КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 3 вересня 2009 р. N 932


Про затвердження Порядку формування перелiку товарiв (крiм пiдакцизних) для будiвництва i оснащення спортивних споруд з метою забезпечення проведення фiнальної частини чемпiонату Європи 2012 року з футболу в Українi, при ввезеннi яких на митну територiю України ввiзне мито не справляється

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Затвердити Порядок формування перелiку товарiв для будiвництва i оснащення спортивних споруд з метою забезпечення проведення фiнальної частини чемпiонату Європи 2012 року з футболу в Українi, при ввезеннi яких на митну територiю України ввiзне мито не справляється (додається).

Прем'єр-мiнiстр України Ю. ТИМОШЕНКО

Iнд. 44

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 3 вересня 2009 р. N 932

ПОРЯДОК
формування перелiку товарiв (крiм пiдакцизних) для будiвництва i оснащення спортивних споруд з метою забезпечення проведення фiнальної частини чемпiонату Європи 2012 року з футболу в Українi, при ввезеннi яких на митну територiю України ввiзне мито не справляється

     1. Цей Порядок визначає механiзм формування перелiку товарiв (крiм пiдакцизних), якi не виробляються в Українi або виробляються, але не вiдповiдають технiчним характеристикам свiтового рiвня та вимогам мiжнародних спортивних органiзацiй, для будiвництва i оснащення (придбання обладнання та iнвентарю) спортивних споруд з метою забезпечення проведення фiнальної частини чемпiонату Європи 2012 року з футболу в Українi, при ввезеннi яких на митну територiю України ввiзне мито не справляється вiдповiдно до пункту "щ1" частини першої статтi 19 Закону України "Про Єдиний митний тариф" (далi - товари).

     2. Суб'єкт господарювання подає Мiнсiм'ямолодьспорту заяву про включення товарiв до перелiку, в якiй зазначається назва спортивної споруди, для будiвництва i оснащення якої ввозиться товар.

     До заяви додаються:

     засвiдченi в установленому порядку копiї установчих документiв та свiдоцтва про державну реєстрацiю пiдприємства;

     копiя:

     - довiдки Мiнпромполiтики про те, що певний товар не виробляється в Українi або виробляється, але не вiдповiдає технiчним характеристикам свiтового рiвня;

     - документа, що пiдтверджує участь суб'єкта господарювання у виконаннi Державної цiльової програми пiдготовки та проведення в Українi фiнальної частини чемпiонату Європи 2012 року з футболу, затвердженої постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 22 лютого 2008 р. N 107 (Офiцiйний вiсник України, 2008 р., N 18, ст. 482);

     - договору (контракту), укладеного мiж отримувачем товарiв i постачальником;

     - довiдки суб'єкта господарювання про найменування, вартiсть, технiчнi характеристики, обсяг поставок товарiв, коди товарiв згiдно з УКТЗЕД;

     - виданої замовником будiвництва спортивних споруд, на яких передбачається проводити заходи фiнальної частини чемпiонату Європи 2012 року з футболу в Українi, довiдки про те, що товари включенi до проектно-кошторисної документацiї.

     3. Мiнсiм'ямолодьспорт надсилає копiю документа, в якому зазначаються найменування товарiв, їх технiчнi характеристики та коди згiдно з УКТЗЕД, Держмитслужбi для опрацювання в частинi вiдповiдностi товарiв зазначеним кодам.

     4. Пiсля перевiрки документiв, зазначених у пунктi 2 цього Порядку, Мiнсiм'ямолодьспорт за погодженням з Мiнфiном, Мiнекономiки, Держмитслужбою та ДПА подає в установленому порядку проект постанови Кабiнету Мiнiстрiв України щодо затвердження перелiку та обсягiв товарiв.

     5. Суб'єкт господарювання пiсля звiльнення товарiв вiд сплати мита та ввезення їх на митну територiю України подає щомiсяця до 5 числа митному органовi, що здiйснював митне оформлення товару, погоджений з Мiнсiм'ямолодьспортом звiт про цiльове використання товарiв у двох примiрниках.

     Один примiрник звiту залишається митному органовi, другий - з вiдмiткою зазначеного органу суб'єкт господарювання подає щомiсяця до 15 числа органовi державної податкової служби за мiсцем реєстрацiї такого суб'єкта.

     6. Орган державної податкової служби iнформує митний орган, що здiйснював митне оформлення товару, про факти нецiльового використання товарiв.

     Митний орган в установленому порядку вживає заходiв до стягнення сум несплаченого ввiзного мита.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.