ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до Закону України "Про зерно та ринок зерна в Українi"

     Верховна Рада України постановляє:

     1. Внести до Закону України "Про зерно та ринок зерна в Українi" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2002 р., N 35, ст. 258) такi змiни:

     1) статтю 11 викласти в такiй редакцiї:

     "Стаття 11. Сертифiкацiя послуг iз зберiгання зерна та продуктiв його переробки

     Послуги iз зберiгання зерна та продуктiв його переробки пiдлягають сертифiкацiї на вiдповiднiсть правилам i технiчним умовам у вiдповiднiй сферi.

     Видача сертифiката вiдповiдностi послуг iз зберiгання зерна та продуктiв його переробки здiйснюється на платнiй основi спецiально уповноваженим державним органом у сферi державного контролю за якiстю зерна та продуктiв його переробки. Порядок видачi зазначеного сертифiката i перелiк документiв, що подаються для його одержання, строк дiї такого сертифiката та механiзм зарахування до державного бюджету коштiв, якi надiйдуть в результатi внесення плати за його видачу, визначається Кабiнетом Мiнiстрiв України за поданням центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення реалiзацiї державної аграрної полiтики.

     Рiшення про видачу або вiдмову у видачi сертифiката вiдповiдностi послуг iз зберiгання зерна та продуктiв його переробки приймається протягом тридцяти днiв пiсля надходження необхiдних для видачi сертифiката документiв. Якщо пiсля закiнчення зазначеного строку не буде прийнято рiшення про видачу або вiдмову у видачi сертифiката, послуги iз зберiгання зерна та продуктiв його переробки, що надаються суб'єктом зберiгання зерна, вважаються сертифiкованими.

     Пiдставою для вiдмови у видачi сертифiката вiдповiдностi послуг iз зберiгання зерна та продуктiв його переробки є:

     подання суб'єктом зберiгання зерна необхiдних документiв не в повному обсязi;

     невiдповiднiсть послуг iз зберiгання зерна та продуктiв його переробки правилам i технiчним умовам зберiгання зерна та продуктiв його переробки.

     Пiдставою для анулювання сертифiката вiдповiдностi послуг iз зберiгання зерна та продуктiв його переробки є недотримання правил i технiчних умов зберiгання зерна та продуктiв його переробки у процесi надання таких послуг";

     2) статтю 21 доповнити частинами другою - п'ятою такого змiсту:

     "Експортно-iмпортнi операцiї iз зерном та продуктами його переробки, крiм хлiбобулочних i макаронних виробiв, проводяться за наявностi сертифiката якостi зерна та продуктiв його переробки, який видається на платнiй основi територiальними органами спецiально уповноваженого державного органу у сферi державного контролю за якiстю зерна та продуктiв його переробки у порядку, що встановлюється Кабiнетом Мiнiстрiв України.

     Рiшення про видачу або вiдмову у видачi сертифiката якостi зерна та продуктiв його переробки приймається протягом трьох днiв пiсля надходження заяви вiд суб'єкта ринку зерна про видачу сертифiката якостi на партiю зерна та продуктiв його переробки, що зберiгаються на зерновому складi, i завершення завантаження транспортного засобу. Якщо пiсля закiнчення зазначеного строку не буде прийнято рiшення про видачу або вiдмову у видачi сертифiката якостi зерна та продуктiв його переробки, вважається, що суб'єктовi ринку зерна надано такий сертифiкат.

     Пiдставою для вiдмови у видачi сертифiката якостi зерна та продуктiв його переробки є:

     подання суб'єктом ринку зерна необхiдних документiв не в повному обсязi;

     невiдповiднiсть якостi зерна та продуктiв його переробки державним стандартам, крiм випадкiв, коли якiсть експортного зерна та продуктiв його переробки вiдповiдає вимогам, що зафiксованi сторонами в експортному контрактi;

     невiдповiднiсть транспортного засобу встановленим вимогам.

     Пiдставою для анулювання сертифiката якостi зерна та продуктiв його переробки є невiдповiднiсть даних, зазначених у сертифiкатi, фактичним показникам якостi зерна та продуктiв його переробки".

     2. Цей Закон набирає чинностi через 30 днiв пiсля його опублiкування.

Президент України В. ЮЩЕНКО

м. Київ
5 лютого 2009 року
N 925-VI

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.