КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 24 лютого 2010 р. N 177


Про внесення змiн до Порядку здiйснення митного контролю залiзничних транспортних засобiв перевiзникiв i товарiв, що перемiщуються ними, у пунктах пропуску через державний кордон

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Внести до Порядку здiйснення митного контролю залiзничних транспортних засобiв перевiзникiв i товарiв, що перемiщуються ними, у пунктах пропуску через державний кордон, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24 грудня 2003 р. N 1989 "Питання пропуску через державний кордон автомобiльних, водних, залiзничних та повiтряних транспортних засобiв перевiзникiв i товарiв, що перемiщуються ними" (Офiцiйний вiсник України, 2003 р., N 52, ст. 2778), змiни, що додаються.

     2. Ця постанова набирає чинностi через 45 днiв з дня опублiкування.

Прем'єр-мiнiстр України Ю. ТИМОШЕНКО

Iнд. 27

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 24 лютого 2010 р. N 177

ЗМIНИ,
що вносяться до Порядку здiйснення митного контролю залiзничних транспортних засобiв перевiзникiв i товарiв, що перемiщуються ними, у пунктах пропуску через державний кордон

     1. У пунктi 2:

     пiсля абзацу сьомого доповнити пункт новим абзацом такого змiсту:

     "натурний лист - документ, що використовується для номерного облiку вагонiв на залiзничних станцiях у разi передачi вагонiв однiєю залiзницею iншiй i який мiстить данi про склад поїзда (номера вагонiв), його масу, умовну довжину, станцiю вiдправлення та призначення, вiдомостi про засоби iдентифiкацiї;".

     У зв'язку з цим абзаци восьмий - десятий вважати вiдповiдно абзацами дев'ятим - одинадцятим;

     абзац дев'ятий пiсля слiв "остання перед кордоном iз сумiжною державою" доповнити словами "пiд час вивезення товарiв (вантажiв), перша - пiд час їх ввезення".

     2. Пункт 6 викласти у такiй редакцiї:

     "6. Порядок взаємодiї посадових осiб митних органiв, якi здiйснюють митнi процедури з товарами (вантажами), що перемiщуються залiзничними транспортними засобами, i працiвникiв залiзниць України установлюється Держмитслужбою разом з Мiнтрансзв'язку у разi:

     переадресування, аварiї, вiдчеплення вагонiв або дiї непереборної сили та повернення помилково направлених товарiв (вантажiв);

     здiйснення митного контролю залiзничного рухомого складу (у тому числi порожнього);

     перемiщення товарiв (вантажiв) у контейнерах з морських торговельних портiв у зони митного контролю вантажних митних комплексiв.

     Декларування залiзничного рухомого складу (у тому числi порожнього), що використовується для перевезення у мiжнародному сполученнi товарiв (вантажiв), пасажирiв i для технiчного обслуговування дiлянок залiзниць України, що проходять територiєю iнших держав, здiйснюється шляхом подання митному органовi в пунктi пропуску (пунктi контролю) або на прикордоннiй передавальнiй станцiї, або в митному органi за мiсцем розташування власника транспортного засобу iнформацiї про такi залiзничнi транспортнi засоби та мету їх перемiщення (пiд навантаження, повернення, технiчне обслуговування дiлянок залiзниць України тощо), зазначенi у передатнiй вiдомостi, перевiзних документах чи натурному листi.

     Митний контроль за перемiщенням через митний кордон України залiзничного рухомого складу (у тому числi порожнього) здiйснюється посадовими особами митних органiв шляхом перевiрки вiдомостей, зазначених у документах, що подаються для здiйснення митних процедур. Для цiлей митного контролю використовується iнформацiя, що мiститься в автоматизованому банку даних Укрзалiзницi. Порядок подання такої iнформацiї встановлюється наказами Держмитслужби та Мiнтрансзв'язку.

     Декларування залiзничного рухомого складу, що перемiщується через митний кордон України як товар на пiдставi зовнiшньоекономiчного договору (контракту) купiвлi-продажу, мiни, оренди (у тому числi приписаних до залiзниць iнших держав), лiзингу тощо, здiйснюється у вiдповiдному митному режимi з поданням вантажної митної декларацiї, заповненої в установленому порядку.".

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.