ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до Закону України "Про цiннi папери та фондовий ринок" щодо створення умов для забезпечення належного обiгу облiгацiй пiдприємств

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести до Закону України "Про цiннi папери та фондовий ринок" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2006 р., N 31, ст. 268) такi змiни:

     1. Статтю 1 пiсля абзацу тринадцятого доповнити новим абзацом такого змiсту:

     "строк обiгу облiгацiй - строк, що починається з дня, наступного за днем реєстрацiї Державною комiсiєю з цiнних паперiв та фондового ринку звiту про результати розмiщення облiгацiй i видачi свiдоцтва про реєстрацiю випуску облiгацiй, та закiнчується днем, що передує дню початку погашення таких облiгацiй вiдповiдно до проспекту їх емiсiї".

     У зв'язку з цим абзац чотирнадцятий вважати абзацом п'ятнадцятим.

     2. Статтю 7 доповнити частиною десятою такого змiсту:

     "10. Емiтентами цiльових облiгацiй, виконання зобов'язань за якими забезпечується одиницею житлової нерухомостi, можуть бути юридичнi особи, що мають право власностi, оренди чи постiйного користування земельною дiлянкою, на якiй буде розташовано об'єкт житлового будiвництва, яким забезпечуватиметься виконання зобов'язань за цiльовими облiгацiями, або юридичнi особи, що уклали договiр участi у будiвництвi житла з органами виконавчої влади, органами мiсцевого самоврядування, що мають право власностi, оренди чи постiйного користування земельною дiлянкою, на якiй буде розташовано об'єкт житлового будiвництва, яким забезпечуватиметься виконання зобов'язань за цiльовими облiгацiями".

     3. Статтю 8 доповнити частиною сьомою такого змiсту:

     "7. Емiтент облiгацiй пiдприємств може прийняти рiшення про продовження визначених проспектом емiсiї строкiв обiгу та погашення облiгацiй у разi викупу ним усього вiдповiдного випуску (серiї) облiгацiй або згоди на продовження таких строкiв усiх власникiв вiдповiдного випуску (серiї) облiгацiй. У разi такого викупу його цiна не може бути меншою нiж номiнальна вартiсть облiгацiй.

     Тривалiсть перiоду, на який можуть бути продовженi строки обiгу та погашення облiгацiй пiдприємств, не може перевищувати тривалостi перiоду, визначеного проспектом емiсiї таких облiгацiй.

     Повторне продовження строкiв обiгу та погашення облiгацiй пiдприємств не допускається.

     Порядок продовження строкiв обiгу та погашення облiгацiй пiдприємств встановлюється Державною комiсiєю з цiнних паперiв та фондового ринку".

     4. Частину восьму статтi 30 доповнити абзацом другим такого змiсту:

     "Внесення змiн до проспекту емiсiї цiнних паперiв пiсля їх розмiщення допускається у випадку, передбаченому частиною сьомою статтi 8 цього Закону. Iнформацiя про такi змiни до проспекту емiсiї цiнних паперiв має бути опублiкована протягом 15 днiв з дня реєстрацiї цих змiн".

     II. Прикiнцевi та перехiднi положення

     1. Цей Закон набирає чинностi з дня його опублiкування.

     2. Положення цього Закону застосовуються також до обiгу облiгацiй пiдприємств, випуски (серiї) яких були зареєстрованi в установленому порядку до набрання ним чинностi.

     3. Кабiнету Мiнiстрiв України у двомiсячний строк з дня опублiкування цього Закону забезпечити приведення мiнiстерствами та iншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актiв у вiдповiднiсть iз цим Законом.

Президент України В. ЯНУКОВИЧ

м. Київ
8 жовтня 2010 року
N 2601-VI

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.