МIНIСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНА САНIТАРНО-ЕПIДЕМIОЛОГIЧНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

вiд 12 сiчня 2009 року N 2


Про заборону ввезення, реалiзацiї, обiгу та використання продукцiї

     За повiдомленням Європейського Союзу, що надiйшли по Системi термiнового попередження по харчових продуктах та кормах RASFF 2008.1584 вiд 06.12.2008 та додатковим повiдомленням RASFF 2008.1584-add148 вiд 30.12.2008 виявлено наявнiсть дiоксину та дiоксиноподiбних полiхлорбiфенiлiв у свининi з Iрландiї та її використання як сировини для виробництва м'ясних продуктiв на пiдприємствах Францiї, а також постачання цих харчових продуктiв до iнших країн, в тому числi, до України.

     Вiдповiдно до зазначених повiдомлень з Європейського Союзу, м'ясо свинини та м'яснi продукти у кiлькостi 17120 кг виробництва Францiї, постачальник "Ballering Export B. V.", вiдправлено до України.

     З метою захисту здоров'я населення та керуючись законами України "Про забезпечення санiтарного та епiдемiчного благополуччя населення" (ст. 16, 40) та "Про безпечнiсть та якiсть харчових продуктiв" (ст. 6, 14, 36) постановляю:

     1. Заборонити ввезення, реалiзацiю, обiг та використання в Українi м'яса свинини, виробництва "Rosderra Irish Meats Group Ltd", Iрландiя та м'яса свинини та м'ясних продуктiв у кiлькостi 17120 кг виробництва Францiя, постачальник "Ballering Export B. V.", в якiй вiдповiдно до повiдомлення Європейського Союзу по Системi термiнового попередження по харчових продуктах та кормах RASFF 2008.1584 вiд 06.12.2008 та додаткового повiдомлення RASFF 2008.1584-add148 вiд 30.12.2008 виявлено дiоксин та дiоксиноподiбнi полiхлорбiфенiли.

     2. Головним державним санiтарним лiкарям АР Крим, областей, мiст Києва та Севастополя, водного, залiзничного, повiтряного транспорту, об'єктiв з особливим режимом роботи, Головним лiкарям СЕС Державного управлiння справами, МВС України, СБУ, Державної прикордонної служби України, санепiдуправлiння МОУ, Державного департаменту з питань виконання покарань:

     2.1. Посилити державний санiтарно-епiдемiологiчний нагляд за ввезенням, реалiзацiєю, обiгом та використанням м'яса свинини та м'ясних продуктiв виробництва Iрландiї та Францiї.

     2.2. Здiйснити перевiрки м'ясопереробних пiдприємств, об'єктiв торгiвлi, пiдприємств гуртового зберiгання та закладiв ресторанного господарства з метою недопущення використання в Українi м'яса свинини виробництва "Rosderra Irish Meats Group Ltd", Iрландiя та м'яса свинини та м'ясних продуктiв виробництва Францiя, постачальник "Ballering Export B. V.".

     2.3. Про результати перевiрки м'ясопереробних пiдприємств, об'єктiв торгiвлi, пiдприємств гуртового зберiгання та закладiв ресторанного господарства поiнформувати Центральну санiтарно-епiдемiологiчну станцiю МОЗ до 01.02.2009 року.

     2.4. У разi виявлення м'яса свинини виробництва "Rosderra Irish Meats Group Ltd", Iрландiя, м'яса свинини та м'ясних продуктiв виробництва Францiя, постачальник "Ballering Export B. V." вжити вiдповiдних заходiв по недопущенню обiгу зазначених харчових продуктiв на територiї України.

     2.5. Про факти виявлення зазначених харчових продуктiв та вжитi заходи негайно направляти повiдомлення до Департамент органiзацiї санiтарно-епiдемiологiчного нагляду Мiнiстерства охорони здоров я України.

     3. Головному лiкарю Центральної санiтарно-епiдемiологiчної станцiї МОЗ узагальнити результати перевiрок та надати матерiали Департаменту органiзацiї санiтарно-епiдемiологiчного нагляду до 10.02.2009 року.

     4. Головам експертних комiсiй, Державному пiдприємству "Центр реєстрiв державної санiтарно-епiдемiологiчної служби України" взяти вказану постанову до керiвництва та виконання при здiйсненнi державної санiтарно-епiдемiологiчної експертизи.

     5. Департаменту органiзацiї санiтарно-епiдемiологiчного нагляду Мiнiстерства охорони здоров я України дану постанову довести до установ i закладiв державної санiтарно-епiдемiологiчної служби, мiнiстерств, iнших центральних органiв виконавчої влади в установленому порядку.

     6. Постанова вступає в силу з дати прийняття.

     7. Контроль за виконанням постанови покладаю на заступника Головного державного санiтарного лiкаря України Григоренко А. А.

Перший заступник Головного державного санiтарного лiкаря України А. М. Пономаренко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.