Якщо до окремих статей Тарифiв передбачено застосування декiлькох коефiцiєнтiв, то сумарний результат визначається методом перемноження iндексiв усiх коефiцiєнтiв та номiнального значення, передбаченого цiєю статтею.

     17. Оплата за всi види робiт (послуг), не визначенi цими Тарифами, здiйснюється на договiрних засадах.

2. Термiни та їх визначення

     У цих Тарифах наведенi нижче термiни вживаються в такому значеннi:

     Базова станцiя - один або декiлька стацiонарних РЕЗ з допомiжним обладнанням, розташованих у визначеному мiсцi i призначених для забезпечення роботи iнших РЕЗ у мережi радiозв'язку.

     Стацiонарний радiоелектронний засiб - РЕЗ, мiсцезнаходження якого в радiомережi (радiолiнiї) визначається фiксованими географiчними координатами.

     Стацiонарна абонентська станцiя - РЕЗ, який розмiщується у фiксованому пунктi з конкретними постiйними географiчними координатами i призначений для передачi та/або приймання радiосигналiв у радiомережi.

     Рухомий радiоелектронний засiб - РЕЗ, мiсцезнаходження якого в радiомережi не визначається фiксованими географiчними координатами.

     Мережа радiозв'язку - сукупнiсть РЕЗ (стацiонарних та/або рухомих), що спiльно використовують номiнали (смуги) радiочастот та поєднанi в єдиному технологiчному процесi забезпечення iнформацiйного обмiну.

     Радiочастотний монiторинг - збирання, оброблення, збереження та аналiз даних про параметри випромiнювання радiоелектронних засобiв i випромiнювальних пристроїв, якi дiють у вiдповiдних смугах радiочастот.

     Параметри радiочастотного присвоєння - сукупнiсть технiчних характеристик РЕЗ (ВП), параметрiв випромiнювання у визначеному мiсцi встановлення, що визначають умови ЕМС цього РЕЗ (ВП).

     Коди послуг - послуги "700", "800", "900" та iншi, передбаченi роздiлом 4.

     MNC - мобiльний код мережi.

     ЗС VSAT-Ku - земна станцiя типу VSAT (very small aperture terminal) в Ku-дiапазонi (10,95 - 11,2 ГГц; 11,45 - 11,7 ГГц; 12,5 - 12,75 ГГц; 13,75 - 14,5 ГГц) з дiаметром параболiчної антени до 2 м та максимальною еквiвалентною iзотропно-випромiнювальною потужнiстю до 50 дБВт включно.

     Iншi термiни, якi застосовуються в цих Тарифах, уживаються в значеннi, наведеному в Законах України "Про радiочастотний ресурс України", "Про телекомунiкацiї" та Регламентi радiозв'язку Мiжнародного союзу електрозв'язку.

3. Порядок оплати робiт за радiочастотний монiторинг у смугах радiочастот загального користування

     3.1. Роботи з радiочастотного монiторингу та забезпечення ЕМС РЕЗ, ВП у смугах радiочастот загального користування виконує УДЦР на платнiй основi за господарськими договорами з користувачами РЧР. Перелiк РЕЗ, ВП, що пiдлягають монiторингу та забезпеченню ЕМС, наводиться у вiдповiдних пiдписаних обома сторонами додатках до господарських договорiв.

     3.2. Розмiр оплати за роботи з радiочастотного монiторингу та забезпечення ЕМС РЕЗ, ВП визначається роздiлом II цих Тарифiв.

     3.3. Виконання робiт з радiочастотного монiторингу оформляється щомiсяця актами виконаних робiт.

     3.4. УДЦР оформляє рахунки на оплату за виконанi роботи та разом з додатками до господарських договорiв, актами виконаних робiт i податковими накладними надсилає користувачам РЧР.

     3.5. Користувач РЧР у визначений договором термiн пiсля виставлення рахунку здiйснює оплату за виконанi УДЦР роботи з радiочастотного монiторингу та забезпечення ЕМС РЕЗ, ВП.

     3.6. У разi, якщо дозвiл на експлуатацiю РЕЗ або ВП було отримано користувачем РЧР у поточному мiсяцi, вартiсть робiт з радiочастотного монiторингу сплачується за повний мiсяць.

     У разi припинення користувачем РЧР експлуатацiї РЕЗ або ВП вартiсть робiт з радiочастотного монiторингу сплачується за повний поточний мiсяць.

     3.7. Плата за роботи з радiочастотного монiторингу РЕЗ, що призначенi для використання виключно в умовах надзвичайного або воєнного стану, за умови їх спецiальної реєстрацiї як таких, а також РЕЗ та ВП, що перебувають на консервацiї на пiдприємствах вiдповiдно до порядку, визначеного постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28.10.97 N 1183 "Про порядок консервацiї основних виробничих фондiв пiдприємств", не справляється.

     3.8. Плата за роботи з радiочастотного монiторингу РЕЗ, що працюють виключно на частотах виклику в разi стихiйного лиха та з метою врятування людського життя, не справляється.

Роздiл I
Тарифи на роботи (послуги), пов'язанi з розглядом заявочних документiв, присвоєнням радiочастот, призначенням позивних сигналiв, пiдготовкою висновкiв, оформленням дозволiв

N статтi Види робiт (послуг) Одиниця вимiру Розмiр оплати, грн
1 2 3 4
1 Розгляд заяви про видачу висновкiв щодо ЕМС:    
1.1 Короткохвильового,
ультракороткохвильового,
транкiнгового,
пейджингового радiозв'язку,
радiозв'язку берегових та суднових станцiй
за номiнал частоти стацiонарного РЕЗ 90,00
1.2 Цифрового стiльникового радiозв'язку:
D-AMPS, GSM-900, E-GSM, R-GSM, GSM-1800, CDMA-450, CDMA-800, CDMA-2000, IMT-2000 (UMTS)
за номiнал частоти РЕЗ 135,00
1.3 Цифрового стiльникового радiозв'язку:
GSM-900, E-GSM, R-GSM, GSM-1800 - при впровадженнi режиму стрибкiв за частотою ("frequency hopping")
за базову станцiю 220,00
1.4 Радiозв'язку передавання даних,
цифрової безпровiдної телефонiї мереж радiозв'язку в системi з фiксованим абонентським радiодоступом стандарту DECT,
радiоподовжувачiв абонентських телефонних лiнiй
за базову станцiю 30,00
1.5 Мультимедiйного,
мультисервiсного,
широкосмугового радiодоступу
за РЕЗ 135,00
1.6 Радiорелейного зв'язку за РЕЗ 60,00
1.7 Багатоканального наземного телерадiомовлення за РЕЗ 140,00
1.8 Радiолокацiї,
радiонавiгацiї,
супутникового радiозв'язку,
телеметрiї та телеуправлiння супутникових мереж
за РЕЗ 105,00
1.9 Звукового мовлення,
телевiзiйного мовлення
за РЕЗ 100,00
1.10 Радiотелеметрiї та радiодистанцiйного керування,
радiотелеметрiї охоронних i пожежних систем,
телеметрiї та радiодистанцiйного керування
за номiнал частоти 45,00
1.11 Випромiнювальнi пристрої за ВП 75,00
1.12 Iнших радiотехнологiй, що не ввiйшли до статей 1.1 ё 1.11 за номiнал частоти РЕЗ 45,00
2 Розрахунок електромагнiтної сумiсностi РЕЗ    
2.1 Короткохвильового,
ультракороткохвильового,
транкiнгового,
пейджингового радiозв'язку, за висоти пiдвiсу антени:
за номiнал частоти базової та стацiонарної абонентської станцiй  
2.1.1 - до 10 м включно   400,00
2.1.2 - понад 10 до 37 м включно   475,00
2.1.3 - понад 37 до 75 м включно   570,00
2.1.4 - понад 75 м   685,00
2.2 Радiозв'язку берегових та суднових станцiй за номiнал частоти для берегового РЕЗ 485,00
2.3 Цифрового стiльникового радiозв'язку:
D-AMPS, GSM-900, E-GSM, R-GSM, GSM-1800, CDMA-450, CDMA-800, CDMA-2000, IMT-2000 (UMTS)
за номiнал частоти в кожному секторi базової станцiї 420,00
2.4 Цифрового стiльникового радiозв'язку:
GSM-900, E-GSM, R-GSM, GSM-1800 - при впровадженнi режиму стрибкiв за частотою ("frequency hopping")
за базову станцiю 665,00
2.5 Мультимедiйного,
мультисервiсного,
широкосмугового радiодоступу
за номiнал частоти РЕЗ 495,00
2.6 Широкосмугового радiодоступу (при формуваннi радiосигналу за методом стрибкiв за частотою (FHSS) за РЕЗ 495,00
2.7 Радiорелейного зв'язку в дiапазонi частот: за номiнал частоти РЕЗ  
2.7.1 - до 10 ГГц включно   990,00
2.7.2 - понад 10 до 17 ГГц включно   665,00
2.7.3 - понад 17 ГГц   330,00
2.8 Багатоканального наземного телерадiомовлення за номiнал частоти РЕЗ 80,00
2.9 Супутникового радiозв'язку: за номiнал частоти РЕЗ  
2.9.1 - ЗС VSAT-Ku   165,00
2.9.2 - центральної земної станцiї (HUB), земної станцiї фiдерної лiнiї радiомовної супутникової служби (супутниковий телепорт)   990,00
2.9.3 - iншi земнi станцiї (за винятком рухомих)   320,00
2.10 Радiолокацiї,
радiонавiгацiї,
радiотелеметрiї та радiодистанцiйного керування,
радiотелеметрiї охоронних i пожежних систем,
телеметрiї та радiодистанцiйного керування
за номiнал частоти РЕЗ 230,00
2.11 Звукового мовлення,
телевiзiйного мовлення
за РЕЗ 1035,00
2.12 Радiозв'язку передавання даних,
цифрової безпровiдної телефонiї мереж радiозв'язку в системi з фiксованим абонентським радiодоступом стандарту DECT,
радiоподовжувачiв абонентських телефонних лiнiй
за базову станцiю 485,00
2.13 Iнших радiотехнологiй, що не ввiйшли до статей 2.1 ё 2.12 за номiнал частоти РЕЗ 330,00
3 Пiдбiр радiочастоти з розрахунком ЕМС РЕЗ:    
3.1 Короткохвильового,
ультракороткохвильового,
транкiнгового,
пейджингового радiозв'язку, за висоти пiдвiсу антени:
для однiєї мережi радiозв'язку - за номiнал частоти РЕЗ  
3.1.1 - до 10 м включно   480,00
3.1.2 - понад 10 до 37 м включно   570,00
3.1.3 - понад 37 до 75 м включно   684,00
3.1.4 - понад 75 м   822,00
3.2 Радiорелейного зв'язку за номiнал частоти РЕЗ  
3.2.1 - до 10 ГГц включно   1188,00
3.2.2 - понад 10 до 17 ГГц включно   798,00
3.2.3 - понад 17 ГГц   396,00
3.3 Мультимедiйного,
мультисервiсного,
широкосмугового радiодоступу
за номiнал частоти РЕЗ 594,00
3.4 Звукового мовлення,
телевiзiйного мовлення
за РЕЗ 1830,00
3.5 Iнших радiотехнологiй, що не ввiйшли до статей 3.1 ё 3.4 за номiнал частоти РЕЗ 480,00
4 Мiжнародна координацiя параметрiв одного радiочастотного присвоєння з однiєю адмiнiстрацiєю зв'язку: за номiнал частоти  
4.1 Звукового мовлення,
телевiзiйного мовлення
  410,00
4.2 Iнших радiотехнологiй   320,00
5 Оформлення висновкiв щодо ЕМС РЕЗ та ВП за висновок 40,00
6 Розгляд заявочних документiв про надання дозволiв на експлуатацiю РЕЗ, що не потребують розрахункiв ЕМС за РЕЗ 10,00
7 Оформлення, переоформлення та продовження дiї дозволу на експлуатацiю РЕЗ, ВП: за дозвiл  
7.1 Стацiонарних РЕЗ i ВП, для яких проводились розрахунки ЕМС   40,00
7.2 Iнших РЕЗ   10,00
8 Оформлення та подача документiв на реєстрацiю (нотифiкацiю) параметрiв одного радiочастотного присвоєння або судна в Мiжнародному союзi електрозв'язку за радiочастотне присвоєння 135,00
9 Оформлення дозволу (лiцензiї) на експлуатацiю радiообладнання судна:    
9.1 Дозвiл на експлуатацiю суднової (рiчкової) станцiї за дозвiл 55,00
9.2 Лiцензiя суднової (морської) станцiї за лiцензiю 85,00
10 Призначення сигналiв розпiзнавання (позивних, номерiв вибiркового виклику, iдентифiкаторiв морської рухомої служби) береговим та судновим радiостанцiям за сигнал 50,00
11 Призначення спецiального та вкороченого позивного сигналу служби аматорського радiозв'язку, аматорського супутникового радiозв'язку та оформлення вiдповiдного дозволу за сигнал 40,00
12 Оформлення дозволу на ввезення (тимчасове ввезення) з-за кордону в Україну РЕЗ та ВП (крiм термiналiв)
за РЕЗ або ВП 10,00
13 Оформлення дозволу на ввезення (тимчасове ввезення) з-за кордону в Україну термiналiв (мобiльних телефонiв, телефонних апаратiв для провiдного зв'язку в поєднаннi з бездротовою трубкою):    
13.1 - для виробника - при авторизованих поставках виробниками на умовах CIP Україна або DDP Україна за модель (кожної модифiкацiї) 37850,00
13.2 - для iмпортера - за наявностi дозволу на ввезення моделi у виробника при авторизованих поставках ним на умовах CIP Україна за дозвiл 40,00
13.3 - при ввезеннi iмпортерами поза режимом авторизованих поставок виробником за термiнал 8,00
14 Проведення первинного технiчного контролю РЕЗ та ВП на мiсцi експлуатацiї (без проведення вимiрювань параметрiв РЕЗ та ВП): за РЕЗ, ВП  
14.1 - першого приймача-передавача стацiонарного РЕЗ або ВП, що розташований в межах обласного центру, мiст Києва, Сiмферополя, Севастополя   350,00
14.2 - першого приймача-передавача стацiонарного РЕЗ або ВП, що розташований за межами обласного центру, мiст Києва, Сiмферополя, Севастополя   415,00
14.3 - кожного наступного приймача-передавача стацiонарного РЕЗ або ВП, розташованого за тiєю самою адресою, що й перший   30,00
15 Проведення вимiрювань параметрiв РЕЗ та ВП на мiсцi їх експлуатацiї:    
15.1 - першого приймача-передавача стацiонарного РЕЗ, що розташований у межах обласного центру, мiст Києва, Сiмферополя, Севастополя   605,00
15.2 - першого приймача-передавача стацiонарного РЕЗ, що розташований за межами обласного центру, мiст Києва, Сiмферополя, Севастополя   1075,00
15.3 - кожного наступного приймача-передавача стацiонарного РЕЗ, розташованого за тiєю самою адресою, що й перший   140,00
16 Розгляд технiчної документацiї на розробку РЕЗ та iншого обладнання за сторiнку 30,00
17 Визначення можливостi або неможливостi застосування заявленого типу РЕЗ або ВП на територiї України за РЕЗ, ВП 495,00
18 Видача дозволiв на реалiзацiю в Українi РЕЗ, ВП:    
18.1 - розгляд заявочних матерiалiв на предмет їх вiдповiдностi вимогам законодавства щодо надання дозволу на реалiзацiю РЕЗ та ВП за заяву 80,00
18.2 - оформлення та видача дозволу за дозвiл на кожний пункт реалiзацiї 20,00
18.3 - розгляд заявочних матерiалiв при зверненнi заявника щодо вiдкриття додаткового (до дiючих) пункту реалiзацiї за заяву 80,00
18.4 - розгляд заявочних матерiалiв при зверненнi власника дозволу на реалiзацiю щодо змiни та доповнення перелiку видiв РЕЗ та ВП, реалiзацiя яких дозволяється за заяву 20,00
18.5 - розгляд заявочних матерiалiв при зверненнi заявника щодо переоформлення дозволу за заяву 40,00
19 Надання консультацiй з пiдготовки та оформлення заявочних матерiалiв, участь у роботi комiсiй та iнше за годину 20,00
20 Надання довiдкових матерiалiв за сторiнку 10,00

Роздiл II
Тарифи на роботи (послуги), пов'язанi з радiочастотним монiторингом та забезпеченням ЕМС РЕЗ

N статтi Радiотехнологiя Одиниця вимiру Розмiр оплати за мiсяць, грн
1 2 3 4
21 Радiозв'язок берегових та суднових станцiй: за номiнал частоти стацiонарного РЕЗ, а для мережi радiозв'язку за вiдсутностi стацiонарного РЕЗ - за номiнал частоти мережi 20,00
22 Ультракороткохвильовий радiозв'язок: за номiнал частоти  
22.1 Для мережi радiозв'язку за наявностi стацiонарного РЕЗ, кiлькостi РЕЗ у мережi:    
22.1.1 - до 5 РЕЗ включно   21,00
22.1.2 - понад 5 до 15 РЕЗ включно   42,00
22.1.3 - понад 15 РЕЗ до 30 РЕЗ включно   84,00
22.1.4 - понад 30 РЕЗ до 50 РЕЗ включно   168,00
22.1.5 - понад 50 РЕЗ   336,00
22.2 Для мережi радiозв'язку за вiдсутностi стацiонарного РЕЗ, за кiлькостi РЕЗ у мережi:    
22.2.1 - до 5 РЕЗ включно   27,30
22.2.2 - понад 5 до 15 РЕЗ включно   54,60
22.2.3 - понад 15 РЕЗ до 30 РЕЗ включно   109,20
22.2.4 - понад 30 РЕЗ до 50 РЕЗ включно   218,40
22.2.5 - понад 50 РЕЗ   436,80
23 Короткохвильовий радiозв'язок: за номiнал частоти стацiонарного РЕЗ  
23.1 - за потужностi передавача до 0,1 кВт включно   16,70
23.2 - за потужностi передавача понад 0,1 до 1,0 кВт включно   33,40
23.3 - за потужностi передавача понад 1,0 кВт   50,10
24 Пейджинговий радiозв'язок за стацiонарний РЕЗ 76,70
25 Цифровий i аналоговий транкiнговий радiозв'язок за стацiонарний РЕЗ 42,10
26 Цифровий стiльниковий радiозв'язок:    
26.1 - GSM-900, E-GSM, R-GSM, GSM-1800 за стацiонарний РЕЗ 181,30
26.2 - GSM-900, E-GSM, R-GSM, GSM-1800, що працює у режимi стрибкiв за частотою ("frequency hopping") за стацiонарний РЕЗ 138,80
26.3 - GSM-900, E-GSM, R-GSM, що працює у режимi стрибкiв за частотою ("frequency hopping") за базову станцiю 569,20
26.4 - GSM-1800, що працює у режимi стрибкiв за частотою ("frequency hopping") за базову станцiю 972,10
26.5 - IMT-2000 (UMTS) за стацiонарний РЕЗ 160,00
26.6 - CDMA-450, CDMA-800, CDMA-2000 за стацiонарний РЕЗ 107,00
26.7 - D-AMPS за стацiонарний РЕЗ 53,30
27 Цифрова безпровiдна телефонiя мереж радiозв'язку в системi з фiксованим абонентським радiодоступом стандарту DECT за базову станцiю 45,80
28 Радiозв'язок передавання даних за базову станцiю 69,00
29 Широкосмуговий радiодоступ: за базову станцiю, ретранслятор 62,00
30 Радiорелейний зв'язок за РЕЗ  
30.1 - у дiапазонi частот до 17 ГГц включно   145,00
30.2 - у дiапазонi частот понад 17 ГГц   55,00
31 Радiолокацiя,
радiонавiгацiя
за РЕЗ 11,30
32 Багатоканальне наземне телерадiомовлення за РЕЗ 156,20
33 Мультимедiйний,
мультисервiсний радiодоступ
за базову станцiю, ретранслятор 46,00
34 Супутниковий радiозв'язок,
телеметрiя та телеуправлiння супутникових мереж:
за РЕЗ  
34.1 - ЗС VSAT-Ku   83,30
34.2 - центральна земна станцiя (HUB),
земна станцiя фiдерної лiнiї радiомовної супутникової служби (супутниковий телепорт)
  900,00
34.3 - iншi земнi станцiї (за винятком рухомих)   300,00
35 Звукове мовлення: за РЕЗ  
35.1 - при потужностi передавача до 0,1 кВт включно   61,30
35.2 - при потужностi передавача понад 0,1 кВт до 1,0 кВт включно   101,70
35.3 - при потужностi передавача понад 1,0 кВт   143,30
36 Телевiзiйне мовлення: за РЕЗ  
36.1 - при потужностi передавача до 0,1 кВт включно   178,30
36.2 - при потужностi передавача понад 0,1 кВт до 5,0 кВт включно   218,80
36.3 - при потужностi передавача понад 5,0 кВт   260,40
37 Радiоподовжувачi абонентських телефонних лiнiй за базову станцiю 10,00
38 Радiотелеметрiя та радiодистанцiйне керування,
радiотелеметрiя охоронних i пожежних систем
за РЕЗ 5,00
39 Промисловi, науковi, медичнi випромiнювальнi пристрої за ВП 10,00

Роздiл III
Тарифи на роботи (послуги), пов'язанi з оформленням дозволiв на право ввезення та експлуатацiї РЕЗ на обумовлений термiн в Українi iноземними користувачами

N статтi Оформлення дозволiв для РЕЗ радiотехнологiй Одиниця вимiру Розмiр оплати, дол. США
1 2 3 4
40 Оформлення дозволу на ввезення та експлуатацiю РЕЗ на строк до 3 мiсяцiв:    
40.1 Супутникового радiозв'язку: за РЕЗ  
40.1.1 - рухомої   75,00
40.1.2 - репортажної (телевiзiйної, радiомовної)   850,00
40.1.3 - iнших   200,00
40.2 Ультракороткохвильового, транкiнгового радiозв'язку за РЕЗ 10,00
40.3 РЕЗ iнших радiотехнологiй за РЕЗ 150,00
41 Оформлення дозволу на ввезення в Україну радiоелектронних засобiв для випробувань, виставок, ярмаркiв та iн., без права на експлуатацiю за РЕЗ 20,00

Роздiл IV
Тарифи на роботи (послуги), пов'язанi з пiдготовкою висновкiв щодо видiлення номерного ресурсу

N статтi Види робiт (послуг) Одиниця вимiру Розмiр оплати, грн
1 2 3 4
42 Пiдготовка висновку щодо видiлення номерного ресурсу: за висновок  
42.1 - до 499 номерiв   1261,10
42.2 - вiд 500 до 999 номерiв   1621,50
42.3 - 1000 номерiв i бiльше   1981,80
43 Пiдготовка висновку щодо переоформлення аналогового номерного ресурсу на цифровий: за висновок  
43.1 - до 499 номерiв   900,80
43.2 - вiд 500 до 999 номерiв   1261,10
43.3 - 1000 номерiв i бiльше   1621,50
44 Пiдготовка висновку щодо видiлення коду пункту сигналiзацiї СКС-7, коду мережi сигналiзацiї у складi нумерацiї мережi СКС-7 за висновок 720,70
45 Пiдготовка висновку щодо видiлення скороченого номера за висновок 341,90
46 Пiдготовка висновку щодо видiлення коду послуг за висновок 341,90
47 Пiдготовка висновку щодо видiлення коду MNC/NDC за висновок 341,90
48 Пiдготовка висновку щодо видiлення вивiльненого номерного ресурсу за висновок 341,90
 
Голова НКРЗ
С. Колобов
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.