ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

26.04.2010 р. N 10/1-2/567

 

Начальнику Київської регiональної митницi
Романенку Г.В.


     Держмитслужбою опрацьовано звернення <...> щодо зазначення при декларуваннi алкогольних напоїв вiдомостей про акцизнi марки у графi 31 вантажної митної декларацiї (далi - ВМД). За результатами розгляду повiдомляємо.

     Правилами заповнення граф ВМД, встановленими Iнструкцiєю про порядок заповнення вантажної митної декларацiї, затвердженою наказом Держмитслужби вiд 09.07.97 N 307, зареєстрованою в Мiн'юстi 24.09.97 N 443/2247 (зi змiнами), не передбачено внесення до графи 31 ВМД вiдомостей про серiї та номери марок акцизного збору при перемiщеннi їх через митний кордон України.

     Процедура митного контролю українських марок акцизного збору, що тимчасово вивозяться за межi митної територiї та зворотно ввозяться на митну територiю України, у тому числi i разом з алкогольними напоями (тютюновими виробами) iноземного виробництва, встановлена Порядком застосування митного режиму тимчасового ввезення (вивезення), затвердженим наказом Держмитслужби вiд 28.03.2000 N 173, зареєстрованим в Мiн'юстi 27.04.2000 за N 250/4471 (зi змiнами).

     Внесення iнформацiї до ЄАIС за встановленою зазначеним Порядком облiковою формою щодо типiв та кiлькостi марок акцизного збору, що тимчасово вивозяться з митної територiї України, зворотно ввозяться, а також невикористаних чи пошкоджених марок (без зазначення серiй та номерiв марок), має здiйснюватися на пiдставi документiв, що подаються декларантом.

     При цьому в графi 31 ВМД на маркованi українськими марками акцизного збору алкогольнi напої (тютюновi вироби) iноземного виробництва зазначаються вiдомостi про кiлькiсть марок акцизного збору, що зворотно ввозяться на митну територiю України разом з такими товарами.

Директор Департаменту декларування та митних режимiв I.М.Муратов
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.