ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

23.03.09 N 11/8-10.35/2536-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць
Начальнику Регiональної iнформацiйної митницi


Про зазначення дати перебування на облiку суб'єктiв ЗЕД в митних органах

     З метою визначення єдиного пiдходу до заповнення вiдомостей, що мiстяться в електронних копiях облiкових карток суб'єктiв ЗЕД, а також для забезпечення вiдображення iнформацiї про початок перебування суб'єкта ЗЕД на облiку в митних органах та можливостi використання такої iнформацiї пiд час застосування автоматизованої системи аналiзу та управлiння ризиками, надаємо наступнi роз'яснення.

     Беручи до уваги, що внесення змiн у наказ Держмиткому вiд 31.05.96 N 237 не вбачається можливим, та те, що проект наказу Держмитслужби "Про затвердження Порядку заповнення облiкової картки суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi" знаходиться на погодженнi в мiнiстерствах та вiдомствах вважаємо за можливе тимчасово застосовувати наступний порядок зазначення в облiкових картках суб'єктiв ЗЕД дати початку перебування на облiку в митних органах.

     При зверненнi суб'єкта ЗЕД до митного органу щодо оформлення облiкової картки при поставленi на облiк або внесеннi змiн в iснуючу облiкову картку, посадова особа митного органу в облiковiй картцi вiд руки вчиняє запис "Облiк розпочато з дд.мм.рр.", який завiряє в установленому порядку та вносить цю дату в електронну копiю облiкової картки суб'єкта ЗЕД.

     При цьому:

     - для суб'єктiв ЗЕД, що перебувають (перебували) на облiку в митних органах зазначається дата першого оформлення облiкової картки в будь якому митному органi. При неможливостi документального визначення цiєї дати дозволяється використовувати електроннi копiї облiкових карток бази даних ЄАIС Держмитслужби України ( з урахуванням анульованих карток);

     - для суб'єктiв ЗЕД, що вперше стають на облiк в митному органi зазначається дата оформлення облiкової картки.

     Стосовно визначення окремих термiнiв, що використовуються при формуваннi електронних копiй облiкових карток повiдомляємо наступне.

     Термiн "акредитацiя" не використовується в нормативно-правових актах з митної справи. В зв'язку з цим вважаємо за необхiдне внести наступнi змiни у назви полiв електронної копiї облiкової картки:

     1. В ЄАIС Держмитслужби назву поля "Дата першої акредитацiї в митних органах" змiнити на "Облiк в митних органах розпочато".

     2. У автоматизованiй системi митного оформлення "Iнспектор-2006" назву поля "Дата першої акредитацiї" змiнити на "Облiк в митних органах розпочато".

Заступник Голови Служби П. Онопенко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.