ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

04.04.11 N 11.1/1-12.1/5521-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


Про митний контроль та митне оформлення предметiв дипломатичних представництв iноземних держав, консульських установ та мiжнародних органiзацiй, а також їх персоналу та членiв сiмей персоналу

     З метою виконання мiжнародних зобов'язань України, зокрема Вiденської конвенцiї про дипломатичнi зносини 1961 року i Вiденської конвенцiї про консульськi зносини 1963 року, положень глави 50 Митного кодексу України доручаю вжити таких заходiв.

     1. Забезпечити неухильне виконання положень:

     - Вiденської конвенцiї про дипломатичнi зносини 1961 року i Вiденської конвенцiї про консульськi зносини 1963 року, положень глави 50 Митного кодексу України, зокрема щодо здiйснення митного контролю та митного оформлення особистих речей спiвробiтникiв дипломатичних представництв, консульських установ, представництв мiжнародних органiзацiй, якi користуються на територiї України митними пiльгами;

     - Правил митного контролю та митного оформлення предметiв дипломатичних представництв, консульських установ, представництв мiжнародних органiзацiй, а також їх персоналу та членiв сiмей персоналу, якi користуються на територiї України митними пiльгами, затверджених наказом Держмитслужби вiд 19.07.2001 N 491, зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї України 20.08.2001 за N 723/5914 (зi змiнами), у частинi, що не суперечить положенням Митного кодексу України.

     3. Керуватись при митному оформленнi предметiв зазначених вище осiб роз'ясненнями Мiнiстерства культури i туризму України (лист вiд 24.12.2007 N 2072/10/14-07) про особливостi перемiщення культурних цiнностей через митний кордон України особами, що користуються дипломатичними привiлеями (додається).

     4. Про випадки виникнення достатнiх пiдстав для здiйснення митного огляду вiдповiдної кореспонденцiї, багажу та товарiв, призначених для офiцiйного користування дипломатичними представництвами iноземних держав, консульськими установами i представництвами мiжнародних органiзацiй та особистого користування главами та персоналом цих представництв, членами їх сiмей, невiдкладно iнформувати Держмитслужбу.

     5. При спiлкуваннi з главою дипломатичного представництва, консульської установи чи представництва мiжнародних органiзацiй, персоналом цих представництв або членами їх сiмей, спiвробiтниками адмiнiстративно-технiчного персоналу зазначених представництв виходити з їх статусу та неухильно дотримуватись Правил етики поведiнки посадових осiб митної служби України, затверджених наказом Держмитслужби вiд 16.11.2009 N 1097.

     6. Довести цей лист до вiдома посадових осiб митних органiв, поiнформувати про їх персональну вiдповiдальнiсть за його дотримання та забезпечити виконання.

     Додаток: на 3 арк.

Голова Cлужби I.Г.Калєтнiк
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.