ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до Закону України "Про дозвiльну систему у сферi господарської дiяльностi" щодо провадження господарської дiяльностi на пiдставi подання декларацiї

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести до Закону України "Про дозвiльну систему у сферi господарської дiяльностi" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2005 р., N 48, ст. 483; 2010 р., N 13, ст. 128) такi змiни:

     1. У статтi 1:

     в абзацi восьмому слова "Форма повiдомлення" замiнити словами "Форма та порядок повiдомлення";

     доповнити абзацом тринадцятим такого змiсту:

     "спецiально уповноважений орган з питань дозвiльної системи у сферi господарської дiяльностi (далi - уповноважений орган) - центральний орган виконавчої влади, що забезпечує реалiзацiю державної полiтики у сферi пiдприємництва".

     2. У статтi 4:

     абзац восьмий частини першої виключити;

     доповнити частиною четвертою такого змiсту:

     "4. Суб'єкт господарювання має право на провадження певних дiй щодо здiйснення господарської дiяльностi або видiв господарської дiяльностi на пiдставi подання декларацiї без отримання документа дозвiльного характеру, за винятком тих видiв господарської дiяльностi, перелiк яких визначається Кабiнетом Мiнiстрiв України".

     3. Частину третю статтi 41 виключити.

     4. У текстi Закону, крiм частини другої статтi 8, слова "Севастопольська мiська державна адмiнiстрацiя" в усiх вiдмiнках замiнити словами "Київська та Севастопольська мiськi державнi адмiнiстрацiї" у вiдповiдному вiдмiнку.

     II. Прикiнцевi положення

     1. Цей Закон набирає чинностi з дня його опублiкування.

     2. Кабiнету Мiнiстрiв України у мiсячний строк з дня опублiкування цього Закону:

     затвердити перелiк певних дiй щодо здiйснення господарської дiяльностi або видiв господарської дiяльностi, якi не можуть провадитися на пiдставi подання декларацiї, з урахуванням того, що провадження певних дiй щодо здiйснення господарської дiяльностi або видiв господарської дiяльностi на пiдставi подання декларацiї можливе лише за умови, якщо такий вид господарської дiяльностi не становить пiдвищеної небезпеки для життя i здоров'я населення та для навколишнього природного середовища;

     привести свої нормативно-правовi акти у вiдповiднiсть iз цим Законом;

     забезпечити приведення мiнiстерствами та iншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актiв у вiдповiднiсть iз цим Законом.

     3. У разi незатвердження Кабiнетом Мiнiстрiв України протягом мiсяця з дня опублiкування цього Закону перелiку певних дiй щодо здiйснення господарської дiяльностi або видiв господарської дiяльностi, якi не можуть провадитися на пiдставi подання декларацiї, суб'єкт господарювання має право на провадження господарської дiяльностi або видiв господарської дiяльностi за поданням декларацiї.

Президент України В. ЯНУКОВИЧ

м. Київ
7 липня 2010 року
N 2451-VI

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.