ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

30.12.2011 р. N 11.1/2-12.2/17605-ЕП

 

Київська регiональна митниця


Щодо надання роз'яснень

     Держмитслужбою України опрацьовано лист Київської регiональної митницi вiд 02.12.2011 N 40/7-23/16252-ЕП щодо застосування норм пункту 206.3 статтi 206 Податкового Кодексу України (далi - Кодекс) у разi порушення строку ввезення в Україну продуктiв переробки товарiв, що вивозились за її межi з метою ремонту в митному режимi переробки за межами митної територiї України.

     Повiдомляємо, що вiдповiдно до пiдпункту 206.2.6 пункту 206.2 статтi 206 Кодексу операцiї з ввезення на митну територiю України продуктiв переробки товарiв, що вивозилися за її межi з метою ремонту в митному режимi переробки за межами митної територiї України, не пiдлягають оподаткуванню податком на додану вартiсть.

     При цьому, пунктом 206.3 статтi 206 та пiдпунктом 213.3.3 пункту 213.3 статтi 213 Кодексу встановлено, що у разi порушення умов митних режимiв, пiд час розмiщення в якi надано повне або часткове умовне звiльнення вiд оподаткування, особа, вiдповiдальна за дотримання режиму, зобов'язана сплатити суму податкового зобов'язання по ПДВ та акцизному податку, на яку було надане умовне звiльнення.

     Таким чином, обов'язок сплатити суму податкового зобов'язання виникає виключно у випадках порушення умов митних режимiв, пiд час розмiщення в якi надано повне або часткове умовне звiльнення вiд оподаткування.

     Виходячи з пiдпунктiв 206.2.1 - 206.2.6 статтi 206 Кодексу, умовне звiльнення вiд оподаткування застосовується у разi ввезення товарiв на митну територiю України у митних режимах:

     - митного складу;

     - знищення або руйнування;

     - магазину безмитної торгiвлi;

     - тимчасового ввезення (вивезення);

     - переробки на митнiй територiї України.

     Вiдтак, пiд час розмiщення вiдповiдних товарiв у митний режим переробки за межами митної територiї України умовне звiльнення вiд оподаткування не надавалось.

     Враховуючи викладене, вважаємо, що при ввезеннi в Україну iз порушенням строку продуктiв переробки товарiв, що вивозились з метою ремонту, обов'язок щодо сплати суми податкового зобов'язання по ПДВ та акцизному податку не виникає i продукти переробки не пiдлягають оподаткуванню зазначеними податками.

Перший заступник Голови Служби О.М.Дороховський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.