ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

16.05.2011 р. N 12/2-12.1/348-ЕП

 

Департамент митних iнформацiйних технологiй та статистики


     На виконання доручення т.в.о. Голови Держмитслужби Дороховського О.М. вiд 28.04.2011 N 9400/15 в межах компетенцiї Департаменту повiдомляємо.

     Вiдповiдно до статей 176 та 179 Митного кодексу України митний брокер (посередник) - це пiдприємство, що здiйснює декларування товарiв i транспортних засобiв, якi перемiщуються через митний кордон України, i має лiцензiю на право здiйснення митної брокерської дiяльностi, видану спецiально уповноваженим центральним органом виконавчої влади в галузi митної справи. Митним брокером може бути тiльки пiдприємство-резидент. Вiд iменi цього пiдприємства декларування товарiв i транспортних засобiв, що перемiщуються через митний кордон України, може здiйснювати його вiдокремлений структурний пiдроздiл (фiлiя, представництво тощо).

     Вiдповiдно до статтi 14 Закону України "Про лiцензування певних видiв господарської дiяльностi" для кожної фiлiї та кожного вiдокремленого пiдроздiлу митного брокера, якi провадитимуть посередницьку дiяльнiсть митного брокера на пiдставi отриманої ним лiцензiї, Держмитслужба видає митному брокеру (на пiдставi вiдповiдної заяви лiцензiата) засвiдченi нею копiї лiцензiї, якi реєструються в журналi облiку заяв та виданих лiцензiй. Засвiдчена Держмитслужбою копiя лiцензiї є документом, що пiдтверджує право фiлiї або iншого структурного пiдроздiлу митного брокера на провадження посередницької дiяльностi митного брокера на пiдставi отриманої лiцензiї.

     Разом з тим повiдомляємо про те, що митнi брокери та їх представники мають право здiйснювати свої функцiї з декларування товарiв i транспортних засобiв у будь-якому митному органi на всiй територiї України.

Заступник директора Департаменту органiзацiї митного контролю та оформлення А.I.Сербайло
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.