ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до Закону України "Про вiдновлення платоспроможностi боржника або визнання його банкрутом" щодо здiйснення управлiння пiдприємством-боржником (банкрутом)

     Верховна Рада України постановляє:

     1. Внести до Закону України "Про вiдновлення платоспроможностi боржника або визнання його банкрутом" (Вiдомостi Верховної Ради України, 1999 р., N 42 - 43, ст. 378) такi змiни:

     1) абзац другий частини сьомої статтi 17 викласти в такiй редакцiї:

     "У разi дострокового припинення процедури санацiї у зв'язку з укладенням мирової угоди або погашенням вимог кредиторiв керуючий санацiєю протягом п'яти днiв з дня прийняття господарським судом вiдповiдного рiшення повiдомляє про це орган або посадову особу органу, до компетенцiї якого належить призначення керiвника (органiв управлiння) боржника, у разi необхiдностi забезпечує проведення зборiв чи засiдання вiдповiдного органу та продовжує виконувати повноваження керiвника (органiв управлiння) боржника до призначення в установленому порядку керiвника (органiв управлiння) боржника";

     2) частину третю статтi 32 викласти в такiй редакцiї:

     "3. Якщо майна банкрута вистачило, щоб задовольнити всi вимоги кредиторiв, вiн вважається таким, що не має боргiв, i може продовжувати свою пiдприємницьку дiяльнiсть. У такому разi лiквiдатор протягом п'яти днiв з дня прийняття господарським судом вiдповiдного рiшення повiдомляє про це орган або посадову особу органу, до компетенцiї якого належить призначення керiвника (органiв управлiння) боржника, у разi необхiдностi забезпечує проведення зборiв чи засiдання вiдповiдного органу та продовжує виконувати повноваження керiвника (органiв управлiння) боржника до призначення у встановленому порядку керiвника (органiв управлiння) боржника. Господарський суд може винести ухвалу про лiквiдацiю юридичної особи, що звiльнилася вiд боргiв, лише у разi, якщо в неї залишилося майнових активiв менше, нiж вимагається для її функцiонування згiдно iз законодавством";

     3) частину сьому статтi 38 викласти в такiй редакцiї:

     "7. Протягом п'яти днiв з дня затвердження господарським судом мирової угоди керуючий санацiєю або лiквiдатор повiдомляє про це орган або посадову особу органу, до компетенцiї якого належить призначення керiвника (органiв управлiння) боржника, у разi необхiдностi забезпечує проведення зборiв чи засiдання вiдповiдного органу та продовжує виконувати повноваження керiвника (органiв управлiння) боржника до. призначення в установленому порядку керiвника (органiв управлiння) боржника".

     2. Цей Закон набирає чинностi з дня його опублiкування.

Президент України В. ЯНУКОВИЧ

м. Київ
15 квiтня 2010 року
N 2133-VI

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.