Документ скасований: Постанова КМУ № 451 від 21.05.2012

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 5 березня 2009 р. N 279


Про внесення змiн до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24 грудня 2003 р. N 1989

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Внести до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24 грудня 2003 р. N 1989 "Питання пропуску через державний кордон автомобiльних, водних, залiзничних та повiтряних транспортних засобiв перевiзникiв i товарiв, що перемiщуються ними" (Офiцiйний вiсник України, 2003 р., N 52, ст. 2778; 2005 р., N 34, ст. 2080; 2007 р., N 43, ст. 1722; 2008 р., N 53, ст. 1768) змiни, що додаються.

     2. Ця постанова набирає чинностi з дня опублiкування, крiм абзацу четвертого пiдпункту 2 пункту 2 змiн, затверджених цiєю постановою, який набирає чинностi з 1 сiчня 2010 року.

Прем'єр-мiнiстр України Ю. ТИМОШЕНКО

Iнд. 21

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 5 березня 2009 р. N 279

ЗМIНИ,
що вносяться до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24 грудня 2003 р. N 1989

     1. У типовiй технологiчнiй схемi пропуску через державний кордон автомобiльних, водних, залiзничних та повiтряних транспортних засобiв перевiзникiв i товарiв, що перемiщуються ними, затвердженiй зазначеною постановою:

     1) пункт 2 викласти у такiй редакцiї:

     "2. Термiни, що вживаються у цiй типовiй технологiчнiй схемi, мають таке значення:

     вiльна практика - заходження судна закордонного плавання в порт та початок вантажних операцiй без участi комiсiї на борту судна за рiшенням уповноважених здiйснювати вiдповiдний контроль державних органiв, що приймається на пiдставi вiдомостей, отриманих до прибуття судна, вiдповiдно до Конвенцiї про полегшення мiжнародного морського судноплавства 1965 року;

     каботаж - перемiщення судна iз закритим або вiдкритим кордоном мiж портами України в межах територiального моря i внутрiшнiх вод України. У разi слiдування рекомендованим курсом судну з вiдкритим кордоном дозволяється тимчасовий вихiд за межi територiального моря України;

     судно з вiдкритим кордоном - судно, що прибуло з-за кордону в Україну i пройшло прикордонний контроль;

     судно iз закритим кордоном - судно, що прибуло з-за кордону в Україну i не пройшло прикордонний контроль, чи будь-яке судно з вiдкритим кордоном, яке пройшло прикордонний контроль на вибуття з України.

     Iншi термiни i поняття вживаються у значеннi, наведеному в Митному кодексi України та iнших нормативно-правових актах.";

     2) доповнити пункт 10 абзацом такого змiсту:

     "вiльна практика застосовується для суден-контейнеровозiв та суден, що перевозять наливнi вантажi. У разi вiдсутностi заперечень з боку державних органiв, уповноважених здiйснювати контроль на державному кордонi, вiльна практика може застосовуватися до iнших типiв суден.".

     2. У Порядку здiйснення митного контролю водних транспортних засобiв перевiзникiв i товарiв, що перемiщуються ними, у пунктах пропуску через державний кордон, затвердженого зазначеною постановою:

     1) пункт 2 пiсля абзацу другого доповнити новим абзацом такого змiсту:

     "вiльна практика - заходження судна закордонного плавання в порт та початок вантажних операцiй без участi комiсiї на борту судна за рiшенням уповноважених здiйснювати вiдповiдний контроль державних органiв, що приймається на пiдставi вiдомостей, отриманих до прибуття судна, вiдповiдно до Конвенцiї про полегшення мiжнародного морського судноплавства 1965 року;".

     У зв'язку з цим абзаци третiй - дванадцятий вважати вiдповiдно абзацами четвертим - тринадцятим;

     2) доповнити Порядок пунктами 181, 28 i 29 такого змiсту:

     "181. Навантаження та розвантаження суден закордонного плавання, а також проведення допомiжних операцiй з товарами (крiплення, розкрiплення, перемiщення по судну) допускається без участi комiсiї при застосуваннi для судна вiльної практики.

     У такому разi представник судновласника (морський агент) здiйснює на суднi пломбування кiмнати для збереження зброї (сейфу), iнших примiщень, в яких зберiгаються пiдконтрольнi товари (зокрема судновi запаси, лiкарськi засоби, валютнi цiнностi).";

     "28. Митне оформлення товарiв, що перемiщуються у контейнерах та оформлюються для вiльного обiгу, здiйснюється поза територiєю пунктiв пропуску для морського сполучення, що розташованi на територiї портiв.

     29. Митний контроль товарiв, що перемiщуються у контейнерах, здiйснюється в зонах митного контролю вантажних митних комплексiв, термiналiв тощо.

     В окремих випадках за погодженням з органами охорони державного кордону та митними органами територiя таких зон митного контролю може бути включена до територiї вiдповiдних пунктiв пропуску для морського, рiчкового та поромного сполучення.".

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.