ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до Закону України "Про Червону книгу України" щодо покращення охорони рiдкiсних видiв тварин та рослин

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести до Закону України "Про Червону книгу України" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2002 р., N 30, ст. 201) такi змiни:

     1. Статтi 1, 9 i 18 пiсля слiв "Про природно-заповiдний фонд України" доповнити словами "Про захист тварин вiд жорстокого поводження".

     2. У частинi першiй статтi 8 слова "спецiально уповноваженi центральнi органи виконавчої влади з питань екологiї та природних ресурсiв" замiнити словами "центральнi органи виконавчої влади з питань охорони навколишнього природного середовища".

     3. Абзац другий частини другої статтi 11 викласти в такiй редакцiї:

     "установлення особливого правового режиму охорони рiдкiсних i таких, що перебувають пiд загрозою зникнення, видiв тваринного i рослинного свiту, заборони або обмеження їх використання (добування та збирання) в господарських та вiйськових цiлях".

     4. Частину четверту статтi 15 викласти в такiй редакцiї:

     "До складу Нацiональної комiсiї з питань Червоної книги України включаються провiднi вченi Нацiональної академiї наук України, iнших наукових установ, фахiвцi центральних органiв виконавчої влади з питань охорони навколишнього природного середовища, з питань лiсового i мисливського господарства та полювання, з питань рибного господарства, iнших органiв виконавчої влади вiдповiдно до їх повноважень i громадських органiзацiй, статутами яких передбачена дiяльнiсть в охоронi видiв тваринного та/або рослинного свiту".

     5. Статтю 19 пiсля частини першої доповнити новою частиною такого змiсту:

     "Спецiальне використання (добування, збирання) об'єктiв Червоної книги України з метою отримання прибутку забороняється".

     У зв'язку з цим частину другу вважати частиною третьою.

     6. У текстi Закону:

     слова "спецiально уповноважений центральний орган виконавчої влади з питань екологiї та природних ресурсiв" в усiх вiдмiнках замiнити словами "центральний орган виконавчої влади з питань охорони навколишнього природного середовища" у вiдповiдному вiдмiнку;

     слова "державнi органи" в усiх вiдмiнках замiнити словами "органи державної влади" у вiдповiдному вiдмiнку.

     II. Прикiнцевi положення

     1. Цей Закон набирає чинностi з дня його опублiкування.

     2. Кабiнету Мiнiстрiв України протягом трьох мiсяцiв з дня набрання чинностi цим Законом:

     привести свої нормативно-правовi акти у вiдповiднiсть iз цим Законом;

     забезпечити приведення нормативно-правових актiв центральних та мiсцевих органiв виконавчої влади у вiдповiднiсть iз цим Законом.

Президент України В. ЮЩЕНКО

м. Київ
25 грудня 2008 року
N 805-VI

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.