Документ скасований: Наказ КРМ № 814 від 02.06.2011

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ
Київ

19.04.11 N 568


Щодо затвердження Тимчасового порядку митного оформлення товарiв поза мiсцем облiку суб'єкта ЗЕД

     Вiдповiдно до пункту 5.6 Тимчасового Порядку ведення облiку суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi у Київської регiональної митницi, затвердженого наказом Київської регiональної митницi вiд 19.04.11 N 560, керуючись положеннями частини 3 статтi 71 Митного кодексу України вiд 11.07.2002 N 92-IV, а також з метою практичної реалiзацiї Плану впровадження першочергових заходiв з реалiзацiї Концепцiї реформування дiяльностi митної служби України "Обличчям до людей", введеного в дiю наказом Держмитслужби вiд 30.10.10 N 1311 "Про введення в дiю рiшення колегiї Держмитслужби вiд 29.10.2010", наказую:

     1. Затвердити Тимчасовий порядок митного оформлення товарiв поза мiсцем облiку суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi (далi - Тимчасовий порядок), що додається.

     2. Начальникам структурних пiдроздiлiв митницi:

     2.1. Забезпечити вивчення та виконання особовим складом положень Тимчасового Порядку.

     2.2. Iнформувати пiдприємства, якi знаходяться на облiку в зонi дiяльностi Київської регiональної митницi, про введення в дiю Тимчасового Порядку та його вимоги шляхом розмiщення на iнформацiйних стендах пiдроздiлiв вiдповiдних об'яв.

     3. Начальнику вiддiлу контролю за перемiщенням товарiв Корнєєнкову О.В. в мiсячний термiн внести змiни до Тимчасової технологiчної схеми здiйснення контролю за перемiщенням товарiв в Київськiй регiональнiй митницi, затвердженої наказом Київської регiональної митницi вiд 03.08.07 N 664. Окремим роздiлом визначити порядок дiй посадових осiб вiддiлу контролю за перемiщенням товарiв при митному оформленнi товарiв поза мiсцем облiку суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi.

     4. Начальнику вiддiлу органiзацiйного та документального забезпечення Бурi З.М. довести наказ до структурних пiдроздiлiв митницi згiдно з розрахунком розсилки

     5. Контроль за виконанням даного наказу покласти на заступникiв начальника Київської регiональної митницi вiдповiдно до тимчасового покладання повноважень.

     Загальний контроль залишаю за собою.

Начальник Київської регiональної митницi Г.В.Романенко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Київської регiональної митницi
19.04.2011 N 568

Тимчасовий порядок
митного оформлення товарiв поза мiсцем облiку суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi

     Тимчасовий порядок митного оформлення товарiв поза мiсцем облiку суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi (далi - Тимчасовий порядок) встановлює порядок здiйснення митного оформлення товарiв за вантажною митною декларацiєю суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi (далi - ЗЕД) поза мiсцем їх облiку в Київськiй регiональнiй митницi (далi - КРМ) та порядок взаємодiї вiддiлу контролю за перемiщенням товарiв з пiдроздiлами митного оформлення КРМ при здiйсненнi контролю за перемiщенням зазначеної категорiї товарiв.

     1. У цьому Тимчасовому порядку скорочення та термiни вживаються в такому значеннi:

     ВМД - вантажна митна декларацiя;

     ДКД - документ контролю доставки;

     ПД - попередня вантажна митна декларацiя;

     ПП - попереднє повiдомлення;

     ВКПТ - вiддiл контролю за перемiщенням товарiв;

     ПМО облiку - пiдроздiл митного оформлення, в якому суб'єкт ЗЕД перебуває на облiку вiдповiдно до даних, зазначених в облiковiй картцi;

     ПМО оформлення - пiдроздiл митного оформлення до якого, вiдповiдно до ДКД, прибуває вантаж та безпосередньо здiйснюється митне оформлення цього товару.

     Заява щодо здiйснення митного оформлення товарiв за ВМД поза мiсцем облiку - ДКД (ПП/ПД) в якому зазначено мiсце прибуття товару, яке знаходиться поза зоною дiяльностi ПМО облiку (далi - Заява);

     Iншi термiни вживаються в значеннях, визначених Митним кодексом України.

     2. При наданнi одержувачем вантажу Заяви до групи ВКПТ посадова особа ВКПТ повинна:

     2.1. Здiйснити аналiз наданих документiв, зокрема з використанням внутрiшньої бази даних та аналiзу попереднiх ДКД, якi оформлювались в ПМО облiку.

     2.2. У разi виявлення обмежень щодо здiйснення декларування товару поза мiсцем облiку суб'єкта ЗЕД, зокрема, визначених пунктом 1.6 Тимчасового Порядку ведення облiку суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi у Київської регiональної митницi, затвердженого наказом Київської регiональної митницi вiд 19.04.11 N 560 та iншими нормативно-правовими актами, вмотивовано вiдмовити в оформленнi ДКД.

     2.3. У разi вiдсутностi обмежень здiйснити оформлення ДКД.

     2.4. Пiсля здiйснення оформлення Заяви iнформувати протягом доби за встановленою формою (додаток 1) ПМО облiку, службу боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил та вiддiл контролю митної вартостi та класифiкацiї товарiв для взяття на контроль i визначення можливих застережень пiсля надходження вантажу та надання ПМО оформлення до їх митного оформлення.

     3. ПМО облiку, служба боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил та вiддiл контролю митної вартостi та класифiкацiї товарiв пiсля отримання iнформацiї вiдповiдно до пункту 2.4 цього Тимчасового порядку, у разi наявностi будь-яких застережень до суб'єкта ЗЕД-одержувача товарiв, невiдкладно надає цю iнформацiю ПМО оформлення.

     4. При надходженнi вантажу, визначеного пунктом 2 цього Тимчасового порядку, згiдно ДКД до ПМО оформлення, декларантом надаються документи до митного оформлення вiдповiдно до загальних вимог дiючого законодавства України з митної справи.

     5. Пiсля завершення митного оформлення вантажу ПМО оформлення щопонедiлка направляє iнформацiю за попереднiй тиждень до ПМО облiку та ВКПТ за встановленою формою (додаток 2).

     6. ВКПТ здiйснює монiторинг зазначеної категорiї оформлених ДКД i за його результатами щопонедiлка надає iнформацiю вiдповiдно до встановленої форми (додаток 3) за попереднiй тиждень керiвництву митницi.

Начальник вiддiлу органiзацiї митного контролю та роботи митних посередникiв О.В.Пахомов

 

Додаток 1
до Тимчасового порядку митного оформлення товарiв поза мiсцем облiку суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi, затвердженого наказом Київської регiональної митницi вiд 19.04.2011 N 568

 

N з/п Номер ДКД Назва пiдприємства (ЄДРПОУ) Назва товару Фактурна вартiсть, грн. Мiсце прибуття
           
 
Начальник вiддiлу органiзацiї митного контролю та роботи митних посередникiв
О.В.Пахомов

 

Додаток 2
до Тимчасового порядку митного оформлення товарiв поза мiсцем облiку суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi, затвердженого наказом Київської регiональної митницi вiд 19.04.2011 N 568

 

N з/п Номер ДКД Назва пiдприємства (ЄДРПОУ) Назва товару Митна вартiсть, грн. Номер ВМД Дата оформлення
             
 
Начальник вiддiлу органiзацiї митного контролю та роботи митних посередникiв
О.В.Пахомов

 

Додаток 3
до Тимчасового порядку митного оформлення товарiв поза мiсцем облiку суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi, затвердженого наказом Київської регiональної митницi вiд 19.04.2011 N 568

 

N з/п Номер ДКД Назва пiдприємства (ЄДРПОУ) Назва товару Митна вартiсть, грн. Номер ВМД Дата оф-ня ПМО облiку ПМО оф-ня
                 
 
Начальник вiддiлу органiзацiї митного контролю та роботи митних посередникiв
О.В.Пахомов
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.