ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiни до Закону України "Про Регламент Верховної Ради України"

     Верховна Рада України постановляє:

     1. Внести змiну до статтi 61 Регламенту Верховної Ради України, затвердженого Законом України "Про Регламент Верховної Ради України" вiд 10 лютого 2010 року N 1861-VI, виклавши її в такiй редакцiї:

     "Стаття 61. Порядок утворення коалiцiї депутатських фракцiй у Верховнiй Радi

     1. Коалiцiя депутатських фракцiй у Верховнiй Радi (далi - коалiцiя) - це сформоване за результатами виборiв i на основi узгоджених полiтичних позицiй та на засадах, встановлених Конституцiєю України i цим Регламентом, об'єднання депутатських фракцiй, народних депутатiв, до якого входить бiльшiсть народних депутатiв вiд конституцiйного складу Верховної Ради.

     2. Коалiцiя формується протягом одного мiсяця з дня вiдкриття першого засiдання новообраної Верховної Ради або протягом одного мiсяця з дня припинення дiяльностi попередньої коалiцiї.

     3. Коалiцiя формується пiсля проведення депутатськими фракцiями консультацiй. За результатами проведених консультацiй за особистими пiдписами голiв вiдповiдних депутатських фракцiй або за рiшенням депутатської фракцiї одним iз заступникiв голови депутатської фракцiї укладається Угода про коалiцiю депутатських фракцiй у Верховнiй Радi (далi - коалiцiйна угода). У коалiцiйнiй угодi фiксуються узгодженi полiтичнi позицiї, що стали основою формування цiєї коалiцiї, а також порядок вирiшення внутрiшньо-органiзацiйних питань дiяльностi коалiцiї. До коалiцiйної угоди додається список народних депутатiв, якi сформували коалiцiю, з особистими пiдписами народних депутатiв. Такий список є невiд'ємною складовою коалiцiйної угоди.

     4. Коалiцiя вважається сформованою з моменту офiцiйного оголошення про це головуючим на пленарному засiданнi на пiдставi поданих до Апарату Верховної Ради документiв, передбачених частиною третьою цiєї статтi.

     5. Повiдомлення про сформування коалiцiї, коалiцiйна угода та персональний склад коалiцiї не пiзнiше нiж через чотири днi пiсля офiцiйного оголошення на пленарному засiданнi про її сформування публiкуються в газетi "Голос України".

     6. У разi припинення дiяльностi коалiцiї нова коалiцiя формується в порядку, встановленому цим Регламентом".

     2. Цей Закон набирає чинностi з дня його опублiкування.

Президент України В. ЯНУКОВИЧ

м. Київ
9 березня 2010 року
N 1952-VI

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.